Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

En meg topcase nelkul nem tudok meglenni:-)
A nagy turaenduro biztos bitang jo lesz hossz tavon, de az meg varosba teljesen alkalmatlan. Ha tehetnem, akkor ket motor allna itthon, az egyik a hornet, a masik meg valami vilagjaro:-)
Nekem is 3 db műanyag doboz van fenn, nagyon szeretem. Általában a két oldaldobozt használom, vagy külön a hátsót. Lehet aberrált vagyok, de nekem nagyon bejön a két oldaldobozzal.
Városban én is imádom, és 1-2 órás hegyi csapatásokra is kiváló a Hornet. De én már egy egésznapos túrán is meggebedek rajta. Persze... lehet, hogy a 185 centim az oka. Vagy az, hogy autóban ülve is nehezen viselek el 3-4 óránál többet.

ja és mindenki magából indul ki, azért írtam a túraendurót. A túrák végén én mindig fogadkozom, hogy a következő vas tuti hogy valami lób@szó túraenduró lesz.
Mert nem erre van szuksegem. Egy olyan motor kellett, ami mindenre jo. Fovarosban szlalonozni az autok kozott jo, hegyekben csapatni is kivalo, es szivesen elindulok vele hossz tavra is, mert nem olyan kenyelmetlen.

Amugy a turazas nem egyenlo a turaenduroval. Sportturaval sokan bejarjak a vilagot es meg elvezik is;-)
Ha így nyomod, hogyhogy nem valami szép nagy túraenduróra esett a választás?
ugy ertem,hogy csomagok nelkul utassal rosszabb, mint rendesen felpakolva:-) Mellesleg mar megint fent van az osszes doboz, csutortokon megtamadjuk a nyugatot
Tanktáskából (szerintem) nem érdemes túl böszmét venni, mert zavarni fog. Tehát ha 3-4 napi cuccnak keresel táskát és konzol nélküli megoldásban gondolkodsz, akkor szerintem nyeregtáska.

Én Givi XS316 -ot használok. 35 literes, szóval fér bele bőven.
Szerinted ;-) Utassal sokkal szarabb.
Te jó ég... Megnéztem a galériádat. Ennyi cuccal kínszenvedés lehet motorozni...
Köszi a válaszokat a "tartalékos" kérdésemre!
Ugyanugy feldobozoltam en is, mint Sicc. Nagyon kenyelmes volt hosszu tavon es egyszer se azott be. Kotozos, magneses es textil cuccot a motorra tobbet nem rakok, az tuti.
Na az remiszto volt kanyarokban. Mint egy 747 es leszallas kozben.
Na az az amit en soha nem fogok egy ilyen kaliberu motorra tenni. Nezd meg a Sicc gépét dobozokkal tanktaska, nyeregtaska es egy hengertaska, etekkel elmehetsz 2honapra is annyi minden belefer
Most egy tizliteres kappa van fenn.Kaja,pia,aprosag belefer,kesztyut a gumis haloreszbe rakom ha kell.Eleg,pakolni az motech evo sport rearbag.
Vadaszom a nemet ebayt egy hasznalt evo sport tanktaska miatt de valamiert vagy nincs csak uj vagy olyan aron tunik el hogy csak kamillazok.
Talan mert k...a jo a cucc.
Doboz kell a motorra, amit bármikor leszedhetsz, ha épp nincs rá szükség. Abba legalább lehet pakolni, nem ázik be és nem karcolja össze tankot (csak ha akarod).
ja 40 ezerért kapsz egy akkora táskát mint a betöltőnyílás

http://www.amazon.co.uk/Givi-X...
Tanklockos tanktáska a megoldás.
Givi,Kappa,SW-motech.

Motechnek van a legtöbbféle,bombabiztos nem mozog nem csúszkál,nem ér a tankhoz.
Viszont drága.
akármennyire vigyázol előbb utóbb lesznek karcok rajta, biztos jön majd valaki aki jól megcáfolja ezt, nekem ez a tapasztalatom és elhiheted hogy próbáltam elkerülni. Én napi szinten használok tanktáskát, mind a mostani mind a horneten is lettek karcok sajnos. Néztem ilyen karcvédő fóliázást, hát megkérik az árát nekem sárvédővel együtt 30-at mondtak rá.
Ez elég veszélyesen nézett ki, de a lehető legközelebb raktam a mellkasomhoz és úgy még a műszereket is láttam. Ja és tök jót lehet rajta aludni menet közben.
Ha nem jól rakod fel megkarcolhatja, saját tapasztalat sajnos. A mágnesek természetesen "be vannak csomagolva", váaszon érintkezik a tankkal, de ha mondjuk az koszos, akkor a por karcolhat.

Illetve gázadásnál hátrafele (feléd) elcsúszhat a csomag, emiatt kell a kormányhoz is rögzíteni pánttal. Érdemes úgy feltenni a csomagot, hogy először a kormányhoz rögzíted, megfeszíted magad felé az egészet és úgy teszed rá a tankkra. Így ugye eleve meg van feszülve, gázadásnál nem mászkál a tankon a csomag, azaz nem is karcol.

Ésszel kell használni és akkor nem lesz gond vele.
Áh köszi! Ahogy nézegetem neten a legoptimálisabb ha szerzek előre egy tanktáskát meg hátra egy üléstáskát (Ha egyedül megyek). Abba már pár dolgot bele lehet pakolni és legalább nem kell hátizsákkal menni.
Lehet hülyeséget kérdezek de ez a mágneses táska nem karcolja össze a tankot? gondolom valami textilben van benne a mágnes ,de akkor is..

A hegesztést sajnos nem tudom megoldani...

Minden esetre nem tömeg cikk, ami fut egy két gépen nandiweb!
Az irigység csúf emberi szokás, de mivel Hornet-s vagy, így teljesen megszokott a stílusod

Swindon-ba pedig nem szokták magasnyomásúval mosni