Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszi a felvetést, meg kell beszélni. Te nem tartanál velünk?
Ezéven volt vmilyen nagy lélegzetű nyári túrád? A képeid között nézelődtem, voltak szép kis távok amiket legyűrtél...
jah, a tanya a puszta közepén van, ezért is váltja ki a belépőt. Mert a tanyatulajdonosokat nem korlátozhatja ilyen módon a társaság, aki a pusztát "üzemelteti"
Bugac puszta keményen fizetős, belépős, ellenben elég szép.. no meg ott van a borókás is.

Ha Bugacra teszitek a voksotok, elképzelhető, hogy tudok nektek olcsó szállást intézni (egyesületi tanya..), és akkor a pusztába belépőt se kell vennetek.

Csak tudnom kéne egy dátumot, és akkor utána tudok járni. hogy üres-e a ház. Most gyerektáborok vannak még.
Szia, beírom neked is :)
Adatlapomon találsz mailt +fotót is, nekem eladósorba fog kerülni a drágaszágom.
Dobj egy üzit ha gondolod, az ingyen van, vagy ha a közlbe vagy, gyere tesztfutamra :)
Onnan lehet a Tisza-tó felé menni, vagy akár a hegyek felé, északnak. Vagy Kecskemét felé van a Bugac-puszta, bár motorral nem tudom milyen lenne arra. Nem ismerem annyira azt a területet.
?
Ez a Bermuda-háromszög szerintem jò ötlet, mivel csak 4 embernek kell megegyezni, így csak össze fog jönni.
Sziasztok!
Szeretetnék venni egy CB 500 Hondát, jövőhónapban kb. 400-450 pénzem lesz, van rá. Mit nézzek meg? Milyen problémák vannak a motorral? Hány kilométer bír ki a motor nagyfelújítás nélkül?

Lassan 20 éve motorozom végig mentem az simsontól -a 350 Jawaig /Jawa még mindig van és lesz is/ Japánból eddig cs YBR 125 volt és Honda MBX -régen. Környezemben vannak nagy vasak, mentem is többel, de CB 500 -as nincs.
Menni nem mentem még vele, de más 500 és 600 Hondákkal igen,azok nagyon jók voltak.
Hello Sly!Mennyit gondoltál a dobozrendszerért?
Most éppen szabin vagyok, de lakásfelújítok így minden percem ki van számolva , szombaton már ügyelek, de vasárnap délután szabad vagyok és ezzel vége is a jónak mert hétfőtől megint ügyelek egészen 25.-ig! Ha viszont vasárnap jönnél Debrecenbe akkor szólj rám és összefuthatunk valahol néhány szót váltani.
Ha nagyon szeretnétek akkor éppen én is előszedhetem a tudományt a fejemből és valamiféle túraútvonalat összehozok illetve megnézem az általad felsorolt városok által határolt területen hol lenne érdemes találkozni ill. egy közös motorozást is megejteni.
Bár furán jönne ki ha a CB 500 találkozón egy típusidegen lenne az értelmi szerző , így is a "sok" Honda között olyanok leszünk a Csühössel mint énekesmadarak között a holló. Szóval gondoljátok csak végig kire bizzátok... és akkor lehet megy majd magatoktól is.
Hello!

Rajta vagyok a dolgon mondhatni. De nincs tapasztalatom, h milyen egy jó ilyen jellegű találkozó, uh nem akarom magamat verni itt, aztán megutáltatni mindjárt magam az első találkozáskor
Szolnek-Cegléd-Gyöngyös által behatárolt terület kéne találkozni esetleg. Ez talán a szegedi(eknek), miskolckörnyéki, pesti érdeklődőknek is megfelelhetne. De nem vagyok jártas erre. Ellenben most megyek e héten vasárnap(vagy másnap kora reggel) motorral Debrecenbe. Onnét pedig 22.én hétfőn reggel jövök vissza, uh ha ráérnél Laci, vagy akárki más akkor lehetne visszafelé vmi útvonal meozást végezni .
Egy időben a Tiszát jártam állandóan, aztán a hegyekbe vágytam, ma meg már nem érdekes hova csak menjek... Fécó is rajta van a dolgon talán neki már konkrét terve is van
Ha van rá igény akkor úgy kell megválasztani, hogy a jelentkezőkhöz nagyjából egyenlő távolságra legyen. A szeptemberi beosztásomat még nem is tudom, úgyhogy az is bizonytalan mikor érek rá
Természetesen igazad van...
De ezért is aktivizálom magam most. Tudom, hogy Te mostanában többször is gurultál az Észak-magyarországi hegy-völgyes régióban, ezért érdekelne, hogy Te merre szeretnél gurulni. Felőlem lehet BAZ megye, de bármi más is. Én attól sem zárkózom el, hogy két napos legyen.
Nos?
Hello Dani!
Leon a profi, nem én. Az internet ma már olyan szinten segít az útvonaltervezésben, hogy bárki könnyen megtervezheti otthonról a legkacifántosabb túrát is. Változott a világ, néhány éve még csak a szomszéd tyúkóljáig terjedt a horizont a szobám ablakából... ma már ugyanabból a szobából akár a föld túlsó felét is megnézhetem a net segítségével. Persze a távolságok is rövidültek, mert a paripák is gyorsabbak és megbízhatóbbak lettek, szép emlék az MZ-s világból amikor a Mozi előtt (az volt a motorosok központi gyülekező helye) nagy mellénnyel meséltük, hogy mi bizony oda-vissza megrugtuk Tokajt reggel óta.. még a HVCS-k szemében is bőrkabátos félistenek voltunk, pedig az egész nem volt sokkal több mint 200km. Emlegetted Szigethalmot, ETZ-vel jártam ott nagyon régen amikor még a leghosszabb utcája a Szabadkai (amely levisz a Dunáig) a legeleje kivételével szinte végig homokút volt, azt a túrát annyi tervezés előzte meg, hogy csütörtökön este megbeszéltük két ETZ-s haverral, hogy pénteken munka után elindulunk... úgy is volt. A szimatszatyorba belegyürtem két váltás gatyát meg zoknit, pólót, aztán indultunk a vakvilágba, szegény Anyám meg vasárnapig elhullajtotta fele haját az idegeskedésbe mire végre hazaevett a fene.
Nem a tervezéssel van itt a baj főhaverom, hanem a közösségi szellemmel, azt meg egy ember nem képes életben tartani mint ahogy nekem se sikerült ha még emlékszel rá.
Van annak már néhány éve amikor valaki egy Miskolc környéki túrát ígért a publikumnak.. nem tudod véletlen ki volt az?
Hello!
Útvonalról még nem gondolkoztunk, úgyhogy törd a fejed, aztán meglátjuk. Ha jól emlékszem, akkor a szeptember 2. feléről beszéltünk, tehát 3-4. hétvége. Nekem az eleje biztos, hogy nem jó.
Tegnap Balatonszárszó-Szigethalom útvonalon mentem, Somogy megyéből Tolnán át Pest megye. Meglepődtem, hogy az előbbiek milyen szép, dimbes-dombosak, Pest megye meg persze tiszta gaz az út mellett és az útminőség sem összehasonlítható.
Szívem szerint én a Dunántúlra mennék, de az messze van a legtöbb embernek sajnos.
Laci - nincs vmi útvonalterved, amit megvalósíthatnánk? Vagy most inkább csak "utazó" szeretnél lenni? Csak azért gondoltam, mert olyan profi vagy ebben...
Sziasztok!

Találkozóval kapcsolatban semmi fejlemény?
A szóban körvonalazott területen nem vagyok jártas, nem is voltam még ilyen jellegű találkozón. De ha nem érez rá más ingerenciát akkor nézek vmi útvonalat, utána nézek a dolgoknak. Csak írogassatok, h mi tetszene aznapra.
Nekem szeptember 3.a jó lenne (ez tetszett több embernek is), vagy kövhétvégén akármelyik nap (10-11).
Szia!
Milyen árban gondolkodsz? Adatlapomon megtalálod a mailom írhatsz ha gondolod. Van egy 97es évjáratú cb-m. Vigyázott állapotban, tavaszi nagyszervíz elvégezve. Problémamentes a kis drága, csak sajnos hosszú vagyok hozzá. Adatlapomon találsz 1-2 fotót is.
Üdv!
Sziasztok!
Valaki nem tud eladó, jó állapotú, nem széthajtott CB 500-ast? :)
Ma megnéztem egyet, de eléggé kiábrándított. Fényképről elég meggyőző volt, ára is tetszett, már beleéltem magam, hogy jövő héten fel is pattanhatok rá, ha az időjárás engedi, de nem mertem elhozni...
Így most hozzátok fordulok, mert láttam, hogy Ti legalább foglalkoztok a motorotokkal, rendszeresen karbantartjátok őket.

Ha tudtok eladód, ne habozzatok írni!
Köszi! Üdv!
Köszönöm a biztosítékos ötletet, átnéztem mind, de jónak tűnnek, talán az önindító relé lesz a ludas...
A DOT 4, szerintem tök mind1 milyen márka.
Az a kérdésem lenne h. fékfolyadékra a manual azt írja h. DOT 4-es kell. Milyen márkát javasoltok?Motoros boltban vegyem kifejezettem a motorhoz valót v. a sarki autósboltból is tudok venni akármilyen nevesebb márkát és az megfelelő lesz?
Hello!

A kinti forgalmi nélkül nem lehet forgalomba helyeztetni itt Magyarországon, illetve a német adásvételi ha nem kétnyelvű (németül és magyarul is rajta van h. mi micsoda) akkor azt le kell fordíttatni. Próbálja az ismid megszerezni a régi forgalmiját és adásvételi is olyan kéne ami kétnyelvű és csak az eladó része van kitöltve és akkor gond nélkül lehet papírozni itthon. Illetve kell még a kinti hatóságtól egy végzés h. ott kivonták ideiglenesen a forgalomból.. de lehet h. ez a papír a származás ellenőrzéssel kiváltható.. Ennyit tudok segíteni neked és az érdeklődőknek.
Hello!

A pukkanás lehetett az is, hogy pár biztosítékot kicsaptatok a bikázás során.. Hogyan bikáztátok be? Hogy szólt az a leírás amit említettél?
Pár tippet tudok adni.
Én bikáztam be a kocsimat 70Ah-s aksival rendelkező kocsival és az enyémbe 44Ah-s aksi van (az indítóáramokat nem tudom), de nem okozott gondot, viszont lehet h. a Smart érzékeny a túláramra és kilőtt pár biztosítékot..
Nagyzene beszerelésnél is jártam úgy h. kerestem a kapcsolószálat és kiütöttem pár biztit m. rövidre zártam..
Ha a biztiket megnézted és okés akkor esetleg mérj rá egy multiméterrel a régi aksira mert lehet cellazárlatos is és ha van lehetőség rá rakj be egy másik aksit..
Autószerelőt nem tudok sajnos mondani, ennyi ötletem van a bajodra...
Sziasztok!

Ismerősöm egyik CB-je eladó, ha érdekel vkit!

http://www.hasznaltauto.hu/motor/honda/honda_cb_500-4875302

Üdv,
Zema
Hello!

Nem témába vág, de megpróbálom...
Hugom Smartjának akkuja lemerült, megpróbáltuk bebikázni - leírás szerint lehet - és egy pukkanás kíséretében az összes kontroll lámpa kialudt.

Nincs vkinek jó autoelektronikai műszerész ismerőse, aki meg tudná nézni Budapesten? Méghozzá sűrgősen? Nem zárható az ajtó mechanikusan...

Köszi
Szevasztok!
Ha összejön a találkozó, ha nem, rám számíthattok egy jó gurulásra!
Tavaly voltam egy marha jó körön,innen tőlünk a cserháton át a Mátra és Bükk, Lillafüredig aztán Miskolc és indulás haza. ez 560km A Bükk az pazar mind látványban mind az út vonala tökéletes számomra úgyhogy visszavágyom idén is.