Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Üdv!

Nem tudom, hogy az enyémbe is olyan lenkerék kell-e, mint a tiedbe (2003-as 600-as, már a digitális műszeres), ha igen, és amúgy is rendelsz, akkor megtennéd, hogy kettőt rendelsz be. Nekem is aktuális a csere. Hátsót, meg láncot a motoralkatresz.eu-n fogok venni.
első kereket gyárira cseréld (sajnos 2* annyiba kerül) mert visítani fog az utángyártott (indexes hornet fórumon is most volt ez téma), Hátsónak jó a JT féle.
Amúgy meg lényegtelen mert úgy is mindent cserélni kell.
Igazából a lánc bárhol bármennyire "nyúlt" forgás közben nem változik a hossza. (persze van egy kis turpiszság). A lényeg, hogy a problémát inkább a lánckerék excenterességében kell keresni.
Még jó hogy 2 napja müszakizot
De már éreztem egy ideje hogy furcsán rángat alacsony fordulaton... na sebaj, sok idöm amugy sincs gurulni
En nem faxniznek gyari kislanckerekkel sem.
sejtettem!
A kicsi meg a nagy fogaskerekek jónak tünnek, de fél munkát nem vëgzek, legalább a kis lánckereket kicserëlem gyárira, a hátsó meg amilyet találok.

Köszi a választ!
ja lánccsere. A gond ezzel az hogy folyamatosan rángatja a két fogaskereket, így a csapágyakat.
Kezdj gyujteni uj lancra,egxenlore annyit tehetsz hogy a legfeszesebb reszen allitod be a normal logast,van nemi elet benne de nem sok,igy a laza Reszek elobbutobb leugorhatnak.
Ezt hivjak szakaszos nyulasnak,ami nem nyulas hanem bizonyos szakaszokon az o gyuruk feladtak igy eltunt a belso kenoanyag es ott a csapok jobban koptak mint a tobbi reszen.
Sziasztok!
Gondoltam állítok a láncfeszességen...
Aztán jött a meglepetés
Belöttem nagyjából a megfelelő feszességet, de amint elkezdtem forgatni a kereket, akkor van egy pont ahol úgy megfeszül a lánc, hogy se fel se le nem mozdul meg, aztán megint jó, majd megint van egy pont ahol megfeszül...,
Hiába nézem a láncot, nem látok benne olyan részt, ahol lenne egy furcsa szem...
Szerintetek is kuka a lánc??
Vagy még mit nézzek meg rajta??
Nem tudom mennyi lehet a láncban, de gondolom nem d.i.d. lánc a gyári a motorban 34e km van...

Köszi a válaszokat!
az en trabantomban volt szintjelzo, beepitettem
A fordulatszammero skalazasa is mas. Nem porog ez 16.000-ret, mint az R6.

A benzinszintmero jo lenne, ha alap lenne minden Horneten. A 90-es evek robogoin is alap volt mar, en meg jatszom a Trabantos szopast a benzinnel...
nemértem azt miért csimálták másképpen.
nekem ez az óra van rajta és átvan kötve mert ugye ezekben még nincs üzemanyag mérő, hanem a vízhömérségleketet mutatja, megpróbálom a hétvégén szétszedni és átnézem a csatlakozót, a jeladót melyik részen találom h ne kelljen annyit keresgetnem h melyik micsoda?

http://www.ebay.com/itm/Fits-H...
Az ebay-es kepet megneztem, es kajak ugyan olyan, mint az enyem.

Lehetosegek:
1, Ugyan az a ketto
2, Lemasolta a kinai fullra a gyarit pofatlanul
3, Kinai ellopta a gyari fotojat
4, Ami most bent van, az is utangyartott kinai mar

Nezem a termekeket az ebay-en, odairja a kinai, hogy OEM xzy termek. Nem ertettem eloszor, aztan rajottem: csinaltak a kinaiak olyan markat, hogy "OEM". Igy mar nem hamisitas... Van pofajuk mindenhez...
Miutan a Lenovo kinai ceg, ami megvette az amerikai IBM notebook uzletagat. Ha mar notebook, azert az Ideapad nem a legjobb. Thinkpad alatt nem vennek Lenovot.
El tudom kepzelni, hogy a gyari is ugyan ez a kinai cucc volt... Azutan, hogy a Honda az olaszoknal gyartatja a motorokat, barmit kinezek beloluk...
ami nem kinai az hamis!
A fotó alapján nem néz ki rosszul! És a LENOVO laptopom is kínai gyártmány!
Igen ha egyáltalán szerelhető! De nagyon gyanús, hogy csak roncsolással bontható. De azt Te is meg tudod nézni, hogy csavarokkal van-e összeszerelve, vagy peremezett! Én a kínaival úgy vagyok, hogy csinálnak ott jó dolgokat is! De elég sok hulladékot !
Amire gondolok, hogy valami stabilizator kondi mehetett tonkre vagy a mutato csapagya korul nincsen valami rendben es ott kotyog...
Az enyemben mar nincsen mozog alkatresz, mert negyszogjelet kuld a jelado a km oranak. Az ora ezt jelenti meg a mutatoval. Gondolom valami feszultsegerteket csinal a negyszogjel fekvenciajabol egy IC, aztan a feszultseget mutatja a muszer valojaban.
Nincsen hozzam kozel... Miert? Szetszedned?

Neztem az ebay-en, van kinai ebay-es oracsoport a Hornethez. Nem tudom, mennyire lehet jo vagy rossz. Lehet, megeri kicserelni idovel az egeszet. Gyari bontott az draga es kerdeses ott is, hogy milyen allapotu.