Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Komoly filozofálgatás folyik itten, az emberi lét nehézségéről.
Innen már csak 1 ugrás a politizálás: nézzük csak meg, mit is írtál. "....... nem mérgezte irigység a kapcsolatokat."
Az emberi kapcsolatokban benne van az irigység, de az átlag emberek mindig is ellaktak egymás mellett. Kisebb konfliktusok mindig is adódtak, de nem akarták megölni, elpusztítani egymást, csak nyugodtan, dolgozva, nyugalomban, jólétben akartak élni.
No de itt jönnek a képbe a politikusok, - régebben uralkodók - akik saját önös érdekükből kifolyólag kavarják a sz@rt, konfliktusokat gerjesztenek, összeugrasztják az embereket, mert ők így tudnak harácsolni, hatalmon maradni, és hogy ott maradjanak, nekik érdekük, hogy az emberek ne is béküljenek egymással, mert 1 megosztott társadalomban ők jobban pozícióban maradnak! És nekik mindegy, milyen áron!
Értem amit írtál Laci ! Csak példaképpen mondtam miért éltek nyugodtabban akkor, mint most. Most valami történik a Föld túlsó felén, öt perc múlva már tudjuk ! És van aki ezen idegeskedik. pedig nem kellene. Látod az idő is visszazökkent a rendes kerékvágásba a tavalyi , az izlandi vulkán okozta keveredés és szélsőségek után . Szilvóriumillatú szép napot Nektek !
Ugyanakkora volt mint most, csak helyhez kötöttebbek voltak az emberek és csak a mesébe mentek szerencsét próbálni. Viszont volt segítség a közelbe és talán mivel kisebb volt a különbség ember és ember között nem mérgezte irigység a kapcsolatokat.
Viszont akiről meséltem egyedül él, mindent egyedül kell megoldania és nem látom mégsem, hogy meg lenne törve. Míg mi itt panaszkodtunk egymásnak a hosszú téli estéken addig neki mi volt a szórakozása... arról nem is beszélve, hogy bírna kell az időjárás viszontagságait is. A lényeg, hogy én felnézek rá és egyben csodálom is
Laci ! Mekkora volt 200 évvel ezelőtt a világ? Jó ha volt 50 kilométer sugara ! Ahol apám élt az embereket a beszédjükről, és az arcformájukról fel lehetett ismerni, ki somogyi, ki Kassa melletti , (felvidéki) és ki "vazsmegyei". Mert egy régión belül keveredtek csak. Ha valaki távolabbról származott , csodájára jártak! Mint az olasz ács dédnagyapám, aki után kétszáz évig ácsok voltak a családban. Óriási dolog volt, ha életében elment kétszer a vásárba ! Vagy katonának. Mint a feleségem nagyapja aki 8 évig volt katona.
A hét mondata

Meséltem már a tanyáról ami az egyik nagyfeszültségű vezetékünk mellett van, távol mindentől, sőt amikor már azt hiszed, hogy az Isten háta mögött jársz még mindig menni kell egy jó 5km-es földútnak sem igazán nevezhető szakaszt amit sokszor nekünk is keserves leküzdeni az extrém gumival felszerelt terepjárónkal.
Él ott egy idősebb ember aki egy kisebb darab földet művel és van egy csomó jószága, alig jár emberek közé (tavaly ősszel megkérdezte milyen a bejáró út állapota, mert kora tavasszal járt arra utoljára), ettől függetlenül jó beszédkészsége van és hiába egymaga él elzártan a külvilágtól mégis nagyon tájékozott és nagyon friss szellemileg.
Ha nincs üzemzavar évente egyszer találkozunk vele amikor az esedékes üzemviteli bejárás van, összel volt legutóbb, most azért mentünk mert méréseket is kell végezni 5évente és az most volt esedékes.
Örült nekünk, de mi is szivesen elbeszélgetünk a remeteként élő öreggel. Élmény vele találkozni, már messziről integet és már tudjuk valami mondanivalója van. Volt olyan amikor az ő elmondása alapján találtuk meg a hibahelyet, de volt amikor mi is segitettünk motorfűrésszel kivágni néhány fáját amit addig keretes fűrésszel kinlódott. Villanya nincs, a hálózat ami mellett él 132000 V-os amiről nem lehet közvetlen 220 V-ot transzformálni, így (eddig azt hittük) teljesen elzárva él a külvilág híreitől. Aztán meglepődve hallgattuk ahogy elkezdte az atomerőműveket szidni és a japán eseményekből is naprakész volt. Napelemes rádiója van , Őt tulajdonképpen az köti össze a külvilággal, de a lényeg az az egymondat volt amin jót derültünk és szerintem még emlegetni fogjuk egy darabig.
"Az volt a jó világ amikor még gőzgép hajtotta a mozdonyt, mert sokkal több volt az egészséges ember"
Remélem még sokszor találkozunk az öreggel és megmarad a jó humora és főképp az egészsége. Az ő világában olyan érzése van az embernek mintha nem csak egy járhatatlan utat tettünk volna meg, hanem az időbe is utaztunk volna 200-300 évet, talán csak a napelemes rádió az ami kilóg a sorból és a mi ronda nagyfeszültségű oszlopaink.
Errefelé is jó volt az idő , amíg megcsináltam egy vezeték kisodródást megcsípte a nap a tarkóm, pedig sisak is volt rajtam
Imádom a jó időt
Hogy írhatsz ilyen rondaságot , a gödény nem is iszik ! Te meg csak "gyógyszerezed" magadat ! Kezelést alkalmazol.
Szép estét ! Nagyon szép nap volt , bicikliztem az aprókkal egy rendeset , és most kissé sajog a fenekem . nem szokta a cigány a szántást !
Hát ez tényleg rossz duma! Ennél még én is jobbat találtam volna ki!
Tudom rossz duma, de azóta iszok mint a gödény amióta majdnem elvitt a vesebaj
Hát én is emlékszem mit kellett téged győzködni , sokszor három egész másodpercig , hogy: Igyál Laci ! Te meg ellenkeztél, hogy: hol van?
Jó estét az Uraknak ! Remélem jól vagytok?
Nem lenne ez rossz, ha mentek tutira előtte majd írd meg, nekem bizonytalan a vasárnapom, bár..
Meglátjuk

Amúgy mi van Ázsiában?
Mentek mint állat! Csak ámultam, bámultam....
Ezen voltunk tavaly. Hogy idén is?.....Meglátjuk....
Na, na, na!
Rontod itt az ázsiónkat?
Te hálátlan! Levesszük Rólad a kezünk! Oszt sírhatsz, ríhatsz!
És akkor nem linkelek be Neked semmit! Mint pld ezt:
http://www.sunshinefm.hu/?acti...
Na én azért józan életű voltam, régebben
Itt rontottak el
Köszönjük!
De hogy ezt az alkeszt honnan szedted ?
Még a közelben sincs olyan!
Itt meg - köztudott - senki nem iszik! Eleget......
Az alkeszoknak fájdalommentes májnagyobbodást, a testvérpárosnak ezen felül sok boldog születésnapot kívánok!
Na Te meg azok az ártatlan gondolataid?! Pfujjj ! Pont mint nekem !
Remélem, hogy 76 éves korodban perel be gyerektartásért egy 20 éves lány! De mindig felülről bölcs humorral kell nézni az egészet. Néha egyél meg egy doboz Magne B6-ot, igyál egy sört, ha szomjas vagy ! Vagy reggel egy "vadászmestert" ! És szarj az egészre magasról !
Igen, igen, igen!
Amúgy meg tudhatnád már, hogy mindig a legfiatalabb viszi el a balhét! Vagyis TE!
Hát azért még ott nem tartok! Legfeljebb a motorom tolhatná, de azt nem adom oda!
Valami másra gondoltam!
Azt se bánom ha 75-év lesz a nyugdíjkorhatár mire én odáig érek csak úgy érjem el, hogy bírjam még a strapát
Laci, köszönöm szépen a jókivánságot...példaképet(nyugdíjaskori) rólam vegyél, mert én hamarabb mentem nyögdíjba .
Na tessék! Már megint a nőket szervezné aztán meg rámkeni
Ha meg véletlen beleolvas az asszony a fórumba én kapok a pofámra