Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia Józsi!
Állítólag látta IV.László vesztét, majd a Dózsa féle betyárvilágban feldulták, álldogált megszégyenülve magtárként és még utána túlélt két világháborút is és még ki tudja....
Aztán széthordták építőanyagnak a falait ami állítólag tökéletes falazóanyagként is megállja helyét a mostani modern világban is na ez a szégyen!
Nem tudom mennyire erős odaát a műemlékvédelem, de félő, hogy mivel magyar örökség...
Különös varázsa van az ilyen helyeknek, főleg ha belegondolok abba, hogy 8 évszázad van mögötte és még lehet akkor is ott lesz ha már nem lesz aki rombolja.
Elolvastam megnéztem!
Szomorú vagyok!
Szegények vagyunk! Ilyen kincseket hagyunk veszni!
Nem baj, ha lelkes, vagy legalábbis azt mutatja! Látod még előttünk is letagadja a fűszoknyás lányokat!? Nehogy besárguljunk!
Ma nagyon szépen indult a nap! Sütött, és enyhe! Most kezd beborulni!
...na persze egy éden szigeten a trópusokon, körbevéve félmeztelen fűszoknyás lányokkal akik babusgattak dédelgettek a pálmafák alatt
Sajnos nem egészen így volt ugyanis reggel már zöld hajnalban az ügyelet ébresztett és szívtam a "nagy paszulyt" egész nap a román határszélen, ahol szétbarmolta a hó meg a szél a hálózatot, ráadásul tegnap este még egy bojlert is beválaltam mára amiből a víz is le lett eresztve, így aztán még azt is meg kellett csinálnom ma este...
De! Nem tört meg a kín és a szenvedés a megtépázott hálózatok vérmezején ahol napestig harcoltam a tépő szélben... mert miközben élet halál harcot vívtam az elemekkel túramotoros sasszemmel pásztáztam a horizontot mászóvassal a lábamon, aminek eredménye is lett
Na szóval (innen lesz érdekes ) a román határ szélében van két falu egymás mellett, Körösszegapáti és Berekböszörmény, utóbbi falucska egyik szélső utcáján munka közben felfigyeltem egy szabad szemmel is jól látható bástyára, ami a kollégám szerint már a határ túlsó oldalán van azaz román oldalon Itthon megnéztem és a Google Earth szerint a mi oldalunkon van, viszont a link szerint amit mutatok a tuloldalon jelölik. Izgalmas továbbá az is, hogy egy másik link szerint a zöldhatáron Apáti felől (földúton) nem látogatható a "schengeni" határ miatt csak okmányokkal, viszont ott nincs határátkelő... de ahhoz most fáradt vagyok, hogy ennek pontosan utánanézzek. Nagyváradtól 20km-re van, így akár arról sincs messze, de ahogy a leírásokból kivettem ott is vadregényes a helyzet. Utána járok mindenképpen és majd híradással leszek mire tavaszodik. Bár tavasszal kinéz már egy túra a Királyerdőre és ha abba nem is fér bele de egy másik alkalmat mindenképpen keresni fogok rá
Szóval nem voltak pálmafák és lányok sem viszont találtam megint valamit, egy 800éves várat aminek létezéséről nem is tudtam eddig (pedig nincs is messze) és ha más nem is de ez megérte a fáradtságot
Akit érdekel olvassa el:
link
link
Remélem már befejezte! Amikor írtam a hozzászólást, akkor még lelkesen építette a szociálizmust!
Dolgozik?
Az előbb beszéltem Lacival, egészségesen él, kint van a szikrázó napsütésben, a jó levegőn!
Majd leteszteljük, hogy ki mikor merre dől !
Viszek magammal kellő mennyiségű üveges gyógyszert nehogy elszáradjak mint a gyertyaszál! De kesztyű lesz rajtam!
Biztos ami biztos!
De sokat nem adunk neki, mert elkezd csapkodni!
Idáig kibírja majd itt dől el, ha megitatjuk
Józsi már öreg csont! Lehet ki se bírná idáig! Eldűlne valahol.
Józsinak írtam Zoli bácsi! veled valószínű hamarabb találkozunk, de Józsival legközeleb csak nyáron fogunk beszélgetni, feltéve ha rászánja magát a hosszú útra
Nyugi testvér mindjárt nyár van!
Nyáron? Azt hittem már tavasszal motorozunk...
Nem egészen ez történt, ebből sokkal nagyobb baj is lehetett volna... majd a nyáron mesélek
azok barnabőrűhableányok voltak (így egybe írva) ...
Elszegődött matróznak halászhajóra.
2008 ban már nem volt ott. biztos kihajózott
Én 2002-ben voltam! Volt a kikötőben egy hatalmas kandúr, minden reggel szedegette a partra kivetett halakat, és összehaverkodtam vele. Nem gondoltam volna hogy barátságos lesz. Minden esetre szép hely az biztos!
2008 nyara. Igen kellemes volt
Te is jártál ott? Nagyon épen megmaradt, gondolom akkor még nem lopták ki az anyagot mikor építették!
Szép napot Laci! Hadd találgassak! Bőrszínre sötétebbek voltak az átlagnál az "áramvételezők"?
Pulai amfiteátrum:
Esik az eső, és nincs hideg, az előbb mentem autóval, és elkerült egy Motoros!