Értem, (nagyjábol) :) De itt a tengely egy spéci nagy csavar, amit nem szívesen fúrok ki, úgyhogy ezt kihagyom. Amúgy meg rendes csapágyak vannak benne. Modjuk egyik oldalt tűgörgős, ami most belassított egy kicsit. Merthogy már szétszedtem... Csak ahoz kell szerezzek valami spéci szerszámot amivel kiszedem. Azért kösz az infót! Szép napot!
oldalt van a fényes kupak mind a két oldalt egy kör alaku krómozott kis porvédő kupak és az egy mozdulattal ki kel venni és látni fogsz egy nagy anyát az a lengő villa tengelyének a rögzitése ha azt az anyát meglazítod és kihúzod vagy kiütöd ha kicsit makacs .. és ha kint van már semmi sem tartja a motor hátsó felfügesztését lengővilláját a motorhoz csak a lánc a fékek stb.. ezért jo ha szépen elbontod ami zavaró tényező..
szia! Igen csináltam már.. magát a lengő villát nem kel vagy nem muszáj kifúrni én magát a lengővilla tengelyt szoktam egy tengelyvastagsághoz képest és amit elbír a falvastagság belefúrsz egy pici fúróval és utána rá keresztbe a közepéig ameddig a fúrt jukat el nem éred és eszerga munkával egy kis barázdát kell bele húzatni , olyan mint egy menet ami körbe szalad a tengely teljes hosszán de ez fordulat a tengelyen és egy vagy kettő menet elég ami végig ér mert csak azért kel az a kis barázda hogy hogy a belenyomott zsír végig tudjon benne menni nem kel nagy dologra gondolni és magára a tengely végére és végébe menetet vágni majd mehet bele a zsirszó szem :)
Hat meg ha ebben a szep orszagban nem lenne ennyire nehez fenntartani egy gepet. Teljesitmeny ado brutalis, vizsgadij emeles brutalis, nem lehet itt elni. Szivesen megtartanam a CB500-at, de egy motor eppen eleg. Es meg igy is kell garazst boviteni :)
Ahh, elnyelte az elozo hozzaszolasomat a rendszer.
Szoval most eppen Hornet van a kepen, de megvan meg a CB500 is. De valoszinuleg el kell adni. Hiaba lett haz, a garazs kicsi, az autot meg megeszi a rozsda odakinn a garazs elott (ket motor meg vigan elvolt telen odabenn :))
Vizsgara keszulok, kapott a Hornet uj elso gumit, es fel is avattam, ime :)
Szia! HA házilag szeretnéd felújítani nem nehéz csak tudni kel a menetét :) Amikor a kerék nem egy nyomon megy már vagy egyéb pröbléma van vele nagyon kotyog akkor a legjobb amit tehetsz szépen kiveszed a kereket lebontod mindent amit csak kel (leöltözteted mint az asszonykád ) :D És valamelyik végén oldalt van egy nagy csavar azt meglazítod és gumi kalapáccsal és egy célszerszámmal kiütöd a másik oldalra a lengő villa tengely .. lesznek ott perselyek amik a tengellyel együtt kikopnak , jobb neked a perselyt kel kicserélni és a tengelyt . Ha gyárit akarsz venni bele akkor visszafele ugyan ezt meg csinálod de ha pénztárcádat kíméled akkor , alternatív megoldáshoz kell folyamodnod , én azt javaslom , hogy menny be egy vasboltba ott kilóra és méretre vágass előre megért hosszú perselynek való bronzot és azt vidd el egy esztergályoshoz és ő szépen méretre dolgozza és neked csak vissza kel tenned az új perselyt ha a tengely is nagyon rossz akkor azt is másra kell cserélned neki nem muszáj bronznak lenni . Annyit tegyél meg , hogy egy zsirzó szemet csináltass a perselyren ha megoldható :)
Szia! sajnos nem,ugyan is annak a cb-nek is meg van repedve úgyhogy az is el fog törni Ráadásul korrekt árat is kaptam rá így sajnálom kicsit,mert egy másik bontóba 2×annyit mondtak rá
keresgetek tovább hátha....
kicsit lentebb van egy link/data.hu-s/ ahonnan le tudod szedni.
Légy szíves nekem is küld el a Cb500 Szerviz könyvét, ha lehet.
Üdv. ( vinczesandor1@freemail.hu )
http://data.hu/get/6339250/Hay...
innen 60 napig bárki leszedheti
En is szivesen fogadnàm a Haynes féle cuccot. Mélcim az adatlapomon.
Koszonom elore is!
Nekem jól jönne a szervizkönyv! Előre is köszi!
Ám Te csináltál már ilyet? Mármint zsírzószemet? Aztán hogy zsírozzam? Ahhoz nem kellene kifúrni a villát magát is?
Nekem átküldhetnéd a hurricanbob@gmail.com -ra! Köszönöm!
Szoval most eppen Hornet van a kepen, de megvan meg a CB500 is. De valoszinuleg el kell adni. Hiaba lett haz, a garazs kicsi, az autot meg megeszi a rozsda odakinn a garazs elott (ket motor meg vigan elvolt telen odabenn :))
Vizsgara keszulok, kapott a Hornet uj elso gumit, es fel is avattam, ime :)
Jo lenne mar vegre jo ido! :)
akinek szükége van CB 500 szervíkönyvre szóljon, PDF ben át tudom küldeni, Haynes Service & Repair Manual - Honda CB500 Twin 93-01 ez a pontos címe.
keresgetek tovább hátha....