Üdv mindenkinek!
Érdeklődöm, tudnátok-e mondani egy jó szerelőt a 22 kerület és környékén. Aki érti a dolgát, de nem akar megvágni... Megvettem álmaim gépét, de sajna úgy néz ki szerelőnél kell kezdenem:( Még el nem felejtem boldog új évet mindenkinek!
Köszönöm a képet és a precíz méretezést, nagyon sokat segítettél vele! Pontosan ilyenre fogom elkészíteni, túrázás közben az útszélén még nagyon jól jöhet... Még egyszer nagyon köszönöm!
Köszi a tanácsot, akkor Tescos verzió kuka. Amúgy erre a csuklós kulcsra gondoltam, de igazad van egy jobb fajta csőkulcs mindenképp masszívabb lehet. A mi esetünkben CB500 célszerszám lesz belőle, így csak egyszerűen kihosszabbítom 10-es imbusszal c.sebi méretezése alapján.
A hét elején rendeltem a CB-hez középtámaszt mert nekem nem volt. Másnap már a futár hozta úgy ahogyan kell és amilyen kellett. Másik helyen éppen a duplája lett volna,igy megúsztam egy tizesből.Gondoltam megosztom veletek a témát. A bontó sz.0620 9629446
Szia!
Igazából ezt nem csak a motorhoz csináltam, az Inazumának is igen mélyen van a gyertyafészke de az autómból sokkal nehezebb kiszedni a gyertyákat, ott már a csuklókra is szükség van. Nem éppen praktikus mert nem lehet szétszedni a kulcsot csak összehajtani, így viszont másra nem igazán tudom használni, viszont arra amire kell tökéletes és nincs gyenge pontja.
Szia Laci!
Ez valóban profibb megoldás.Én a gyárit rajzoltam le. Az enyémből szerintem túl könnyen jött ki a gyertya, szinte alig volt meghúzva!
A tömlő nagyon jó ötlet, a porcelánra szorul mint a krovás gyertyakucsnál.A gyári arra jó, hogy alá fér a tank alá. Tehát tűzoltásra jó ha enged a gyertya....könnyen.
Az elgondolás jó, de nem lesz tartós. Megcsináltam én is, de az a bizonyos "tesco gazdaságos T kulcs" olyan puha anyagból készül, hogy megfordul benne a gyertya egy emberesebb lazításnál.
Úgy ütögettem vissza hatlap formára miután köralakú lett (1.kép)
Ezután vettem szerszámboltban külön egy 16-os csőkulcsot és szintén külön egy csuklós krova szárat és olyanná formáztam amivel könnyen boldogulok a mélyen lévő gyetyákkal is (2.kép). Nagyon erős, egyik haverom sehogy nem tudta kiszedni a gyertyáit, ezt tettük rá és méteres hosszabbítóval indítottuk meg, azt hittem beletörik a gyertya... de kijött, úgyhogy ki lett próbálva. Egy kisebb átmérőjű kerti tömlőből vágtam gumit és pillanatragasztóval ragasztottam bele a csőkulcs belsejébe, így a gyertya sem esik vissza. Nem szép, de eddig még minden helyzetben tudtam használni.
Egy munkatársam ötlete: lehetne venni olcsó pénzért Tesco gazdaságos 16-os csuklós "T" gyertyakulcsot. Az első csuklópontnál szétszedni és toldatnak az imbusz szárral összehozni. Persze figyelembe véve a gyári hosszméret! Ebben ott a gumidugó is, esztétikus és még hegeszteni sem kell...
Köszi a válaszokat!
c.sebi! Nem tegnapra kell a gyertyakulcs,de ha még szezon előtt megcsinálod akkor az jó lenne. Amikor elkészűl légyszi jelezzél és az adósságot rendezem! Türelemmel várok.
Ha egyszer a kezed ügyébe kerül lemérnéd nekem a hosszát? Külön a csőkulcs részt és az imbusz részét. Valóban el lehetne készíteni utólag is és akkor már érdemes lenne a gyári méretek szerint...
Úgy tudom, hogy ez a CB500 saját szerszámkészletének az egyik darabja. Én is vadászom rá és korábban már láttam is ilyet a Vaterán. (Nem volt olcsó.) Hogy honnan lehetne még beszerezni? Arra én is kíváncsi lennék!
Helló Nemrob! A múlt héten cseréltem a gyári kulccsal. Én is csak az oldalát vettem le, de a télen szerintem körülnézek a tank alatt is. Az üléstől ledörzsölt festéket is javítani kell valahogyan.
Igazán nincs mit!Jó munkát és mielőbbi tavaszt.