Látom te is a japánok egyik autóját választottad :D Nekem tetszik!A nagy puttonyba állítva is befér a babakocsi :D Biztosan sokáig fog szolgálni Vigyázzatok magatokra, jó egészséget kívánok!
Te önkéntesként nyomtad vagy kivezényeltként mentetted a menthetőt a gátakon?
Nekem is tetszik a CBF-ed természetesen. Még a cb500 túrán beszéltünk róla párszóban, és emlékszem mennyire tetszett neked már akkor is az 1000-s. De a komment(ek)ből arra engedek következtetni h más is lemaradt arról h új vasat vettél!?
Nálatok nem bővül a család (ha nem vagyok tolakodó)?
Nekem szerencsére sikerült itt munkát szereznem, uh nem kellett visszamenjek a nagyfaluba dolgozni (amúgy már volt albérlet, az utolsó pillanatban jött ez össze). A legtöbb ismerősöm fent maradt vagy oda akar menni. Nincs is ezzel baj, próbálnak ők is úgy élni h élvezzék a dolgot. Nekem annyira nem jön be a fenti lét, de ahogy a kommenteidet olvasom neked se a szíved közepe. Sajnos máshol pedig nincsen valami sok munkalehetőség. Hozzánk is járnak 50km-en túlról is. Igazából van aki azt mondta h amikor fent dolgozott akkor is ennyit utazott időben a meló miatt.
Mire ezt írom lehet h el is végezted a cb-n a karbantartást+ a lánccserét és már vigyorogva jársz minden reggel a munkába!
Nekem most a fékolajak cseréje az esedékes + az első fékbetété (ami már kétéve meg van de most érett meg a cserére). Szükséges kellékek, remélhetőleg a megfelelő informálódás is meg van már hozzá. Ha minden egyébbel végeztem és megjön az ihlet akkor elrendezem a hétvégén.
(Ma is megfogadtam h időben lefekszem, miben hittem nem tudom. )
Kis távon mindenféleképp a benzinest ajánlom. Nincs nagynyomású üzemanyagpumpa, nincs turbó, valószínűleg nincs kettős tömegű lendkerék, nincs nagynyomású injektorsor sem. Szóval egy benzinest ha szerelni kell kisebb költség. Sajnos Nekem az anyósomék 260km-re laknak tőlünk, így a diesel jött inkább szóba. Szerencsére találtunk egy keveset futott (114000km) 8 éves toyota corolla wagon 1.4 d4d-t. Takarékos a kicsike, kényelmes is, meg a csomagtartója is elég méretes. Csak a családi kasszát terhelte meg rendesen, de bízom benne, hogy viszonzásképp sok-sok évig fog hibamentesen szolgálni minket...
Igyekszünk következetesek lenni, de néha elgyengülünk :D
Nekem is kocsit kell vennem... Te milyen kombit vettél? Nekem a mazda 323f 5 ajtós tetszik, vagy a nissan almera 5ajtós. Ezekben talán elfér a babakocsi és üzemanyag takarékos japánok :D De meghallgatnám a tippjeidet/ötleteidet és, hogy te mit vettél Kis távon lesz használva így a benzines felé hajlok..
Jobbulást!
Ajánlom Szlovákiát, ott nincs annyi gödör... A Aggteleki karszt oda eső részénél halad az 50es út, ami autópálya minőségű és pormentes. Keleti irányba is jó az 50-es, hosszúak a kanyarok is és szélesek az utak. Igazi két személlyel kényelmesen motorozható szakasz :D
ha már mindenki megosztja az élményeit, akkor én is csatlakoznék. kb 120km-es túra volt, megnéztünk minden szép építményt útközben. Aki teheti, próbálja ki ezt az útvonalat.
Köszönjük szépen, nagyon igyekszünk, és még jobban élvezzük! Igen izgalmasak az első napok. Már simán kisregényt tudnék írni az első otthoni 5 nap történéséből! Nagyon komoly!
Szia Csaszi!
Gratulálok az újdonsült apukának ! Gyönyörű baba! Igaz elfogultságot kell bejelentenem,...nekem is lányom van. A szereteted pedig csak nőni fog, hidd el. A könnyed fog potyogni,mikor először totyog feléd kinyújtott kézzel, mikor haza érsz! Eztán még jobban vigyázz magadra, sok örömöt, egészséget a most már" teljes" családnak.
Üdv Sebi
Sziasztok!
Na meg volt az első perecelésem a CB-vel Telkibánya és Bózsva között egy balos visszafordítóban pont az én sávom közepén egy nagy aszfalthiány na mondom ezt kikerülöm jobbról igen ám de ott meg kavicsfelszórás...... első kerék megcsúszik korrigálás, de jön az árok, na akkor inkább eldobtam a vasat. A kormányvég és a Hepco doboz felfogta, feleségemnek semmi baja csak nekem egy kis szallagszakadás, de azért még hazajöttünk, utána kocsiba úgy a sebészetre( csak nem volt ki hazahozza a kocsit mert gipszeltek)
Vigyázzatok magatokra széles utat, tiszta aszfaltot, gumifákat
balukap.: Egyelőre a hétvége számomra az ismeretlen homályába vész, egy biztos csak, hogy kinézek a BMW kiállításra.
Csaszi4: Tiszta szívből gratulálok, sok boldogságot!
iceblockonme: Szerintem a legfontosabb, hogy az ember a személyiségéhez passzoló paripát válasszon. Tudom, az elején kifejezetten nehéz tud lenni a választás :)
Véleményem szerint, ha nyugisabb vagy, akkor válaszd a sor2-es CB500-at, ha pedig pörögni akarsz, akkro a sor4 a jobb választás. De ez tényleg csak az én véleményem, a legbiztosabb, ha kipróbálod mindkét állatfajtát
Gratulálok Csaszi!
Jó egészséget a picinek és az anyukájának. Neked pedig kitartást. Hamar elszalad ez a kicsit fárasztóbb első időszak.
Még csak most láttam milyen meglepiben részesültél tavasszal az első indítás alkalmával. Hát nem semmi lehetett!
Sziasztok, első motorvásárlás előtt állok, először egy kawasaki zx6r volt a cél de most a cb400 és cb500akkal szemezgetek.
Érdekelne, hogy szerintetek melyik jobb kezdőnek? Kisebbet nem szeretnék :)
Megszületett 2013 június 8.-án azaz 8 napja első csemetém, Császár Andrea. 56cm, és 3550grammal! Ott voltam a szülésnél, és mondhatom hihetetlenül megindító élmény! Már 4 napja itthon van az anyukájával, és bár azóta nem igazán alszunk, (naponta csak olyan 2-4 órát) teljes a boldogságom! Csordultig vagyok szeretettel!
Ma délután kiszaladtam a középső lányommal Kolozsra, ahol sós fürdő van (néhány km-re van Kolozsvártól, hajdan sókitermelés folyt itt, ld. a képen az alsó tavat, ugyanis két bányatóban lehet fürödni). Igen kellemes volt a víz. Hazaérkezésünk ellenőriztem a hűtőfolyadék szintjét. Pótolni kell jócskán.
Ahogy mondani szokás -ilyen csúnya ember hogy tudott ilyen szép kislányt "készíteni "?!