Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszi a gyors választ.

Akkor szakemberre bízom, még mielőtt teljesen tönkre tenném :-))
Honda szaküzleteben lehet rendelni burkot? vagy érdemesebb inkább neten keresni ?

Köszi.
T.
Üdv az 500-asok táborában! :)

Ha más baja nincs az órának, akkor szvsz. elég a burkolatot rendbe tenni. Mint írod, nem megy a napi számlálód sem, így viszont lutri. Ha érzel magadban annyi műszaki érzéket, akkor óvatosan(!) szétnézhetsz az órában, kiderítendő, hogy mitől nem megy a napi számláló, utána az ott látottak alapján dönthetsz.

Ha pl. le van nyalva a számláló csigakereke (vagy a fogaskerék), akkor felejtős a "házi javítás". Elvileg a 400-asok órája is felmegy, de érdemes összehasonlítani a csati kiosztást és a bekötési rajzokat vásárlás előtt. (Legrosszabb esetben átkábelezed a 400-as óráját a meglevő óra kábeleire)
Hello!

Én nem a fejidomra gondoltam mint írtam is. Nem fogalmaztam egyértelműen, meg lusta is voltam képet keresni. De akkor most helyesbítek.
Innen is látszik milyen gyenge vagyok mozi téren . Sajnos nagyon nehezen tudok végig ülni egy filmet. Ez lehet már a kor miatt van. De ha már más motorokat nézegettek megmutatom az én egyik kedvencem:link .Bár az én szívem is egy CB 1300-ra fáj de azt hiszem még jó ideig elérhetetlen lesz.
fécó!

A CBF 1000 mind idomos... abból nincs csupasz.

" CBF 1000 az úr, de abból egy idomosat kifogni (azt hiszem ahhoz lehet venni kiegészítő idomot, de könnyet lehet, h tévedek, (nem a fejidomra gondolok))."
Sziasztok,

Kezdő motorosként írok :-)

Honda CB500 (2000),- sebességmérő burok el van törve és szeretném lecserélni, megéri csak a burkot cserélni vagy a komplett órát kell?
Burkot találtam 50-60 dollárárt, viszont komplett óra szett 100 dollár. (CB400-as szett nem tudom, hogy jó-e 500-hoz ?)
http://www.idealhere.com/speed...

A napi számláló sem működik, ennek javítása lehetséges ?

Köszönöm a segítséget előre is.
Attila
Bugylikból elegem van, kapott mindkét fiú, sőt Apósom is mert meglátta a gyerekekét és neki is kellett... de ugye ezzel még nem volt vége mert utána körömcsipeszre gyüjtögettem merhogy az meg az Asszonynak...
Elegem van a pontgyüjtésből és a ragasztgatásból
Tényleg, most kiszúrt veled a Mol... Lehet venni másfajta limitált bugylikat .
Nem kellett még beruházni?
Hát hallod, elmentünk tavaly motoros kesztyüt nézni az Aldi-ba a bánatba Pesten. Bérletünk nem volt, meg sportolunk. Volt vagy 1,5óra minimum az út . Kesztyű rakás sz.. volt.
De visszafelé a Népligettel szemben (asszem E klub előtt) állt egy ilyen. Ott megáltunk Józsi cimbivel és én vagy 10percet bámultam, h nekem ilyen kell . Azóta bele vagyok zúgva, legfőképp az árába. Lekrómoztatnám a leömlőket, 3 doboz (gyáriak kicsik, uh vmi más fajtát). Isten király .
CBF 1000 az úr, de abból egy idomosat kifogni (azt hiszem ahhoz lehet venni kiegészítő idomot, de könnyet lehet, h tévedek, (nem a fejidomra gondolok)). De az új cbf1000 számomra ocsmány.
Hát mind1, a CB meg lesz még szerintem vagy 5 évet. Bár ha megváltoztatják a munka törvénykönyvet meg így mennek a dolgok tovább akkor örülök ha megtudom tartani....
Nocsak Suzukit nézegetünk igaz milyen gusztusos a kis 650-es GSX, nem vagyok műanyagmotor párti, de ez már a bemutatkozása óta tetszik főleg, hogy nem gugolós az űléspoziciója

Azért motor terén inkább a kereklámpa és a pőre meztelenség az én világom vagyis a naked bike
Az van, hogy télen többször is megnézem a filmet, sőt mostmár a 3.résszel is kibővült a repertoár. Mindig találok benne újat, vagy egy arcmimika, vagy egy mozdulat, Csoki gurgulázó röhögése a háttérben, Cingár esetlensége és sorolhatnám... könnyesre röhögöm rajta magam.
Sőt, melóhelyen az egyik kolléga (aki tudja mekkora Üvegtigris fan vagyok) úgy állt meg a teherautóval mint Lali apja (Bodrogi Gyula) az Ikarusz busszal: Légfék tssssszz.. por leül.. ablakon kifigyel.. "Anyád sosem szeretett" percekig levegőt alig kaptam a nevetéstől
Na de elég, nem ragozom, bocsesz mindekitől az offért
2perctől, a baromja :
link
Ezt a részletet már vagy 20-szor megnéztem délelőtt óta: link

Motor vásárlás előtt is kettőn áll a vásár, akárcsak neki ...
Pedig Csokit nehéz összekeverni
Csoki mint zavaró tényező
B.meg tényleg elírtam . Azt hittem Zsolt írta csak el, de én is. Uh őt is én vezettem félre. Most olvasom vissza....
Teljesen igazad van! Bocsesz .
Úgy látom nem vagytok tejesen tisztába azzal, hogy ki is az a Csoki.
Akire Ti gondoltok az Róka egy pitiáner "üzletember" aki minden szarból pénzt szeretne csinálni, állandóan seftel de nem jön össze neki semmi mert a boldoguláshoz túlságosan buta. Viszont profi szinten demonstrálta a 80-as évek "sárgaladás" életérzését.
Gáspár Sándor játszotta.

Csoki az más világ az Anyjával él, Babetával jár, macskája van és nagyon kemény. Amerikába vágyik, imádja a "vegyigyümit" és a sört, mellesleg szalmából is tud egeret csinálni. Tőle származik az "ízirájder öcsém" jelmondat
Csuja Imre játszotta.
Értem már kiről van szó! Egyébként a makói Csoki is hasonló "üzletember", gondolom sejted miért is csoki a beceneve. Szépen fogalmazok az etnikai hovatartozása miatt. No de ez nem érdekes, az biztos hogy a lepény próbája az evés a doboztartóé meg doboz tartása. Remélem mihamarabb ki tudom próbálni.
Hello!

Innét megérted, 1 percnél kezdődik a lényeg :
link
Bocs a hülyeségért!

Igazsághoz hozzá tartozik, h itt a nagy rossz időre való tekintettel már sokat is beszéltünk talán a tartóról. Jó lesz ez biza!
(Maximum a kép alapján nem biztos, h a párod ugyan olyan jól tudja kapaszkodóként használni. De majd ha elférnek benne a cuccok szépen, ő is megenyhül )
Tényleg jól mutat, le a kalappal!
Sajnos a konzoloknál a strapabírást és a szépséget nehéz összehangolni, én pl. elég kényes vagyok a motoromra de a szépség oltárán sohasem áldoztam fel a használhatóságot. Ahogy Fecó mondta ki kell próbálni mert menetközben dőlnek el a dolgok, a szlovák útat megelőzően én is teszteltem a gyári középkonzolra utólag szerkesztett oldalkonzolokat és próbaképp lesúlyoztam dobozokat is, mégis amikor összepakoltunk indulás előtt derült ki, hogy túlléptük a kipróbált súlyhatárokat (egyik doboz sem volt 10kg alatt!). Gyorsan még szerkeztettem az oldaldobozokra egy fület amin átvettem a tanktáskához kapott rögzítő szalagot és azzal összefogtam a két oldalt. Azért kicsit így is bennem volt a félsz, főleg a rázózabb utakon...
Egy kép részletét kinagyítottam így jobban látszik az akkor ideiglenes megoldás (a hátsó kapaszkodó felett van az állítható rögzítő szalag ). A rögtönzés úgy bevált, hogy azóta mindig használom ha felrakom az oldaldobozokat.
Szóval egy a lényeg, tegyél rá dobozt, súlyozd le és menjél vele, ha úgy is oké akkor sikerült a szépséget és a használhatóságot ötvözni
Hali Feri! Nem igazán értettem csokis utalást. Egyébként van Csoki becenevű illető itt Makón netán arra gondoltál?
Nem bírtam ki ma reggel felraktam a doboz tartót, és azt meg is örökítettem az utókornak. Ahogy próbálgattam mozgatni rángatni bizony meg se mozdult, úgyhogy remélem nem lesz rezonancia.
Elég masszív a kép alapján.
Letudod tesztelni, ha felrakod és rákötsz vmi szolid 5-10 kg os vasat , vagy alátétet (csokinak van biztosan olcsón eladó).
Idén, h mentem a Tiszára én a sátrat kötöttem rá és szolidan azt is lehetett érezni a kormányon. De ez csak annyit jelentett, h nem volt szabad elengedni a kormányt menet közben. Ha nincs rajta semmi akkor akármilyen sebességnél elengedhetem a kormányt, nem rázza be az elejét.
Ésszerűek Csaszi érvei is. Annyit tennék hozzá, h én nekem is van 1m-es lánczár és azzal zárom a bukókat ha tele a doboz. De ha van hely a 2 bukót beledobom félperc aztán csókolom.
Őszintén megmondom nem én csináltam. Attól a sráctól kaptam aki annak idején behozta a motort az országba. Szerintem kintről jött ez is. Még az sem kizárt hogy valami jobb minőségű a típusra gyártott darab.( Már-már gyárinak tűnik!?) Majdnem 10mm vastag körbe míg a doboz tartó lap kb. 4mm. Erre gondoltam mikor masszív darabnak írtam, mellé elég súlyos is.
Lehet én is így fogok bánni a gépemmel, ahogy Te a "Csühösöddel", mert jövőre nekem sem fog 4-5000nél több beleszaladni. Durva ez a benzinár! Kezdek örülni, hogy nem diesel a paripám!

Te! Azért van itt élet rendesen!
Nekem nagyon tetszik ez a konzol! Nincs a hátsó traktus tele tartócsövekkel! Profi!

Ehhez a doboz témához én is hozzá szólok!

Nekem egy 26literes tanktáskám, és egy 35literes Kappa dobozom van. (Fécó középső képén is ilyen doboz van.) Azért ezeket választottam, mert 1 széltében nem akartam szélesebb lenni a mocinál, és különben sem megyek olyan hosszú túrákra 2 személlyel, (Vikim nem egy nagy motoros) hogy ilyenre szükségem volna, de ha egyedül mégis mennék akkor még ott a hátsó ülés pakolásra, 2 két személlyel tuti a leosztás, hogy a Nőmé a doboz, és enyém a táska, 3 a bukók számára mindig van egy erős biciklizár a dobozban, hogy ha valahol megállunk akkor a mocihoz láncolhassuk a bukóinkat, többi a dobozba, és máris indulhat a kirándulás.