Szép napot nektek! Segítettem kiszedni a vízből hajókat, motorostársnak, aztán most a derekam húzódik egy kicsit.
Nagyon szép motrozós idő van , és ezért láncfűrészeltem egyet!
Hogy legalább hangilag legyen meg az illúzió.
Tegnap megnézegettük az aprókkal a nyugvóra készülő Balatont. És ahogy megyünk az úton, minden villanyoszlop tövében diók!? 5-7 szem. Rájöttünk, hogy a varjúcska felszedi a diófa alatt, és hogy másik ne férjen hozzá, felrepül vele az oszlop tetejére. Aztán meg ügyetlen és leejti. Egy egész csomó diót szedtünk így, hogy az oszlopok alól felszedtük.
Nekem most a tesóm motorja jön. Apósoméknál áll, kicsit romosan, hátsó kerék defekttel. Úgyhogy először kiszedjük - szedem - a hátsó kereket, gumishoz megy, aztán ha már járóképes, futóra fel, elhozzuk hozzám, idomok le, megy javításra, a motort meg visszük a szerelőhöz, dekli fedelek cseréje, és egyebek. Közben az idomok megjárják az idom hegesztőket, festőket, és utána összeszerel. Ha majd erre jársz, akkor 1 esti, sörözős, kajálós partin - Lacival, mert Ő se ússza meg - megbeszéljük, hogy hogy volt, mert van pár dolog, amiről nem tudsz.
Tankot ülést leszerelem, az elektromos csatlakozásokat lekezelem, port sarat, koszt letisztítom láncot lemosom lekezelem, meg minden ilyesmi.
Múlt évben a műszervilágító izzókat cseréltem ki led-ekre, ugyanis egy izzó elég tetemes hőt tud fejleszteni. A led meg nem. Van kék, piros sárga , zöld , fehér stb. Ugyanolyan foglalattal mint az izzóé! Téli elfoglaltság. Szétaszedem az első teleszkópokat, mert az egyikben szimeringet kell cserélni. Meg ilyenek. Polírozás pl!
Én már teletankolva leraktam. Ma lehetett volna még egyet gurulni, de rövid volt a hétvége így nem került rá sor. Viszont ha hasonló szép idő lesz még, akkor nincs ami visszatartson
Szép napot az Uraknak!
Ma még gurultam egyet, - némi biznic h.hadházon - de már láttam, hogy itt a vége a motorodzós szezonnak. Még el fogom vinni a föstőhöz valamelyik nap, - dekli fedél - aztán már csak levéve a tankot külön viszem el, mert azon is van néminemű kifogásolni való. Előző tulaj csak vágott rá két karbon matricát, oszt jól van. Én meg megnéztem, hogy mi van alatta. Így már nem is tankoltam tele, mert úgyis ki kell engedni belőle a benzint.
Én most vacsoráltam. Csak olyan falusi módra! Sült krumpli, sült hússal. Be a sütőbe a megpucolt krumplit, és mellé a borssal meghintett húst.
Mikor ropogósra sült, ehető!
Nem egynapos túra volt, nyáron nem tudsz több napra pakolni. Amúgy meg a pizzába milyen típusidegen anyag kerülhet?! Megkóstoltam egyébként a szlovák nemzeti ételt is a bryndzové haluskyt (juhtúrós galuska) kifejezetten ízlett.
Be sem mentem volna Laci! Mindig vittem magammal annyit, hogy ne legyek kénytelen ott enni, bizonytalan alapanyagokból készült ételeket.
Még nevettünk is rajta, mert egyszer beültünk egy ilyen helyre ('97-'98 ) körül , és a velünk utazó székely gyerek "mics"-et rendelt.
Egész idő alatt ott kószált egy kutya az asztalok körül. Aztán, ahogy rendeltünk eltűnt. Hetekig azzal nevettük egymást, hogy biztos mics lett belőle. Ugattunk egymásnak.
Nagyon szép motrozós idő van , és ezért láncfűrészeltem egyet!
Hogy legalább hangilag legyen meg az illúzió.