Jól néz ki! Milyen anyagból készítetted? Gondolom ez még csak alapozva van és végül fekete lesz.. Masszívnak látszik, de így önmagában a két "lábával" félő, hogy remegni fog a doboz. Atesz is csinált magának (1kép) de megerősítette még két ponton, szerintem Neked sem ártana
Találtam másik képet is (szintén innen a fórumról) az is jónak tünik bár ott is csak a kapaszkodó rögzítési pontjánál van felfogatva de legalább dupla vázszerkezet van mindkét felől.
Na nem akarom itt képekkel elárasztani a fórumot, uh ez az utcsó. Ez 2007es kép, rég voltam ily karcsú.
Lényeg, látható annyira veszélyes (jó időben, a part közelében, józanul ),h az akkor 9 éves öcsém vezényel .
Vannak még jó képek de egy gatyában vagyok rajtuk, uh nem kéne .
Levontam a konzekvenciákat, vinnem kell váltás ruhát, mentőmellényt, meg parittyát egy marék kaviccsal amivel tarkón tudom lőni a motorcsónakosokat ha baszakodnának a hullámaikkal
Ha Te szórakozol azt megbocsájtom, mindaddig amig fel nem borulunk... Ja és olyan helyett válassz ahol nincsenek kotró hajók és szárnyas hajók meg ehhez hasonló viziszörnyek
Kicsit meredek volt a válasz tudom.
Ez kihagyhatatlan vétel.
De most, h mondod láttam egyet 20e ért. 1személyes kajakot. Googleban keress túrakajak, lesz ami szem szájnak ingere. Az a baj, h a stabilitását nem lehet megmondani innét csak ha kiprobálod, eladónak meg nem kell mindent elhinni . Minjá megkeresem.
Ejj nem írtam ma még 1 sornál többet a szakdogába .
Igen.
Ahogy most nyáron mondta apa haverja: egy kenu kiszolgál 1 éltet, igaz nekem ez a 3. , de akarok egy másikat. Meg kell találni a megfelelőt vigyázni rá és akkor 1 élet. Nekik a változó igények miatt van a csere, család bővül szűkül stb. Ha nekem kéne venni pl olyat vennék mint a miénk, de valakinek meg az nem tetszik.
Na nyáron akkor mindenképpen megejtjük a dolgot. Nem imbolyog az ne félj, csak ha jön a hullám vagy szórakozok hátul . Nem halt még bele a félelembe senki. Mióta ez meg van 1 szer lett vele borulva, akkor a 20cm es vízben az öcsém fellépett oldal peremére . De az poénból volt, amúgy szoktunk belőle ugrálni, uh no para.
(Egyszer amikor én még tervben sem voltam, jött vmi kotró hajó. Jöttek a brutális hullámok anya azt mondja: most mit csináljak? apa: kapaszkodj! .)
Komolyra fordítva igazából a motorcsónakos veszélyes csak, ha a baromja 2m re megy el melletted. De a nagyobb hajók nem olyan gyorsak, h ne észlelnéd időben és ne lépnél meg. Ez alól csak a szárnyas hajó a kivétel, de én eddig abból 2-t láttam erre, azonban lehet, h csak rosszkor voltam lent .
No majd még alszok rá tavaszig Nincs nekem bajom a pakolással meg az evezéssel sem, de gondolom billeg az a kenu hol ide hol oda.. mondjuk úszni elvileg tudok mert Anyám kisiskolás koromban két nyáron is járatott úszótanfolyamra és ott azt mondták a végén, hogy onnantól tudok.
Amikor vízparton vagyok (sajnos nem túl gyakori) úgy vágyakozok amikor látom a csónakázókat, de nekem nincs az ismerettségi körömben olyan aki ezzel foglalkozik, akiket én ismerek azok másból sem állnak ki csak az a hülye motorozás
Nem éppen olcsó mulatság egy olyan kenu, bár egyszer kell megvenni és gondolom kiszolgálja az embert, feltéve ha nem aprítja fel egy nagyobb hajócsavar, de ez nem túl szokványos úgyhogy még az is lehet egyszer nekem is lesz kenum...
Ha van lovéd most, akkor ezt vedd meg holnap: http://calasport.unas.hu/spd/u...
Amíg még lehet, aztán ha nem kell jövőre ugyan ennyiért eltudod adni. Már amennyiben játszik az 1 személyes kajak. Ezek baromi stabilak,keress rá ilyenekből akkora halakra horgásznak mint egy ló . Én kajakoztam kb 3 hónapot általánosban, nagyon balfasz voltam, de a lila ami a képen van, azzal nem ijedtem meg egyszer sem, egy verseny kajakkal fosnák mentő mellény nélkül átmenni azért....
Egy kenu ugye vételtől függően mint a miénk 50...200e. (hány személyes, új/használt, ülések benne, hozzá evezők stb)
100e ft-ért már lehet jókat kapni újonnan . De megmondom őszintén, h nem vagyok benne ott a toppon, uh oszthatom az észt de nem szakadok szét a szakértelemtől. A másik meg az, h kicsit hasonlít az autó motor vásásrláshoz kinek mi. Most nincs meg a kép de amúgy is bekell szerezzem, amin levan fényképezve milyen kenuk vannak erre. Teljesen más használni őket. Súlyban stabilitásban felhasználhatóságban jelentős különbségek vannak. Elkérem a képet aztán majd egy kommentel együtt felrakom, h mik a tapasztalatok.
Hello Fécó!
Nagyon fasza ez a kenus "életérzés", már én is gondolkozom ezen régóta, hogy venni kéne vmit. Ezek a képen mennyibe kerülnek használtan? Esetleg ha van vmi jó áron eladó, akkor érdekelne... :)
A Honda dobozt én is a vaterán vettem (ezt elfeledtem írni), ott is lehet kétségtelen jókat kifogni. A sport motoron talán több hirdetés van, plusz sokkal egyszerűbb a kapcsolat tartás. Az információ helyessége mind2 helyen megkérdőjelezhető .
Elviszlek én szívesen!
De mondom előre, h le kell pakolni a csónakházból, utánna pedig evezni is kell . Na ezt csak azért mondom mert valakit meglepetésként ér . De látom, hallom tudom, h te dolgos embör vagy, uh nem jelent gondot. (ez volt a puncs rész )
Majd megbeszéljük, a szezon nyitó tavaszi túrán...
Nem tettem fel róla teljes képet mert öregebb mint én pár évvel.
Ez egy kenu lenne, 4 személyes nevezzük "túra" kenunak. Műszakilag kifogástalan, esztétikailag azonban már hagy némi kívánni valót. Mióta lent van a csónakházban nincs kéznél, uh mindig csak terv a festése, de ha az égiek is úgy akarják és lesz munkám januártól itt, tehát többet leszek itthon akkor ezt megejtem tavasszal. Idén nagyon kegyes volt hozzánk az idő, már április 24.én átmentünk és 1 rövidgatyában voltam a túlparton, fürödni nem kellett azért . A szüleimnek van egy baráti kenus társasága és velük járunk a túlpartra, de Pakson hatalmas vizi élet van. Evezősök is vannak, de motorcsónakos "megszámlálhatatlan" (isten áldja az erőművet, remélem bővítik is , azt még jobban, h engem is felvesznek). A társaságból az egyik "lány" most ment férjhez elköltözött pestiába, uh a diploma osztóra kapott kajakja "felszabadult" azt is bitorlom de egyenlőre csak ritkán. Tervben van egy túra kajak beszerzése. Illetve mivel imádok horgászni, Dunára járn,i majdan egy csónak is számításban van (vsz közösben apáékkal, ő neki lenne rá keret, de azért nem vesz, h nyáron párszor átmenjen vele, én meg járnék vele horgászni is, meg ugye csak a kenu az igazi ) de azért ez a jó pár éves terv, mert autó is kéne. Ejjjjj, a tervezés az már jól megy.
((Na mind1 ha vége a 7 csapásnak akkor jön a többi tudom, de most már szeretnék pénzért szopni nem ingyé.))
Helló Feri! Neked is köszi a gyors választ. a túrán mentünk mögöttetek de látszólag nem volt vészes a rezonancia. Bár Te biztos másképp érzed. Mint írtam előbb én a vaterán néztem eddig de meg fogom nézni jobban a Te linkedet is. Őszintén szólva újban én se gondolkoztam jó volna valami jobb állapotú használtat kifogni. Egyébként tartóm van azt a hátsó kapaszkodó helyére kell felcsavarozni. Majd holnap próbálom lefotózni remélem lesz annyi időm. Addig is köszi a képeket meg az infókat
A dobozra szokták sokan mondani, h a szarnak van ott az a csúnya dolog.
Hát 1. mert az enyém és majd én eldöntöm
2. nem csak szépnek hanem hasznosnak is kell lennie a motornak (ezért találták ki az autót), uh ha nem lenne több skót az őseim között már vettem volna még 2 oldaldobozt is.
Nekem nem volt sokáig anyagi okok miatt dobozom, de nem bántam meg egyáltalán, h megvettem.
Rágódtam már valamennyit a témán, meg van sok hozzászólás, uh ami most kavarok a fejemben azt megpróbálom leírni.
Személyes véleményem szerint nem érdemes újat venni. A márkásak baromi drágák, de használtan már 3ad áron megkaphatóak és nem ritkán nagyon szépek is. Kell link erre nézelődni, vannak havonta kihagyhatatlan vételek. Megszokásból nézegetem, uh majd szólok ha látok esetleg olyat ami szerintem jó. Az én dobozom 40-50e körül van újonan. Én használtan vettem 16e ért, plusz elkellett motoroznom érte (nagy teher volt elhiheted ). Láttad milyen az esztétikai állapota, (Laci már feltette hozzá az instrukciókat uh akárki megszépítheti a sajátját) szöszmötöltem vele kicsit de szerintem kielégítően nézett ki, Plusz kell nagy valószínűséggel pótkulcsot csináltatni hozzá, 800-1000ft erre felé mert drága ezeknek a nyers kulcsa, de belefér szerintem.
A használt árakkal a kínai dobozok vetekednek, ezekről csodákat lehet olvasni a neten. De a Lacié pl baromi nagy és ha nem zavar, h nem tudod kulccsal egy mozdulattal leoldani, akkor meg van ezekhez is a recept a megerősítéshez (Laci erről is írt már).
Ahogyan Laci is írta szerintem is alap ha már veszel, h 2 bukó beleférjen. Ez kialakítástól is függ, ahogy olvasgattam a hirdetéseket de olyen ~40x től kezdődően már elfér bennük. Enyém 46L ebbe belefér szépen.
Első dobozom 35L es volt. Ez Honda márkájú, műszakilag hibátlan volt 10e ért vettem és 15e ért adtam el fél év múlva .
Teszek fel képet, olyan nincs amiben benne van a 2 bukó.
Másik a tartó vagy konzol mittom, h hívjuk. Ha csinálásra/csináltatásra adod a fejed, akkor nem terhelésre hanem "merevségre kell méretezni". Mert a platnin fog rezegni "remegni" eleve kicsit a doboz, plusz ha még hozzá jön a tartó rezgése akkor érdekes dolgokat fogsz tapasztalni mente közben . Enyémmel is az a baj szerintem, megtudod vele emelni a motort de nem elég merev. Láthattál rá variációt a túrán, de ha érdekel szedtem hozzá képeket amikor "terveztem" válogattam milyen is legyen az enyém.
Hirtelen ennyi, mások is írnak még okosakat. Remélem sok baromságot nem szőttem bele.
Helló Laci! Köszönöm a gyors választ. Már egy ideje nézegetem a vaterán vannak elfogadható áron dobozok csak a méreteket nem tudtam mihez viszonyítani. A tied illetve a Feriét is láttam közelebbről így könnyebben megy a dolog. Párszor már jól jött volna ha lett volna hova rakni kabátot kesztyűt vagy egy kis plusz kaja meg víz is jobban fért volna. Még egyszer köszi.
Üdv!
Az én középdobozom 52 literes, az oldalsók pedig egyenként 42 literesek. A középsőbe kényelmesen belefér két sisak, talán még az oldalsókba is Idén a Keresztesi Lovagok meghívtak a motoros találkozójukra, vittem két kemping széket, sátrat, egyszer használatos grillt, evőeszközt meg takarókat. Amikor kipakoltam nem hitték el, hogy nem kocsival mentem
A lényeg, olyan dobozt vegyél amibe legalább 2 sisak belefér az kb. olyan 50liter körüli
Szia Dani!
Nem feltétlenül zárnám még a szezont, főleg ha kihúzódik a jóidő.
Nekem a térdeim mentek szét még fiatalon a motorozásnak és a felelőtlen öltözködésnek köszönhetően, azóta is iszom ennek a levét
Mielőbbi gyógyulást Neked!
Üdv
Laci
Helló Fecó, szia Laci! Most hogy láttam a dobozaitokat kíváncsi lennék rá hogy kb. hány literesek illetve mekkora mérettel bírnak belölről. A legutóbbi guruláskor is bebizonyosodott hogy sokkal jobban boldogultatok pakolás szempontjából mint mi. Az én kis tank táskám sajnos hosszú távra kicsi. Ha nem gond írjátok már le a méreteket, köszönöm előre is.
Hello!
Szépek a képeid, mint mindig...Örülök, hogy sikerült szépen zárnod ezt a szezont is. Sajnos a tiszatavi túra előtti nap megfázhatott a vállam, eléggé fáj - edzeni sem tudok vele, így most már gyógyszeresen próbálom kúrálni. Ez viszont azt is jelentette, hogy azóta egyáltalán nem voltam motorozni. Azt sem tudom, hogyan fogom elvinni a céges garázsból haza, Miskolcra, ott mégiscsak fűtött a garázs. Az a baj, hogy a fájós vállamat nem terhelném ebben a hidegben....
Na mindegy.
Üdv mindenkinek,
Darkmind
Szia Fecó!
Nem volt gond a komppal csak kicsit kényelmes volt a személyzet, alig akartak értem jönni mert a túloldalon nem volt fuvar és gondolom nem akartak üresen járkálni
Tavaszra én is lefestem a középdobozomat újra, mert azt használom a legtöbbet és bizony vannak rajta már karcok szép számmal. 3M-es matricát vettem rá legutóbb ami baromi drága, viszont tartós nekem nem jött le. Nem veszek rá újat hanem leragasztom és úgy fújom a dobozt. A Te dobozod gömbölyűbb mint az enyém ezért azt javaslom ha veszel 3M-es csíkot ragasztás előtt melegítsd fel jól hajszárítóval mert merev és nem fogja követni a dobozod íves felületét. Ha viszont megtartod a régi csíkot akkor ragaszd le és fújd át úgy a dobozt. Felülről a 7. termék az amit én vettem valami 3M-es mikroprizmás izé: link
Tetszik az a csónakázós vagy kajakos vagy akármilyen vizi alkalmatosság szeretném egyszer kipróbálni, ha egyszer arra járok elviszel egy kanyarra?
Jók a képek! Nem feneklettél most meg a komppal ?
Minket is hívott ma a természet, csak kicsit másképpen mint téged (de az idő szűkössége miatt motorral mentünk a csónakházig).
Lenne egy kérdésem hozzád, vagy akárkihez akinek van ötlete:
ugyebár újra kell majd fessem a dobozt a sikeres amortizálás miatt. De van rajta egy matrica amit már eleve megkurtítottam mert sérült volt, hát most se lett szebb. Ha lefestem a dobozt akkor az viszonylag szép lesz (terv szerint), de akkor kéne valamit a matricával is kezdeni, vegyek rá esetleg fényvisszaverő csíkot? Egyszer próbálkoztam a másik dobozhoz az baromi drága volt és le is jött faszán. Lehet ugye matricát is csináltatni a neten... Ráér tavaszig, de ha esetleg van valakinek vmi jó ötlete azt megköszönném, aztán még tavaszig megálmodom úgyis a dolgot.
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy valakinek van esetleg CBF 500 service manual? Angol vagy magyar kéne (vagy még a német is megyeget :D), mert én csak olaszt meg spanyolt találtam, ez se rossz, de a szöveget nem értem, google translate meg nem az igazi ugye. Köszi a segítséget!
Találtam másik képet is (szintén innen a fórumról) az is jónak tünik bár ott is csak a kapaszkodó rögzítési pontjánál van felfogatva de legalább dupla vázszerkezet van mindkét felől.