Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Rákattintasz a képre, akkor látni fogod, ott a csónak a vízen, távcsővel néztem, pecázott !
Milyen fura lehet a Balaton a téli nyugalmi időszakban amikor alig van ember... csak a nagy víz, talán ez az igazi arca
Bazalt orgona a Szent-György hegyen, a Bujdosók lépcsője a Badacsonyon, ahogy a fotón levő oszlopokat is látni kell ezeket személyesen. De majd folyamatosan teszek fel fotókat is.
Erről már láttam fotókat (ha ez egyáltalán az amire gondolok ) Bazaltorgonák a nevük, Szigliget felől 71-es úton közelíthető meg és a Szent györgy-hegyi túristaháznak is ott kell lennie valahol. Láttam fotót a présházról és valami bújdosók lépcsője is található ott, majd felkészülök mielőtt arra visz az utam. Te meg ha már adatkábeled van ne félj használni (gondolom vannak még képeid) és most hogy leesett a hó aktuálissá vált a téli fotózás is
Néhány nyári kép. Vigasztalásképpen.
Reggel hajnali 10 órakor a nap a Badacsony felől sütötte Szigligetet, és a Szent-György hegyet. Azt fényképeztem le .Tényleg szép, csak hideg.
Nagyon szép! A télnek is vannak szépségei nekem tetszik a havas táj ha tartós és nem társul hozzá csikorgó hideg. Ezt az otthonodtól fotóztad?

Délelőtt szaladgálós dolgaim végeztem és majd megfagytam, hó nincs de erős a szél és hideg van állítólag van ahol 16-20 cm-es hó van.
Szigligeti vár, Szent György-hegy, megint Szigliget. Sikerült kábelt vennem a géphez az ócskapiacon. Már én is tudok betenni képet.
Van egy kis hó, eléggé lehangoló. Én egy meledvérű állat vagyok. Sokkal jobban szeretem a nyarat, mint ezt itt.
Ha már a fórumozás szokásairól beszélünk akkor ez nálam úgy néz ki, hogy a gép az állandóan megy, én közben teszek veszek és ha éppen itthon vagyok akkor bekukkolok. Tegnap pl. zárat javítottam a kölcsön autón, meg közben még a kazánt is táplálgattam .
A gomba az finom, de csak az amelyik befőttes üvegben vagy konzerves pikliben terem , amit úgy szednek azzal mi bizalmatlanok vagyunk, gyerekkoromban sokat szedtünk de akkor még élt az öreg Papa aki megvizsgálta.
Ez viszont tetszett: "régebben én se szerettem, de azóta benőtt a fejem lágya, érettebb és bölcsebb - nem vigyorgunk! - lettem, és átértékeltem a dolgokat!"
Elképzeltem ahogy majd 40-éves leszek és elfújom a szülinapi tortán a gyertyákat és felkiálltok: mostantól szeretem a gombát!
Bizony ez a gyerekekkel foglalkozás nagyon fontos. Épp tegnap gondolkodtam el, hogy vagy tanultam ,(tudom, inkább ittam volna) vagy dolgoztam, vagy a szőlőben voltam. Kimentünk halottak napján a temetőbe, és a lányom mesélt, hogy az unokák dédnagyanyja miket mondott régi dolgokról. Én meg csak néztem, hogy mindezt nem hallottam.
Itt vagyok már!
Úgy látom, hogy néha elfelejtkeztek róla, hogy nekem 3 kicsi gyerekem van, és így néha családi életet "kell" élni.
Közben akksit töltök, a kocsi ablaktörlőit cserélem, és még egy -két dolog is fut még.
Ebből kifolyólag nem tudok itt lenni mindig.
Ja, a gombás kaják pedig nagyon finomak, bár régebben én se szerettem, de azóta benőtt a fejem lágya, érettebb és bölcsebb - nem vigyorgunk! - lettem, és átértékeltem a dolgokat!
Remélem Laci, Te is eljutsz az érettség eme fokára, és így értékelni tudod majd a gombás kaják ízvilágát!
Az asszony például istenien csinálja!
Lehet rossz napja volt! Nem írtunk semmi rosszat!
Majd elsétálunk arra ! Az ezres Yamaha szégyenbe maradt volna.
"harmincfokos emelkedőn felfelé 100-al" na na azért mindent én se hiszek el vagy netán motorral járnak arra a vaddisznók
Remélem nem értett félre valamit hiszen én csak arra reagáltam amikor az éhes disznóhoz hasonítottál, neki még poénból se mondanám
Miklós ! Hol vagy?
Lőni Szigliget-Szent-György hegy közötti utszélen lehet. De a Badacsonyon láttam egyszer rajtam kívül vaddisznókat, ilyen harmincfokos emelkedőn felfelé mentek vagy 100-al, csodálatos volt.
Azok a hatalmas állatok, és mint a golyó.
Felőlem bármit főzhetsz csak gombát ne, mert azt nem eszem meg viszünk alapanyagot vagy lövünk valamit a hegyen és közösen megfőzzük
Ha utána érdeklődsz az nem kerül pénzbe.
Jövő nyáron majd főzök egy jó valamit ! Várni fogjátok.Miklós már volt nálam gondolom ízlett?
Nem feltétlen, élég lenne kicsiben, csak a "magam ura" szinten
Szia Miklós ! Megesteledtél?
Eszembe nem jutna! De ha visszább olvasol akkor rájössz (2843 hsz.) Joszefnak válaszoltam, mert Ő példálózott az éhes röfivel
Most rám céloztál, a kaja várással?