"A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
Milyen igaz! Ezért nem értem azokat akik szarrá isszák-drogozzák az agyukat, családjukat környezetüket . Ismertem olyan embert aki átkómázta az "életét"!
Már ha azt "élet"-nek lehet nevezni!?
Nem hiszem , hogy volt felnőtten 10 józan napja!
Az "élet dolgai" az olyan hétköznapi kifejezés, nekem is jár az agyam motorozáskor de akkor nem szivesen gondolok a hétköznapokra, hiszen azoktól menekülök olyankor. Sajnos ez a hétvége nagyon pocsékul sikerült az időjárás miatt, így most túl sok "erőt" nem gyüjthettem a hétköznapokra, bár pénteken volt egy kis relaxáció... de lehetett volna akár egész hétvégén is, vagy legalább az egyik napján. A jövő hét ráadásul 6munkanapos lesz és ügyelettel kezdődik... talán majd valamelyik délután bepótolom
"A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
ma reggel fél9kor én is mentem egy órácskát, olyan kellemes idő van. Gödöllő, Isaszeg felé mentem egy kört, megnéztem az M31-es autópályát, tök üres volt, mint egy elhagyatott leszállópálya, csak dombosabb, és kanyarosabb. Mindegy, mivel senki nem volt, kihuzathattam a gépet, és gondolkodhattam az élet dolgain...
Elfáradtam"!
Pocsék idő volt ma, de legalább fújt a szél is! Tiszta április van.
De le van szaradva! Kemények vagyunk!
Visszagondolok azokra az időkre, amikor nem lehetett akkora hó, hogy ne motorral mentem volna.
Most már nem annyira!
Na ez fölöttébb gyanús! Ha Te nem "áztál el", akkor hogy léptek a kezedre? Arra tudok gondolni, hogy az asztal mellett ültél (?) és valami részeg disznó, aki az asztalon táncolt, rálépett a kezedre, ami az asztalon volt. Ez fölöttébb valószínűtlen. Kivéve, ha Te is be voltál rúgva, és nem volt reflexed, hogy elhúzd a kezed.
A másik lehetőség, hogy nem bontottad ki az igazság minden részletét, - mint a mai politikusok - és Te - ami elképzelhetetlen - a földön voltál, - elfáradva - és így valaki rátántorgott a kezedre. Akkor hogy is volt ez?
Azt mondta 4 mm nyúlásnál cserés a lánc és 3,5 nél járok. Ez kb még 10000 km. Ahogy haladok lehet az két szezon is. Szerintem mivel még nem túlnyúlt, csak megnyúlt ezért ezt nemigen hallhattad. Legalábbis Copperdfieldre kellene átkeresztelkedned hozzá Tipikus megbontásnál kiderülő dolog. Egyébként szorgalmaznám is a cseréjét, fenének sincs kedve jövőre mégegyszer szétszedetni. Most meg alkatrész miatt egy hónap helybetopi van amúgyis.
Köszi, ha van egy szabadonfutód annak örülnék Amúgy minden nem szar, csak a motor, de igazad van mert előbb-utóbb jó lesz. Mostanában meg úgyis másra kell az idő.
Ezek szerint ez lett volna az a minimális cirippelő hang amiről beszéltem... egyáltalán nem hallatszott "lánc hangnak" és az 50ezer km sem indokolná a lassú fordulatú mozdonynál a lánc elhasználódását. Mit látott? Megnyult? Vagy a feszítő van határon? Mi az hogy egy szezont még kibír? Az mennyi? 5ezer, vagy 20ezer kilóméter? A gyár mennyinél ajánlja a lánc cserét?
Az a blokk annyira szépen járt, hogy nekem ezt nehéz elhinni...
Na beszámolok a fejleményekről, mert az van, hogy a fene vigye el. Az amúgy is kevés ráérőidőmet most a motor is aláhúzta. Elvittem szerelőhöz, hogy tegye rendbe, holnap lejár ugyanis a műszakija. Gondoltam karbi tisztítás, esetleg szelephézeg és kész. Ezek rendben is lettek volna, de jött hozzá még az hogy szétszedésnél kiderült, hogy a szabadonfutó behalt, így állandó kapcsolat van az önindító és a motor között. Ergo amikor a motor jár forgatja az önindítót is Az új ára brutális, a felújítottra a egy hónap várólista van és ott sem olcsó Így aztán, ha akarnék sem tudnék motorozni. Ja és a vezérműlánc is határeset, kb egy szezon még. Szóval összegezve ha a nyár közepére ebből motor lesz már annak is örülhetek.
itt annyira nem volt tré napközben. Viszont reggel jöttem, épp elkezdett szemerkélni, épp addig amíg be nem értem. Amíg bent voltam kisütött a nap, felszáradtak az utak. Fél7kor mentem focizni, természetesen szabadtéri pályára, épp elkezdett szemerkélni, egész foci közben vizesedett a pálya és mi is. Aztán hazafele már elállt, de csúszósak voltak az utak. Hazasiettem, gyorsan át kellett mennem Kerepesre egy pizzériába, mert ünnepeltünk, hogy asszony nővérének (21) meglett a rutinja nagy A-ból :) Annyira szeret ünnepelni, hogy meghívott mindenkit. Na ekkor már nem esett, viszont elég hideg lett. Vacogtam a motoron. Ja, és elszámítottam magam. Mikor munkából mentem focira, át kellett kapcsolni tartalékra. Kb úgy számoltam, hogy az a 3 liter max 50, de inkább 45 km-re elég. Pénzem nem volt, így tankolni nem tudtam, és siettem is így kérni sem tudtam senkitől. A pizzázóból hazafele viszont kiürült a tank. Csutkára. Megráztam, semmi. Kb 20-25km-t bírt. Lehet azért is mert unokatesómat vittem haza fociról, és azt nem kalkuláltam bele, hogy többet fogyaszt. Na de ennyivel? Szóval, szerencsére egy benzinkút mögött álltunk meg kb 100-rel, csak egy lejtő alján, és a fene se akarta volna tolni felfelé. Mögöttünk jött a család kocsival, felhívtuk hogy azonnal menjenek be a kútra, és ha nincs kanna akkor egy kólásüveget tankoljanak már meg nekem, mert nem megyünk haza :) (én és bnőm). Szóval hoztak nekem 2 liter "kólát" amivel hazaérkeztem.
Egyébként tescoban tegnap találtam olyan késes biztosítékot, ami kell a motorba, 300 ft most akciósan egy szett. azthiszem 10 db van benne, mindenféle, valamelyikből 2 is, valamiből csak egy (pl 5A, 7.5A, de az nem is kell).
Nem tökéletesen passzol a műanyag borítása, de bele lehet tolni, hogy ott maradjon. Meg elég gagyinak is néz ki, de gondolom biztosítéknál tökmindegy milyen a műanyag, a lényeg hogy hány ampernél szakad. Szóval 10eset tettem az indíttóbiztosíték helyére, és a tartalékhelyeket is úgy töltöttem ki, ahogy kell.
Hát az idő erre is tré, pedig le akartam mosni a motort. Így, hogy a túra is elmarad, nem erőltetem, mert nekem is van más dolgos teendőm is.
Igyatok rendesen! Egészség legyen, meg térerő!
Milyen igaz! Ezért nem értem azokat akik szarrá isszák-drogozzák az agyukat, családjukat környezetüket . Ismertem olyan embert aki átkómázta az "életét"!
Már ha azt "élet"-nek lehet nevezni!?
Nem hiszem , hogy volt felnőtten 10 józan napja!