Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igen, úgy volt, csak dolgozni kellett, aztán maszek meló is beesett, de már az Asszonyért is el kellett menni, mert ezt még megfejeltük 1 névnapozós bulival is.
Majd holnap, ha a melód engedi.
Ma pl. nem tudtam... csak azt érzékeltem, hogy felkelt a nap... aztán motorra ültem és egyszer csak alkonyodott...
Ezek a legszebb napok!
Akkor most már tudod, hány óra van?
Nem akarom így már... mivel sikerült beállítani a pontos időt!
Szia!

Sajnos nem lehet a dátum bélyegzőt törölni a felvételből máshogyan, mint utólag egy videó szerkesztő programmal. A You Tube-on van róla videó is, hogy hogyan kell csinálni, ha el akarod a felvételből távolítani.
Az a "klattyogás" lehet a szegecselt féktárcsák miatt van, a szegecseléseknél szokott megmozdulni egy idő után... amíg nem nagy mértékű addig nincs baj.
A kuplung nélküli váltást sem igazán értettem ugyanígy a szinterezett fékbetéteket sem igazán értem egy klasszikus motor esetében. A szinterezett betétekben fémes anyagok vannak ami nagyon jó a versenysportban hiszen magasabb tárcsahőfok esetén is megmarad a fékező tulajdonságuk, persze a tárcsát is jobban fogyasztják... Nekem sima szénalapú van és ami az utcára tökéletes és a tárcsákat is később zabálja le!
Ma én is kimotoroztam magam végre és még a sem zavart, hogy szarrá áztunk még odafelé menet jó volt kellemesen elfáradtam

Miki láttam hívtál, de a telefonomról megint elfelejtkeztem, tegnapra ígérted akkor még fűnyíráskor is a zsebemben volt...

Ja még annyit, hogy Nagykörűn elmaradt az igazi virágzás, sajnos óriási a fagykár! Ami meg virágzott arról meg lekéstem mert a földön volt már az összes
Viszont a szabadstrand gyönyörűen kiépült és mellette egy darabon kivágták az erdőt ahova új kikötőt építettek! Nagyon fejlődik a kis ökofalu Oda ahova alig tudtunk bemenni és a motorokat is alig tudtuk leállítani most aszfalt út van végig csinálva, de még most építési terület sorompóval lezárva és csak gyalog tudtam bemenni.
Azt hiszem a nyáron is érdemes lesz lemenni
ma voltam a Velencei tónál egy gyorsat, és mire hazaértem arra lettem figyelmes, hogy az első fék klattyog. Mostanában 2x odavertem a tárcsafékzárat, de egyszer sem erősen. Ráadásul mindkét fék klattyog nem csak a jobboldali amire rá szoktam tenni a zárat. Ha tolom a motort akkor érzem ezt a hangot. Ha viszont hátrafele húzom, akkor nem klattyog. Elég kevés van már a betéteken, így ha belenézek 1 mm kb. Nemtudom a jelzőcsík teljesen elkopott-e már, azt belenézéssel nem lehet megállapítani ugye, csak ha kifordítom a betéteket? Most gyorsan csak annyit csináltam, hogy egyet pumpáltam mindkét első féken úgy, hogy megeresztettem a leeresztőszelepen az anyát, benzincsövet tettem rá előtte, és egy pumpa után rázártam. Semmi különbség nincs. Mivel eléggé híján vagyok pénzmagnak (már megint), ezért lehet hogy ha valahogy félre tudok tenni, akkor csak az első betéteket cserélem, a hátsót egyelőre nem. Mivel az organikus olcsóbb, mint a szinter, ezért lehet hogy az lesz. Ti milyet használtok?
A hang tényleg nem igazán élvezetes, és mikor az út is rezeg, akkor a kép is elcsúszik. Elég nehéz arra is figyelni, hogy nem olyan szögben lát a kamera mint Te, és nyilván a szemmozgást egyáltalán nem követi. Ezért is lehetett hogy Te láttad a vizet, a kamera meg nem.
Amúgy jó kis dolog ez, többet belefektetni ilyenekbe szerintem nem is érdemes. Pont most találtam ezt:
http://www.kepesmotor.hu/motor...
5e semmi egy kamerához képest.
egy class 10es kártya pedig ennyi kb.
http://ipon.hu/webshop/product...
kicsit olcsóbban lehet venni lassabbakat, de szerintem párszáz forinton nem érdemes spórolni.
Ma csak délután volt valamennyi időm a "kis occó" kínait tesztelgetni. Tegnap még azt gondoltam, hogy a legnagyobb gondot a sisakra való rögzítés fogja jelenteni, de ma még szembesülnöm kellett jó pár olyan problémával amivel még bírkóznom kell egy kicsit Az apró kis kütyü felvétel gombja olyan parányi, hogy motoros kesztyűben még csak meg se próbáltam bekapcsolni, a kis visszajelző fények pedig közvetlen a mikrofon mellett vannak így annak leragasztására (a szélzaj miatt) egy teljesen más technológiát kell kitalálnom, ugyanis a felvétel visszajelzőt is látnom kell ahhoz, hogy tudjam az aktuális üzemállapotot Egyébként automatikusan szűrné a szélzajt a szerencsétlen... viszont ez olyan jól sikerül neki, hogy a motor hangját is elengedi a "füle" mellett a felerősödő szélzajra reagálva. A remegésről is olvastam a tesztekben, de nálam ez annyira nem jelentkezett csak rossz minőségű úton vagy 120 km/h felett. A beépített akkumulátora lítiumos hála az égnek, így bármikor tölthető mert azoknál az akkuknál nem alakul ki a memória effektus, viszont nem kaptam a készlettel hálózati töltőt csak egy USB kábelt amellyel a sz.gépre csatlakozva lehet a töltést megoldani... mondjuk egy többnapos túrán ez nem a legjobb hiszen nem visz az ember magával sz.gépet... szerencsére akkora mákom volt, hogy a GPS töltője kompatibilis a kamerával így megoldott a hálózati töltés is
A mikrofonja nagyon érzékeny és lassú tempóban szépen adja vissza a motor hangját, vagy pl. tegnap amikor próbálgattam kint az udvaron egy Búbosbanka rákezdte az énekét és azt is tökéletesen rögzítette. A fényviszonyokra nagyon allergiás, viszont ha nem olyan felhős az ég mint most a teszt során az még további minőségjavulást eredményez. A mozgásomat is kell még egy kicsit koordinálni... néhol úgy rángattam a fejem mint egy idegbeteg a kamera ezt sem szereti. A látószöge sem az igazi, látszik a videón pl. mikor a Keleti-Fócsatorna hídján mentem át... én jól láttam a vizet amikor elfordítottam a fejem a kamera meg nem látott belőle semmit! Szóval van még mit tenni a tökéletesítés érdekében, de azért a pénzért ne várjon csodát az ember
Majd kitapasztalom a mi a legjobb megoldás
Első próbálkozások
Ok!
Holnap.
Felhívlak.
Ha engedi az idő akkor holnap talán lesz vidi... a kártyát Te annyiért úgysem kapod meg amennyiért én vettem
de ha gondolod intézkedek
Kíváncsi vagyok a videjóra! Lássuk, lássuk!
Mennyiért mérték 8 gigást?
Kormányvégsúly témát kimerítettétek ahhoz nem kívánok egyebet fűzni
Ma végre megoldódott a kamerás probléma, vettem bele egy 8GB-os class 6-os micro SD-t és a TAG.TXT-t ben átírtuk az időt és bemásoltuk a memória kártya gyökerébe, többszöri próbát tettem de nagyobb részben a műszeregységet vette... ezután megcsináltam állítható dőlésszögűre, viszont besötétedet így majd holnap folyt köv...
Komolyan mondom alig pár ezres kis kütyű és ahhoz képest szép felvételt csinál, a hang még talán szebb is mint a Nikon gépemen... nagyon szép mély hangon dörmög a Csühös
Ha eredményes lesz a holnapi nap akkor töltök majd fel videót.
Félelmetes volt! Zúgott-ropogott! Olyan szél volt, égett mint a zsír.
dúrva ez a nádasos kép! Kár, hogy bemozdult, de ennyi fénynél nem is lehet rendesen fényképezni.
1.)Ez meg a Badacsony. 2.)Ég a nádas kb. 1 hónapja:
Azért javasoltam azt a mit.Feltéve, hogy nem Al-ból van.
amúgy tök ugyanilyen kéne nekem is, mint Neked van szerintem.
teljesen rendeben van! még valami festés, és tök jó. Ha kérdeznéd hogy a 3 kép közül melyik a kakukktojás, a másodikat választanám
pont kérdezni akartam melyik vár található a képen, de már választ kaptam. szép :)
Két egyoldali "sikerült",a harmadik a "Szigligeti erősség"!
Itt van fotó róla:
képet tudsz küldeni? :)