Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Gratula a sikeres vizsgához. Már csak pár hét és kezedben lehet a jogosítvány.... és akkor GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
Köszike! Sikerült! Egy kicsit esett az eső,de kérdezte a vizsgabíztos Úr hogy vállaljuk e így is!Vagy toljuk el egy héttel!

Én már nem birtam várni addig! Aki mer az nyer!

De hát megérte!
Köszönöm, Laci!

Ezt a képet én is néztem. Sajna olyan gyatra a minőség, hogy nem látszik jól.
Most konkrétan nem tudom milyen a felépítése és normális robbantott ábrám sincs... marad a logika!
A benzinteret nyitja, vagyis a vákum a membránt húzza a rugó felé megnyitva a benzin útját, valószínű úgy ahogy Te is írtad hogy a keményebb részén támaszkodik fel.
Most csak futólag néztem a gépre és csak ezt az oldalt találtam, de hátha lesz itt a CB500 tulajoknak valami szemléltetőbb.
link
Laci!
Az este, amikor még egyszer leugrottam a pincébe, hogy kiöblítsem a tartályt, újból megpróbáltam kihúzni a szűrőt. Annyira megszorult, hogy alig bírtam visszanyomkodni, s közben remegtem a félelemtől, hogy elpattan a műanyag rácsa, vagy a szitája szakad meg. Nem kínozom tovább. Tisztának néz ki.
Ja még egy kérdés. Amikor a csapot tisztítottam, kibontottam a membrános részt: kíváncsiságból is, meg azért, hogy lássam az állapotát. Amikor szétbontottam, a rúgócska úgy esett ki, hogy nem tudtam már észrevenni a helyét. Ugye a membrán külső feléhez kell tenni, ahol a membrán közbülső része keményebb anyagból készült, gondolom éppen azért, hogy a rúgó oda támaszkodjék?
Olyat láttam már ami valami miatt megrogyott középen, vagy mert korábban erőltették, vagy vannak azok az alufejű golyós benzinlopók amivel esetleg megkopogtatták a tetejét...
Óvatosan átbújik az is ha közvetlenül a nyílás szájánál kissé megnyomkodod miközben húzod ki.
Persze ha tiszta ne erőltesd, általában az alsó harmada szokot berakódni, azt meg ha kitisztítottad nem érdemes tovább kínozni.
14 fokot jósol az időkép holnapra, úgyhogy még ha izgulni fogsz akkor sem lesz rá szükség Ha túl leszel rajta majd írj, had gratuláljunk
Laci!
Segített a módszer. Ki is jött egy darabig, de valahol a szűrő közepén van valami gallérszerűség, amennyire ezt képes voltam látni elemlámpával, ami nem engedi tovább kihúzni. Kínozni nem mertem, nehogy megsérüljön. Az alsó felét lemostam. No itt volt valami szőrös, feketés lerakódás. Feljebb tisztának látszik, szintén csak a lámpával való megkukkantás alapján. Most ismét alászállok a pincébe és beletöltök a tartályba egy kis benzint, és ezzel kiöblítem.
Köszönöm! Ahogy mondod! Holnap izgulni fogok,de van Rexonám!
Egy kalappal akkor holnapra :D
A motor már megvan és jogsi még nincs?
Szívesen Zolibá!
Ez már kipróbált mozzanat és működött, remélem Neked is segít
Köszönöm Laci! Ha hiszed, ha nem, pont erre gondoltam én is. Csak éppen mások tapasztalatára voltam kíváncsi, hogy se magammal, se a szűrővel ne kísérletezzem, és se magam miatt, sem pedig az alkatrész megsérülése miatt ne bosszankodjam.
Na most hazamegyek a munkahelyi szobámból, ahol még mindig gürcölök, és meg is próbálom az ajánlott módszert.
Üdv!
Zoli
Hello!
Teszek még fel képet róla!

Hát addig míg nem lesz gyakorlatom,nem nagyon mennék külföldre vele!
Inkább Görögbe bérelünk! Már napi 10-15 Eurótól vannak robogók ha minimum 3 napra bérelsz,de ha meg lesz a jogsim akkor már nem robogót fogok!

Jut eszembe holnap rutinvizsga!

Szorítsatok Simonanak!

Üdv:Simona
...jön bizony, én is már betöltöttem a Motult+stb...ma vártam az új plexit, a SHOX-tól,de nem jött meg...(egy túra után a garázsba toláskor beleakadt a felső polcba, s kapott 5 szegecset)...de lényegében útra kész, persze karácsonykor motoroztam olyan jó idő volt. Most, hogy a plexi cserélve lesz a tükörszélesítésen agyalok, mert a téli cuccom karja mellett alig látok ki. Ez a CB 500-n is így volt sajnos.
Volt bizony, iszom is a levét... de majd csak jön már a motorozós idő
...amúgy mizus? ...látom felénk (Békés) fele mozogtál a hétvégén.... ...gondolom volt elég gondod, a hóvihar miatt a munkáddal kapcsolatban...
...akkor értem, fel nem tudtam volna fogni, hogy ez a pálya....ezért nem értettem...én össz-vissz kettőt takarítottam...nem volt ilyen gondom, inkább a csapról jött kicsit aggasztóan le a szűrő...
Szia!
Úgy értelmeztem igen, ez előfordul mert nem képez egy egységet a csappal.
Szia Laci!

...ezek szerint neki bent maradta a szűrője a tankban?...
Attila!
Nekem bent maradt a lefolyóban az a műanyag szűrőhüvely. Megfogtam ronggyal betekert kicsi fogóval, de nem mozdult. A szorítástól egy picit sérült a műanyag, és azonnal abbahagytam.
Szia Zolibá!
Egy fából faragj ki egy hosszan kúpos alkalmatosságot a szőrő belső méretének megfelelően. Tekerd be szig szalaggal és óvatosan nyomd bele a szűrő alsó peremébe, ha megszorult óvatosan mocorogtasd és közben húzzad lefelé, előbb utóbb megindul!
Jártam már én is így, a szig szalag nem tesz kárt a szűrőben, de beszorul annyira hogy kihozza mikor feszegeted.
...nem a haverom, én szedtem szét a sajátomat, s az övét is pár héttel később...persze ez 2009-ben volt...annyira sem jön szét, mint a mellékelt képen?
Attila!
Hogy forgatta a havered jobbra-balra? Mitől fogta meg? Illetve: mivel fogta meg. Én fogóval próbátam, úgy, hogy rongyot tekertem rá, de nem mozdult. És tovább nem mertem kínozni, hogy ne roncsoljam a a műanyagot.