Vagy inkább valami más hiba. A hornet nem egy nagyon melegen járó motor hogy gyilkolja az olajat, pláne átlagos 20-30fok között, nyáron a 35-40fokban elhiszem hogy kevés a 40-es, az sv-ben nagyon kevés volt a 40.
Es meg annyit, hogy nekem a kuplung pont ugyan olyan mindegyikkel. A valtom meg akkor kezd el csattogni, ha a hutoviz felnel vagy a folott van. Gondolom az egyre higabb olaj is kozrejatszik ebben.
Legkozelebb egy 10W-50es olajat teszek bele, hogy lassan, hogy van e barmi kulonbseg.
A lenyeg, hogy eredetit kell venni, mert a Repsolt pl nagyon hamisitjak. Tobb ismerosom vett a netrol Repsolt es mindenkinek mas szinu volt ugyan az... Lehet, hogy a sok ketes eredetu hamis olaj is alaassa egy olajrol a velemenyt.
En hasznaltam mar Castrolt is, meg Motult is, meg Repsolt is. Nagy kulonbseget nem vettem eszre. A Motul eddig minden jarmuben jol viselkedett, ismerosok sem szidtak. Aki tutira jot akar, az Motult vesz. De mondom, a tobbi sem feltetlen rossz, mas markakban is van magasabb szintu olaj, meg beleposzint is.
"Annyira nem lehet rossz a Repsol, ha a Honda csapat partnere..."
azert ebbol kovetkeztetest levonni meresz. Pl a renault is ott van a forma 1-ben a kozuti autoi meghat kozepszeruek. Nekem a legalapabb olaj volt benne.
Olyat hallottam hogy a repsol sok pénzt fizetett mert ugyanazt a szar olaját árulta különböző dobozokban különböző néven. Nem tudom mennyi igazság alapja van, de azt tudom hogy a repsol egy szar olaj volt. Lehetett az bármilyen néven, ugyanaz az olaj volt benne és a minősítés is ugyanaz volt rajta, de ahogy látom most már a doboza is új
Nekem uj a Repsol a motoromban. Sport 10W-40es, full szintetikus. Elotte Motul 5100 volt benne. Nekem csendesebbnek tunik most, a valtas is halkabb lett. De ez uj olaj, a Motul hasznalt volt.
Nem mindegy, hogy melyik Repsolt veszed. A sima 4T az reszszintetikus es csak API SJ minositese van a JASO MA melett. A Sport az fullszint, API SM es JASO MA2 szintu. Ez nagy kulonbseg. A full szintis kevesbe parolog ki, stabilabb a szenlanc az alapolajban, meg tartosabb. Nekem kevesebb olaj is fogy a fullszintbol.
Annyira nem lehet rossz a Repsol, ha a Honda csapat partnere...
Haver rendelt webshopbol 3 db literes Repsolt. Ahany flakon, annyi fele szine volt az olajnak, meg szaga. Azota nincsen webshopos Repsol rendelve...
Amikor en ezt mondtam akkor azt mondtak hogy hulye vagyok... A 8000et futott motullal csendesebb volt a motor es pontosabb a valto mint az uj repsollal. Bardibol vettem, elvileg nem hamisitott. Soha tobbet repsol.
nem vagyok vegyesz sem olajszakerto, tehat olyan bizonyitekkal ami megalna birosagon nem tudok szolgalni, csak a tapasztalatommal. 4-5 eve tole rendelek, tobbszor beszeltem es talalkoztam mar a tulajjal, maga is motoros, eddig semmi gond nem volt a motorokkal. Rengeteg rendelese van, nem volna logikus kockaztatnia hamis olajjal. En megbizom abban ami onnan jon, ki-ki dontse el sajat maga. De hat mi a valoban biztos? Ha elmesz franciaorszagba es engednek neked olajat a tartalyukbol...
en a repsolt alig vartam hogy lecserelhessem, hangosabb a motor meg a valto is, ennek oka van! Motult a motoralkatresz.eu-rol veszem a legolcsobb es biztos hogy eredeti, castrolt meg a mintaboltban, shell-el nincs tapasztalatom, de ha neked lesz oszd meg batran!
Majdnem mindenki Motult, Repsolt vagy Castrolt hasznal.
Ez a Shell olaj elvileg megfelelo a motorodba. Szerintem semmi gond nincsen vele.
Nekem regen kocsiban volt Shell olaj, de nem valt be annyira, ezert nem is eroltettem azota. Ha engem kerdezel, akkor azt mondom, hogy a Shell nem tul jo olaj, de hasznalhato es nem okoz semmi kart, mint a sok noname szar.
Ha olcson hozza tudsz jutni, akkor vedd meg. Ha ez is tizenezer Ftba kerul neked, akkor vegyel inkabb Motult, Repsolt, Castrolt.
Ami fontos meg. Magyarorszagon az olajak jelentos resze himisitott szar. Ezert megbizhato forrasbol erdemes vasarolni olajat. Azaz nem feltetlen a legolcsobb webshop a nyero. Nagyobb motoros es autos boltokat valassz szerintem. Mondjuk a benzinkutas Shell is eredeti ott szerintem, csak marha draga, ha a kuton veszed.
Ha jol tudom, akkor az mar injektoros, szamitogepvezerelt az alapjarata. Valami szenzorral lehet gond szerintem. En elvinnem a markaszervizbe egy vizsgalatra.
Sziasztok.Egy pàr napja azt tapasztalom a 2007 es hornetemen hogy ,ha berakom sebessegbe az alapjárat felugrik 3500re ha kiveszem üresbe visszaàll 1500 re. Mitöl lehet?
Legkozelebb egy 10W-50es olajat teszek bele, hogy lassan, hogy van e barmi kulonbseg.
azert ebbol kovetkeztetest levonni meresz. Pl a renault is ott van a forma 1-ben a kozuti autoi meghat kozepszeruek. Nekem a legalapabb olaj volt benne.
Nem mindegy, hogy melyik Repsolt veszed. A sima 4T az reszszintetikus es csak API SJ minositese van a JASO MA melett. A Sport az fullszint, API SM es JASO MA2 szintu. Ez nagy kulonbseg. A full szintis kevesbe parolog ki, stabilabb a szenlanc az alapolajban, meg tartosabb. Nekem kevesebb olaj is fogy a fullszintbol.
Annyira nem lehet rossz a Repsol, ha a Honda csapat partnere...
Haver rendelt webshopbol 3 db literes Repsolt. Ahany flakon, annyi fele szine volt az olajnak, meg szaga. Azota nincsen webshopos Repsol rendelve...
Ez a Shell olaj elvileg megfelelo a motorodba. Szerintem semmi gond nincsen vele.
Nekem regen kocsiban volt Shell olaj, de nem valt be annyira, ezert nem is eroltettem azota. Ha engem kerdezel, akkor azt mondom, hogy a Shell nem tul jo olaj, de hasznalhato es nem okoz semmi kart, mint a sok noname szar.
Ha olcson hozza tudsz jutni, akkor vedd meg. Ha ez is tizenezer Ftba kerul neked, akkor vegyel inkabb Motult, Repsolt, Castrolt.
Ami fontos meg. Magyarorszagon az olajak jelentos resze himisitott szar. Ezert megbizhato forrasbol erdemes vasarolni olajat. Azaz nem feltetlen a legolcsobb webshop a nyero. Nagyobb motoros es autos boltokat valassz szerintem. Mondjuk a benzinkutas Shell is eredeti ott szerintem, csak marha draga, ha a kuton veszed.
Schell Advance Ultra 4T 10w-40 -nel van valakinek tapasztalata?
Köszi a válaszokat!
Igaz,règen voltam aktív,de azèrt ha valakit èrdekel egy 2002-es S-es Hornet jelezze.A hirdetèst megtaláljátok a profilomon.Bővebben telefonon:20/9867129 Rikli Ernő Nagykanizsa