Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia Atti!
Igazán nincs mit!Jó munkát és mielőbbi tavaszt.
Üdv mindenkinek!
Érdeklődöm, tudnátok-e mondani egy jó szerelőt a 22 kerület és környékén. Aki érti a dolgát, de nem akar megvágni... Megvettem álmaim gépét, de sajna úgy néz ki szerelőnél kell kezdenem:( Még el nem felejtem boldog új évet mindenkinek!
Köszönöm a képet és a precíz méretezést, nagyon sokat segítettél vele! Pontosan ilyenre fogom elkészíteni, túrázás közben az útszélén még nagyon jól jöhet... Még egyszer nagyon köszönöm!
Köszi a tanácsot, akkor Tescos verzió kuka. Amúgy erre a csuklós kulcsra gondoltam, de igazad van egy jobb fajta csőkulcs mindenképp masszívabb lehet. A mi esetünkben CB500 célszerszám lesz belőle, így csak egyszerűen kihosszabbítom 10-es imbusszal c.sebi méretezése alapján.
A hét elején rendeltem a CB-hez középtámaszt mert nekem nem volt. Másnap már a futár hozta úgy ahogyan kell és amilyen kellett. Másik helyen éppen a duplája lett volna,igy megúsztam egy tizesből.Gondoltam megosztom veletek a témát. A bontó sz.0620 9629446
Szia!
Igazából ezt nem csak a motorhoz csináltam, az Inazumának is igen mélyen van a gyertyafészke de az autómból sokkal nehezebb kiszedni a gyertyákat, ott már a csuklókra is szükség van. Nem éppen praktikus mert nem lehet szétszedni a kulcsot csak összehajtani, így viszont másra nem igazán tudom használni, viszont arra amire kell tökéletes és nincs gyenge pontja.
Szia Laci!
Ez valóban profibb megoldás.Én a gyárit rajzoltam le. Az enyémből szerintem túl könnyen jött ki a gyertya, szinte alig volt meghúzva!
A tömlő nagyon jó ötlet, a porcelánra szorul mint a krovás gyertyakucsnál.A gyári arra jó, hogy alá fér a tank alá. Tehát tűzoltásra jó ha enged a gyertya....könnyen.
Szia Atti! Itt van a rajz és a kép a gyertyakulcsról! Üdv.
Az elgondolás jó, de nem lesz tartós. Megcsináltam én is, de az a bizonyos "tesco gazdaságos T kulcs" olyan puha anyagból készül, hogy megfordul benne a gyertya egy emberesebb lazításnál.
Úgy ütögettem vissza hatlap formára miután köralakú lett (1.kép)
Ezután vettem szerszámboltban külön egy 16-os csőkulcsot és szintén külön egy csuklós krova szárat és olyanná formáztam amivel könnyen boldogulok a mélyen lévő gyetyákkal is (2.kép). Nagyon erős, egyik haverom sehogy nem tudta kiszedni a gyertyáit, ezt tettük rá és méteres hosszabbítóval indítottuk meg, azt hittem beletörik a gyertya... de kijött, úgyhogy ki lett próbálva. Egy kisebb átmérőjű kerti tömlőből vágtam gumit és pillanatragasztóval ragasztottam bele a csőkulcs belsejébe, így a gyertya sem esik vissza. Nem szép, de eddig még minden helyzetben tudtam használni.
Egy munkatársam ötlete: lehetne venni olcsó pénzért Tesco gazdaságos 16-os csuklós "T" gyertyakulcsot. Az első csuklópontnál szétszedni és toldatnak az imbusz szárral összehozni. Persze figyelembe véve a gyári hosszméret! Ebben ott a gumidugó is, esztétikus és még hegeszteni sem kell...
Helló! Meglesz csak 16 -os a gyertya , és kell szereznem ilyen kulcsot.
Köszi a válaszokat!
c.sebi! Nem tegnapra kell a gyertyakulcs,de ha még szezon előtt megcsinálod akkor az jó lenne. Amikor elkészűl légyszi jelezzél és az adósságot rendezem! Türelemmel várok.
Előre is nagyon köszönöm!
Szia Attila! Megmérem de arra ügyelj, hogy egy gumi dugó szerű dolog is kell bele furattal, ami nem engedi visszaesni a gyertyát. üdv Sebi
Ha egyszer a kezed ügyébe kerül lemérnéd nekem a hosszát? Külön a csőkulcs részt és az imbusz részét. Valóban el lehetne készíteni utólag is és akkor már érdemes lenne a gyári méretek szerint...
Nekem adták a motorral a hiánytalan gyári szerszámkészletet. Abban benne van.
Szia! Szerintem egy csőkulcsból és egy imbuszkulcsból össze lehet hozni . Ha nem tegnapra kell megcsinálom neked valamikor.
Úgy tudom, hogy ez a CB500 saját szerszámkészletének az egyik darabja. Én is vadászom rá és korábban már láttam is ilyet a Vaterán. (Nem volt olcsó.) Hogy honnan lehetne még beszerezni? Arra én is kíváncsi lennék!
Sziasztok!
Ilyen speciális gyertyakulcsot hol tudnék venni,mert nekem sajna nincs és azt soha nem lehet tudni hogy mikor van rá szükség.
De jó retró hangulata van így :)
Szia Eryk! Köszönöm előre is! Igen azt használom. Remélem én is tudok majd valamit segíteni neked.
Megtaláltam a leírást, köszi! Lehet megérdemelt volna egy cikket mondjuk a Motorrevüben.
Köszönöm a válaszokat. :)
Helló Sebi! Nem felejtettelek el holnap vagy szombaton megkapod a méreteket. Az adatlapodon levő e-mail címet használod?
Helló Nemrob! A múlt héten cseréltem a gyári kulccsal. Én is csak az oldalát vettem le, de a télen szerintem körülnézek a tank alatt is. Az üléstől ledörzsölt festéket is javítani kell valahogyan.