Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

"Elfogyasztottam a Laci egészségére, mint ahogy tegnap este is az Ő egészségére ittam, nem véletlenül"
Fujj Te randa pálinkás butykos! Rám meg nem is gondoltál? Nekem is van most ilyen bányászkapcából főzött, de egyet nyeltem belőle, aztán csak bazsalyogtam. Alig vettem észre, hogy lement, olyan sima volt. Ja és az egészségetekre.
Erről sokat volt szó és ha a cimborám nem tavaly kezdi el a vállalkozását akkor talán még össze is jött volna ez még az Asszonyainknak is tetszett... no de tavaly azt mondtuk, hogy majd jövőre úgyhogy még semmi sincs veszve Nem annyira vészes kevesebb mint 900km, a cimborám 20-éves kamionos múltal pedig jobb mint bármelyik GPS, mert ugye a helyismeret sokat számít
Na akkor én is mesélek, alig érkeztem haza épp kajálni készültem de már csörögtek is, élet és vagyonbiztonságot veszélyeztető besorolás.. tűzoltóknak kell feszmentesíteni robbanásveszély miatt úgyhogy kaja elfelejtve és pörgés van ezerrel. Helyszinen rendőrök, tűzoltók, no meg elkövetők, egyik bilincsben másikat már a mentők szállítják... Ha az emberi hülyeséget lehetne rangsorolni akkor hőseink elnyernék a professzori címet, de többet nem mondhatok még véletlenül személyiségi jogokat sértek... Ráadásul ezzel még nincs vége, hazafelé tartok szakadó hóban és újabb riasztás, bár közel sem olyan komoly mint az előző, de azért ez sem volt piskóta...
Ma volt valami front vagy nem tudom mi
" Ilyenkor télen (elég megnézni a topikokat) sokan türelmetlenek, vitatkoznak (szoktam én is ) "
Na, az biztos!
"és ez tart addig amig eljön a tavasz, minden addig zombiként tengődő motoros olyanná válik mint egy falat kenyér Ez egy ilyen faj, de hidd el nagyon jó közéjük tartozni "
Ezzel is egyetértek!
Akkor meg kell sasolni újra! Mert úgy még nem láttam.
Na Gyerekik!
Elmondom, hogy hogy is volt ma. Elmentem 1 helyre, ahol bebuktatták az ablakot, - fa ablak, bleee fúj (!) - és mivel igen gyenge - fos, sz@r - állapotban volt, így nem sikerült visszacsukni. Ez 1 hálószoba esetében - tekintetbe véve az időjárást, ( havazik ) - igen kellemetlen szituáció! Na de hát Miklóska bácsi - én - elmentem, és bezártam az ablakot, megjegyezve, hogy ha kicsit jobb idő lesz, visszajövök, és kiderítjük, hogy mi is a probléma. Persze azért kinyitni ki lehet, szellőzés végett. A teljesítményemet - ami nem kis probléma megoldó készséggel párosult - némi kis ágyas szilva pálinkával honorálták!
Na most, itt van a kutya elásva! Én nem nagyon csípem a szilva pálinkát, de ez valami fenomenális volt! Már csak így múlt időben.
Elfogyasztottam a Laci egészségére, mint ahogy tegnap este is az Ő egészségére ittam, nem véletlenül(!)
Ezt csak úgy megjegyeztem itt.
Pszt! Ez maradjon köztünk!
Az a sorozat gyanítom a hosszú motorozás körbe és fent van a videók között aki nem tudná és érdekli, én olyan 6-7 alkalommal biztos láttam már!
http://www.sportmotor.hu/motor...
Éppen ideje , hogy elmenj nem melegebb éghajlatra, hanem ide Badacsonyba , vagy más magasabb helyre. Csak eddzél előtte, nehogy lógjon a nyelved. Kérdezd Lacit, neki még a Krisztit is húzni kellett felfelé!.
Pedig még fel sem mentünk a Badacsonyra.
Belegondoltam sajnos! De simán el lehetne költeni benzinre több százezer forintot nyaranta. De nem jártatok még a horvát tengerpart csodálatos szigetein sem! Gondold el, lemenni Pula-ba pl.! Még az alsóörsi kikötőt sem néztétek meg, pedig a kis horvát szigetek a világító toronnyal elképzelhetetlenül szépek. Vagy a pulai amfiteátrum, Európa legépebben megmaradt műemléke. A római meg sem közelíti, sem szépségben , sem épségben. A sztyeppe sem lenne rossz, de azok az utak, amikkel ott találkozhatnánk erősen embert és motort próbáló állagúak. Volt egy sorozat a tévében, két BMW motorral, és elképesztő min mentek keresztül. Akkor már inkább Szlovénia , és a horvátok.
Ja igen, nemrég kapott új tetőt, úgyhogy most már nem járja a "csonkatorony" jelző.
Bár lenne rá reális esély... sajnos nem a kedvel van baj, sőt a Csühös is simán kibírná
Rollerrel mi!?
Ugyan olyan szegecselt tárcsa mint a Tied és ha pl. a Nagyvastól rendeli akkor nagyjából olyan áron jut hozzá mint más típusok féktárcsáihoz, semmivel sem drágábban Viszont neki kimondottan gyári kellett (nem elég a gyárival azonos minőség) ami ugyan az a márka amilyet a gyárban raknak rá. Viszont annak ennyi az ára
Laci - ennek a tájnak a felfedezése egy nagy álmom, és ha ez még motorral sikerülne, az lenne az igazi...megszervezzük? Ott olcsó a benzin :). Nézd meg googlemaps-en az Iszik-Kul tavat és környékét, oda szeretnék menni...

Egyébként írtam a citromailedre... :)
Nem kell nekem blog, Facebook-om sincs... nekem elég az a néhány cimbora akiket ezen az egy-két fórumon ismertem meg itt, persze az nem baj ha többen leszünk, csak kevesebb ne legyen a létszám Örülök, hogy ilyen egyszerűen megoldódott az olajfolyás. Apósomnak van egy ezres Suzu Stiftje már tizenéves de még 50ezer sincs benne múltkor úgy hozta a helyzet, hogy el kellett kérnem... nem tudom mióta használta az öreg kiszakadt gumiharangal, de úgy dübörgött alig vártam, hogy kibírja míg hazaérek Közöltem is "Papa beteg az autó" mire az öreg "hallottam én, hogy kalamol valami kanyarban" Aztán bele is kellett nyulnia a bukszába rendesen az öregnek mert egy új féltengely csukló kerekedett a történetből...
Figyelmeztetlek, hogy rövid időn belül kialakul ez az állapot nálad is és beáll a függőség amivel majd nem tudsz mit kezdeni és csak a motorozás fogja enyhíteni a tüneteket. Ilyenkor télen (elég megnézni a topikokat) sokan türelmetlenek, vitatkoznak (szoktam én is ) és ez tart addig amig eljön a tavasz, aztán minden addig zombiként tengődő motoros olyanná válik mint egy falat kenyér Ez egy ilyen faj, de hidd el nagyon jó közéjük tartozni
Jó hosszú nap volt ez is...

Belegondoltál már Józsi milyen keveset látunk a világból? Bizony vannak szép nagy "laposok" a Hortobágytól, sőt még Magyarországétól is sokkal nagyobb területen, csak persze nem a tengerszint felett 90m-re hanem mondjuk úgy 1000m felett, csak ezért utazni kellene jó 6-7ezer kilómétert Nem valószínű, hogy eljutok valaha is pl. Belső-Ázsiába ahol ezek a fennsíkok és füves sztyeppék vannak pedig ott aztán vannak gyönyörű érintetlen tájak ahol nem futkároznak távvezetékek és még jurtákban laknak az emberek, romlatlanul távol a civilizációtól. Mekkora élmény lenne oda eljutni motorral, mondjuk Kazahsztánba vagy Mongóliába a solymászat őshazájába ahol nincs ugyan tengerpart de vannak hatalmas területen fekvő fennsíkok amelyeket körbe veszik az akár 4ezer méternél is magasabb hegyek és alattuk ott kígyóznak az ezekhez képest nagyon alacsonyan fekvő folyómedrek, sőt Kína felől meg még egy jó nagy darab belóg a Góbi-sivatagból is
Nagyon kevés vagyok én ahhoz (és tájékozatlan is), hogy leírjam mind azt a természeti szépséget ami ott van, viszont láttam már néhány filmet az ősi solymászattal kapcsolatban ahol nem csak a Szirti sas és a farkas harca ragadott meg hanem a táj is ahol évezredek óta játszódik a történet Ilyenkor aztán (főleg télen) élénken megindul az ember fantáziája...
Ez az egyik kedvencem, szánd rá az időt és gyönyörködj:
Mongólia
Azért itt sem mindegy a helyismeret. Mikor tudod, hogy honnan mit lehet látni enni, inni! Savanyúvízkút, vasas, kénes, jódos stb!
Végülis igaz ez a megközelítés is. Nagy kár mindenesetre nem ért, 12 ben megállt a történet.
Laci tudja ezeket, itt az Alföldön. Pld ezt is Tőle tudom, vagyis általa ismerem.
Lapos helyen lakom( Füzesabony), a Tiszától 20 kilométerre, de ha elindulok motorozni mindig a hegyek felé indulok. Na, itt az ideje körülnéznem a lakóhelyem közvetlen környékén is. A hegyekben talán nincsenek annyira elrejtve a látnivalók. Az Alföldön pedig nem látom meg a tágas térben az eldugott szépségeket.
Úgy látom, olcsóbb ha rollerrel jársz.
Inazumát se veszek.
Az nem üröm az örömben, mert ha ez nincs ki tudja mikor derült volna ki a gumiharang. Mostani esetleges latyakos, sáros időben szakadt cuccal nem jó hajtani. Szóval én onnan közelítem meg, hogy inkább az az öröm, hogy ez is kiderült. No persze az is jó, hogy pld nem főtengely szimering.
Köszönöm Laci! Első és legfontosabb, a lapos esetén, hogy nem fordulhat elő, hogy lépcsőzni kell! Biztos az, hogy laposon is vannak szép helyek. Meg kell keresni. Ugye a Szent-György hegyet pl.nem kell keresni, látszik anélkül is ! Rendesen!
Apropó meglett az Octavia olajfolyásának oka. Rövid keresgélés után az olajszűrő háznál találta meg a mellesleg XJR 1300 tulaj autószerelő cimborám a hiba okát. Az olajszűrő már cserélhető papírbetétes, amihez jár egy gumitömítés. Ezt kell az olajszűrő házban cserélni. Kiszerelés után a gumitömítés szakadt volt, amiatt verte ki az olajat.
Ez egy gumigyűrű csere és és motormosás orvosolta. Rögtön a hiba keletkezése után észrevettem, hála a garázsom műgyanta burkolatának, ami nem issza fel az olajat, hanem szépen megmarad rajta és simán feltörölhető Csak hogy egy kis reklámot is csináljak Az olaj nálam mindíg nivo maxig van töltve, az auto pedig egy dekát sem fogyaszt belőle. A pálcán szinte nem is látszik a hiányzó mennyiség, ezért kihúzza a hátralévő 3500 km-t is olajcseréig a gép, nem kell sem utánatölteni, sem lecserélni. Kis üröm az örömben, hogy alulnézetből látszott, hogy a baloldali féltengely gumiharangnak elege lett a szolgálatból és bemondta az unalmast. Abból vettem egy újat ma pedig ki lesz cserélve.
Nem gondoltál rá, hogy blogot kellene vezetned pl a totalbike oldalán? Szerintem bőven eléred a színvonalat, sőt...