Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hmmm... ez érdekes. Nekem tökéletesen bevállt a láncspray

Egyik haveromnak (bringára) van amúgy egy nagy ötlete: kis mennyiségű zsírt felold sebbenzinben, és ezt csöpögteti a láncra. Az egész szépen bemosódik a görgőkhöz-csapokhoz, ahol a kenésnek nagy szerepe van. Pár perc után viszont a benzin elpárolog és ott marad a zsír egymagában! :D

Szerintem zseniális, bár motoron még nem próbáltam, szerintem jó ötlet. És valószínűleg nem csapkodja ki a zsírt, mert sokkal sűrűbb mint akár a váltóolaj...
Gondoltam hogy fotózok is.. De ez nem túra lesz, csak oda kell menni egyetemi gyakorlatra. Gondoltam azt se a legunalmasabb úton kéne megtenni.

Egy darabig gondolkoztam, hogy átkéretem magam a zirci gyakorlati csoportba, és akkor útba esik Horvátország, meg Bosznia széle is.. és nem lenne több a kilométer
Nagyon jó a terv és tartalmas! Tudod Te mi a dörgés nem kellenek a tippek
Aztán majd a galériát ne feledd megmutatni
Köszi.

Gondoltam hogy vadregényes ott is, egyszer már keltem át ároktőnél a tiszán. Akkor az indiánrezervátum fíling nem tetszett, de a többi igen

Kicsit módosítottam az útvonalam.. így 40 kilométerrel ugyan hosszabb, de remélem megéri. Mondjuk az alföld végtelen tengerén motorozni nem a legfőbb vágyam, de ez van.

Szerintem így fogok menni..Útvonal Kisköre és a pontonhíd is benne van. A visszaút meg egyértelmű..mert akkor nem időre kell mennem
Amikor egy nap alatt letekersz 400km-t akkor is tartós a módszer? A lánckerék környezete (felni, faridom, hátsó index alsó része, hátsó telók...stb) nem olajosak? Mert azt elhiszem, hogy a láncon megmarad valameddig, de nehezen hiszem el, hogy nem jut belőle oda is ahova nem kéne.
Szia Dipshit!
Megfogtál mert ott még nem keltem át a Tiszán így nem akarok hülyeséget mondani. Nagyon vadregényes az a tiszai rész, izgatja az én fantáziámat is, Tiszaújváros-Tiszalúc-Tiszadob határolta rész még az idei tervek között szerepel. Ha Szeged felől indulsz és a Tiszából is szeretnél látni valamennyit akkor javaslom az Abádszalók, Kisköre (át a vízlépcsőn), Tokaj útvonalat.
Üdv és jó utat!
Igen,autóba való váltóolajt használok(orvosi fecskendővel).A lánc lemosásához mosó benzint használtam.Sokkal ritkábban kell tisztítani majd a láncot.Nem fog beleragadni a sok trugyi.Én szerintem sokkal halkabb is....
Ja, termosztat gyanus. Nekem itt Pesten forgalomban hamar bemelegszik, 1-2 km utan mar a feher csik tetejen van a mutato. Ha dugoba kerulok, akkor meg a feleig is felmegy akar 5 km haladassal (mondjuk 10 perc alatt :)). Nagy dugo + nagymelegben be is kapcsol a ventillatorom.
Szerintem szedd ki a termosztatot, ne torodj a gyuruvel, rakd vissza (hacsak nem rossz az allapota, de nem hiszem)
cblaci!

Kicsit off, de megkérdezlek téged, mint a környék jó ismerőjét.

A tiszadobi pontonhíd most járható motorral, ajánlod-e? Vagy jobban járok ha Tiszaújvárosnál, vagy Tokajnál keresztezem a Tiszát?

A Zemplénbe megyek, valószínűleg motorral..

Köszi a segítséget
Autok valto olajat hasznalod Pancer1? Es mivel takaritod le a lancot elotte? Hallottam en is mar errol de meg nem probaltam ki, nem hittem hogy jo megoldas, de ezek szerint bevalik. en keramia sprayt hasznalok, elotte lanctiszitito spray el de nem olcso...
A láncspray-vel én is sokat kínlódtam.Szinte az összes márkát végigpróbáltam,és valahogy sosem értettem miért írja a gyári könyv a motorolaj használatát.Kipróbáltam,és szerintem ez a tuti.A legjobb állítólag a motoros fűrész olaja.Én csak váltóolajat használok.Egy a titka ,fél napot hagyni kell,mert ledobja a lánc.
Nem veszi fel a port,és a koszt,jobban látható a lánc állapota.Ja és sokkal olcsóbb,ami az árakat nézve nem elhanyagolható....
Nálam már egy éve a sarokban porosodnak a láncspray-k.
Hello!

Ne érts félre, nem feltétele az, hogy csatlakozzak a túrához, hogy 50-en legyünk csak az összetartásra akartam célozni. Én elterveztem már, hogy ha nem jön közbe semmi, akkor részt veszek.
Nekem is fehér valvoline spray van. Olcsó és jó is, plusz látod h. ha már nem olyan fehér mint amikor ráfújtad akkor lehet újrafújni. Tapad rendesen m. ha a kezemre megy onnan is nehéz lemosni.
Milyen érdekes a korábbi láncspraykről már el is felejtkeztem, amik az olcsó hús tipikus esetei voltak, viszont ezt alig másfél éve írtam és szerintem már a negyedik valvoline-os flakont is kivégeztem. Lehet szenilis vagyok már, de abban biztosan nem tévedek, hogy a valvoline nagyon jó és tényleg rajta marad a láncon.
Ezen felbuzdulva kérdeztem rá a láncsprayre. Köszönöm az infokat!

Akkor majd viszek neked egy multimétert, h visszazökkenj a földre.
Akkor holnap lépek ezügyben és ha találkozunk 24.-én elmondom hogyan csináltam a leömlő festést ha úgy csinálod nem fog lejönni.
Láncspray-t mindig is valvoline (fehéret) használtam, most is betáraztam belőle, de hasonló jó lehet a Mol láncspray is legalábbis sok jót hallani róla.
Nem kell semmiféle suvenir főleg nem urán, sugárzok én eleget a nagyfeszültségtől
A túráról annyit, hogy akárhányan leszünk mindenkinek be kell tartania a csapatban motorozás szabályait, nincs előre rohanás, meg felesleges előzgetés. Cipzár alakzatban megyünk, hogy legyen hely manőverezni ha bármi történik, nem mászunk az előttünk haladó hátára és mindenki figyeli az utána jövőt is. A lámpánál az elől haladók figyelnek, ha pirosra vált lehúzódva bevárják a többit. Az első végig vezeti a csapatot, de a második, vagy a harmadik stb.. sem variál, néhány kilóméter után mindenki megszokja a pozicióját és akkor váratlan helyzetben is hamarabb megtalálja a menekülő útvonalat. A cél szép élményekkel hazaérni, felelősek vagyunk egymásért is!
Hello Nándi!

Értem amit mondasz. Most már mondhatom talán nagyképűen, h szoktam járni az alsóőrsi Harleys felvonulásra. Ott kurva sokan vannak, jól néz ki meg minden. Nekem személy szerint tökéletesen megfelelne ha 4en találkoznánk és gurulnánk egy jót. 50 emberrel nem tudok beszélni, kavar mindenki összevissza, nincs amúgy sem egy kimondott vezér. Nekem mind1 akárhányan is leszünk ha jól érezzük magunkat. De nyilván megértem, h teneked vagy esetleg másoknak jobban tetszene, más lenne a feelingje. Hát majd eljön talán egyszer annak is az ideje, h annyi cb500-as veret együtt. Reméljük.
Hello!

Persze persze! Előre is nagy köszönet!
Kell mindenképpen, mert most már idegesí,t h ráment 2 délutánom, mégis ledobta több helyen a leömlőről. Már gondolkodtam, h kijavítom 24.-ére. 2-2,5e ft nem a világ.

Akkor egy beugratós kérdés a végére ha szabad mindezek után:
Bevált végülis a valvoline láncspray?

ui: vigyek némi uránt innét majd neked suvenirnek? mást nem nagyon tudok
Helló cblaci!
Úgy látom a te gépeden könnyű ez a művelet ! Viszont a cb500 esetében a sárga kis csavar,hááát? Nem hiszem hogy van olyan hosszú ujjam hogy beérjek,főleg ha már meleg elég gáz .Viszont kitalálok valami segédeszközt hogy egyszerű legyen! Köszi az infót!
Koszi CbLaci, jo ar nagyon ! nekem itt tobb mint 3 szor ennyiert akart hozni egy motoros kereskedes. Koszi meg 1x
* Klubbal
Hello!

Én a miskolci osanban is ilyen árban láttam Color Works festéket úgyh. attól olcsóbban sztem nem nagyon lehet venni...
Fécó sztem ne használj más festéket, valahonnan szerezd be (vagy szereztess cblacival és várj rá) mert én lefújtam valami háztartási boltban kapható 650 oC -ig hőállóval (nem color works) és először a bal oldali leömlő dobta le helyenként aztán kora tavasszal kaptam egy kis esőt és a jobb oldali is megindult most meg már nem is nézegetem m. jövőre csinálhatom újra... Rendesen aládolgoztam, fémtisztára csiszoltam legalább 3-4 órás munkával és fokozatosan melegítettem rá úgyh. sztem a festék hibája h. nem maradt meg hibátlanul rajta.
A szeptemberi cb találkozóról nem nagyon beszél itt csak 3-4 ember úgyh lehet kellene mindenkinek hozni egy havert is magával és akkor szép kis brigád gyűlne össze... Augusztus 20-án egy barátommal motoroztam a Bükkben és Egerben futottunk össze a Csongrági Motoros Klubban akik több mint 50! -en vonultak végig egy szép hosszú túrán... Quaddal zárta valaki közülük a sort és nagyon tutin nézett ki annyi motor; főleg amikor ellepték a benzinkutat :D
Már mutattam néhány hónapja és rendelt is itt közületek valaki, árban is jó volt.
http://www.cma-motor.hu/Kuplun...
Szia!
Bementem a barkácsboltba de sajnos nem tartanak már ColorWorks termékcsaládot csak Wery Wellt. Viszont mielőtt felszökne a pulzusod gyorsan megnyugtatlak, hogy 24.-re lesz!
Régi vevő vagyok ott és legyen az fal vagy zománc festék, ragasztó stb.. mindent ott veszek így van némi hátszelem és előkerült egy katalógus ahol megtaláltam a festéket így megrendelik nekem
Mivel nem tudtam mire jársz ma, abban maradtunk a csajjal, hogy holnap bemegyek és ha kell a festék megrendelik és jövő hétre itt lesz. Árat viszont nem tudott mondani rákerestem a neten és 1690-ért láttam ilyen festéket, gondolom itt körül lesz náluk is.
Mi legyen? Rendeljem meg holnap?
Üdv mindenkinek, lenne egy kérdésem, nem tudjátok honnan lehet kuplung bowdent szerelni olcsón? köszi
Szia Laci!

Nem találtam itt ilyet. Az autósboltban lenne több fajta, festékboltokban mindenhol a prisma color van.
De most már nem akarok kísérletezni, mert elég sok munka (meg így, h nem kerestem június óta egy forintot sem nem is olyan poénos...) Lehet, h múltkor én basztam el ezzel a rozsdamaróval. Mosogattam én mint a marha utána, meg vártam vele de lehet, h kevés volt, vagy nem csiszoltam le eléggé. Minden esetre ha tudsz hozni akkor abban bízom, aztán most még 1 órát fogok csiszolni a múltkorihoz képest.
Előre is kösssssssssssszönöm!

Most már tülkön ülök a szinkronizáláshoz szükséges csatlakozó miatt. Megtudnám én csinálni ha lenne vkinek esztergája. Ha minden igaz holnapra kész lesz vele az esztergájos. Nagyon remélem mert én már most csinálnám. Lecserélem akkor mindjárt a hűtővizet is. Ebben a nagy kánikulában egész héten a Dunán voltam, de most már szeretném letudni a dolgot mert hétvégén már költözhetek a koliba.

Bevált végülis a valvoline láncspray?

ui: lehet, h benőhetne már a fejem lágya és nem motorral kéne a csónakházig menni. Oda felé a bnőm az ülésre tette a végét az evezőknek azt mentünk mint egy antennás marha. Nyilván 1. utcából kikanyarodott egy rendőr de még a szeme se rezzent, uh asszem látott már cifrábbat is.