Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok.
Tudtok ajánlani valami jóféle tanktáskát?
Ár még elfogadható legyen, méret természetesen minnél nagyobb :)
Köszi.
Ezert jo a bmw rendszere, te is en is barki megtudja nezni hogy azt az alvazszamu (nem kell az egesz alvazszam) motort melyik orszagba, milyen szinnel milyen extrakkal rendelték.
Amúgy... kenlory, egy kicsit túl sokat szerepelsz itt, nem? Most szedsz össze minden infót a motorokról? Ráadásul ilyen okoskodó arc vagy, hm?

Nem mintha zavarna... na jó egy kicsit azért mégis.
Na meg minel tobbet ragodsz rajta hogy vajon miert lett atfenyezve annal jobban megy el a kedved a motortol
Bocs, de 3 sör után merészkedem feltenni a kérdést: mi értelme van egyáltalán nyomozni a vas eredeti színe után?

Akárhányszor újrafényezhették gyártás óta. Bármilyen okból, a sérüléstől kezdve a "fekete jobban tetszik"-ig. Ráadásul teljesen legálisan (ha a forgalmiba is be van jegyezve az éppen aktuális szín).
jogos-értettem!
(Majdnem) mindenre tudom a választ, a vázszámodból is meg tudom mondani a szín kódot. De nem a nyolcadik és a hatodik szám összeadása majd gyöke adja meg, hanem amikor a gyárban legyártódott a motor (od) lett egy alvázszáma. Emellé az szám mellé rendelték az a színkódot, amilyenre föstötte a ember. Ezt te semmilyen dekóder biz bazzal nem fejted meg.
Van egy belső felhasználói oldal felhasználói névvel egy belépési jelszóval, és azon belül leli meg az előbbiekkel rendelkező, hogy mi is tartozik az adott vázszámhoz.
De! Ha netán holnapután után után eltűnik a szeretett bicikli, az lesz a rendőrségen az első jóindulatú hsz. hogy ennek és ennek megadtam a alvázszámomat....

Másik dolog az, hogy annyira nem ismerjük egymás, hogy segítenék is a fent sorolt dolgok miatt.

Szóval ez nem egy mókamiki kódoló excel táblázat
na itt volt a félreértés.....

én azt gondoltam,h te meg tudod mondani az alvázszámból a színt....

nilván a szakszervíz v a HH meg tudja mondani, csak gondoltam,h ezt most itt ki is lehet deríteni....az ügy nem fontos annyira h mondjuk a HH-hez menjek ezzel.
a
dolog le lett papírozva rendsen, szóval nincs gond....amiket írtam az csak érdekességképp volt semmi több.

mindentől függetlenül jó lenne ha valakinek meglenne egy ilyen VIN decoder mint amilyen a civicre is van-amit alant postoltam....
Srácok!
Félreértést elkerülve .:
Az hogy a magyar forgalmi engedély szín opiciói le van redukàlva 1-10-ig (1 fehér 10 fekete) ne az legyen számotokra a meghatározó. Közelítő szint tudnak bejegyezni....
Pl 8 gen civic - kolbászzsírmetál szín soha nincs a forgalmiba, pedig úgy néz ki. Bejegyzi pirosnak.....vagy barnának.....pedig köze nincs hozzá.

A másik. : nekem senki ne küldjön se itt se sehova vázszámot. Amilyen ez a Magyarország, még az emberre bizonyítanak alamit amihez köze nincs!
Akár mennyire fáj, márkaszerviz személyesen vagy mail-be, hogy lesz szíves elárulni a kerékpár és /vagy autó eredeti színkódját.
Persze csak kutasson, az aki nem biztos a szín eredetében.....
itt is egy példa, igaz nem tökéletes...

http://www.coyotetrips.com/coc...
elvileg ez:
NHA48

ha ezt guglizod akkor a "tipikus" ezüst jön fel.és nem az az sötétebb szürke ami nekem van.....és most a tank szereléskor láttam az eredetit...
de lehet h tévedek...
Olvasgatva itt a színkódokat és társait, háát most vagy nekem lett átfestve a mocim, vagy nem tudom. nekem
YR-254M van irva az ülés alá, és a forgalmiban szürke szerepel...
Most akkor mi is a világos szürkének (a szememnek ez ezüst) a kódja?
egyik sem-legalábbis próbálkozom...de azt azért el akartam kerülni h ide most mind a 17 karaktert kiírjam..

amire referálni próbáltam igen....eltaláltad az autós fórumon itt egy példa amit lehet használni....
http://vin.hondanet.net/

sőt ezen kívűl még múlt héten valahol láttam a motorhoz is h beírtam a karaktereket és kiadta, Z pl-h Olaszországban készült 05, h 2005 és így tovább.....na én ezt kerestem, csak qvára nem találom ismét azt az oldalt ert közben új laptopot is kaptam...szal így esélytelen...ezért kerültem egy picit a forrókását.

akkor kérdés:
küldjem privátban a számot és utána tudsz nézni?
Jakab...... vagy csinálod a hülyét, vagy tényleg az vagy.

Kérdezd meg a Fórumon (autós) hogy az alvázszám melyik karaktere az, amelyik elárulja, hogy milyen színű az autója....
Segítek. Nem a karakterek vagy egy karakter fogja azt megmutatni, hanem a 17karakter összesen
Hozzá van rendelve az adott vázszámhoz a gyári színe

De ha nem hiszed, hívd fel / írj valamelyik kollegámat a hazai importőrnél, neki talán már hinni fogsz.
...vagy esetleg te tudod (ezek szerint) megmondani az alvászszámból a színt?

ha igen mely, hányadik karakterek kellenek?
Ok megpróbáltam
tehát:

a színkód az amit mondtam, azaz ezüst-gondolom úgy mint nálunk úgy a dígoknál is az h szürke és ezüst szín alatt a forgalmiba bmi elmegy.

nekem szürke lett beírva.

a motor egyben van-sőt nagyon is. sem a blokk, sem a váz elemei még a tank sem sérültek-nem hiszem h akár bki eset is vele-legalábbis semmi sérülés nem látszódik-ha nem lenne bugyuta simson lámpája akkor akár 2014 esnek is elmenne (pici túlzással:))))

tehát ami történt,h átfújták-hisz nem nagy kunszt pár csavarral leszedhető minden olyan elem (három) amit fényezni kell....

véleményem szerint kb ez történhetett persze ha az ember nem új járgányt vesz minden lutri-köztük ez is.
amit írok az az alapján van amit látok....

alvázszám -számainak megfejtéséért még böngészem a guglit...h melyik szám mutatja a színt...
Alvázszám - és az elmondja milyen színnel gurult le a sorról
De a színkód ezt a szín megnevezést tartalmazza!

Vagy pakolt motor, törött - sérült stb stb, és ilyen színre fújták.
igen, de ez az "világosabb ezüst" nem pedig az ami nekem van most....
NHA48 = QUASAR SILVER METALLIC színnel (2005 évj)
alvázszámból megmondható h milyen szinnel gyártották le anno
Nekem is ilyen fekete a gép
Igy kép alapján 90%ban mondanám h igen...
valami ilyesmi a tied nem?

https://upload.wikimedia.org/w...
Nha48m

Ez van rajta es ez valóban az ezüst szín...nem ez.