Dehogy álltál volna fel későre járt és örültünk, hogy találtunk egy kajáldát... a büszkeségemet legyürte az éhség
Amúgy jó estét!
Jó nagy csöcs volt a mai nap még most jöttem haza kora reggel óta, ráadásul még a demagnetizáló italomat sem vehetem be mert reggelig tart a vigyázzállás
Voltam én is Erdélyben, többször is, és mindenhol normálisak voltak . Sőt, egy román ember vendégségbe hívott, mert segítettem neki kb 10 000 Ft-nak megfelelő jövedelemhez jutni, és ha nem vigyázok , nem tudom , hogy jöttem volna el, mert vizespohárba öntötte a pálinkát!
Van ilyen is meg olyan is!
A szállásadóink (egy idősebb házaspár) rendesek voltak, nyilván nekik ez üzleti alapon is elendedhetetlen, de pl. a boltokban már nem voltak segítőkészek... a legdúrvább az volt mikor a pizzát egy vendéglőben egy méterről dobták elénk, én szebben adok itthon a kutyámnak. Ezzel szemben Magyarvalkón Romániában olyan vendédszeretetben volt részünk amit nem lehet elfelejteni, máig örzöm az ottani emberek kézzel készített munkáit.
A tiszteletes barátként fogadott minket, megmutatta a templomot és mesélt a dévai túráról is ami Böjte Csaba által felkarolt árva gyermekek megsegítésére szerveződik minden évben. Ott mi motorosok nagyon kedveltek vagyunk, szerencsére oda csak a jóhírünk jutott el.
Hát igen. Abban van kivetnivaló bőséggel. Viszont nem hozzájuk, hanem a magunk társaságát élvezve mennénk kirándulni, ami azért különbség. Viszont a jövő szezon hosszú, akár mindkettő beleférhet, romániai "okos" útválasztással
Azért én nem hagyom ki ezt sem csak legközelebb ésszel választok útvonalat. Szlovákiához is volt szerencsém és ha a vendégszeretet is olyan lenne mint az utak minősége akkor talán jobban vágynék vissza.
Laci én autóval voltam hegyi utakon ezen a vidéken. A szar az út minőségére enyhe kifejezés. Az ötletet támogatom, a nagy MO területén való motorozásra, de én inkább Szlovákia területét javasolnám. Dobsina, Krasznahorka környéke gyönyörű és az út minősége is kifogástalan. A környékén meg rengeteg a látnivaló.
Igazat megvallva nem is bánom. Alig kell tüzelnem, egy -egy darabot teszek rá, és meleg van. Gondolom akik gázzal fűtenek azok is jól jönnek ki. Nem szeretem a telet! Talán csak egy hétig karácsonykor! Aztán jöjjön a tavasz!
Nem nem csak holnap leszek "beugrós" vasárnap reggelig, de nem az a lényeg túl vagyok a 7. vizsgán is úgyhogy bár nagyobb felelősség van a nyakamon, de legalább itthon már nem kell még ezzel is foglalkoznom és kicsit lazíthatok.
Az idő szép volt ma is és állítólag november közepéig ilyen marad
Akkor a mért adathoz viszonyítva ez egy alig több mint 15literes túra és van benne kanyargós hegyvidéki csapatós is: link
Az inazuma fórumról való, én már elmentettem, bár már jártam arra csak akkoriban nem én mentem elől és bizony olyan utat sikerült választani ami gépet és embert is egyformán próbára tett!
Szervezés kérdése az egész, a táj az gyönyörű!
Elvittem ma Morzsit eredetiségvizsgálatra. Hazafelé teletankoltam, így megvan az első mert fogyasztási eredmény. Ez az ismerkedés és a nyomaték özön kicsalogatása ellenére is 5.03 l/100 km. Kifejezetten tetszik:)
Nem érted az egészet! Onnan tudom , hogy mellik a motorizálteszköz jobb oldala. Amelyiket a "szebbik kezemmel kell megfogni! Mert ha nem így teszek, akkor fordítva ülök rajta!
Amúgy jó estét!
Jó nagy csöcs volt a mai nap még most jöttem haza kora reggel óta, ráadásul még a demagnetizáló italomat sem vehetem be mert reggelig tart a vigyázzállás