Hello!
A panoráma kép nem az enyém, a Google Earth 5-től való, írd be Kiskörét a keresőbe és indulj el a gát mentén Tiszasüly irányába, ott találtam, panoramios. A szerpentinezés érdekesebb lenne, bár legutóbb rossz élményem volt, egyik harcos aki közvetlen utánam jött elcsúszott a kanyarban és nem kis riadalmat okozott.
Majd pontosítok az útvonalon ha pihentebb leszek, részekre szedem a térképet és úgy jobban látszik, sőt akkor mindenki eldöntheti melyik szakasznál csatlakozik
Szia!
Jó a terv, a Tisza-tavi javaslatodat szerintem építsük bele. Most pontosan nem látom, hogy Galyatetőről Eger felé hol vezet az utad (sok a benzinkút kijelzés), szerinted is a szerpentinen menjünk? A hármas út kicsit unalmas arra.
Ja és ha egyik hétvégén dolgozol, akkor mindenképp a másikon legyen a túra, hogy te is velünk jöhess, ehhez ragaszkodom!
Üdv, jó a panoráma képed a töltésről! Profi! (Leon, tudom...)
Az elmúlt napokban én is lehajtottam 900 km-t, és feleségem örömére szép hegyi tájakon jártunk. Örömömet az rontotta, hogy a jobb első teleszkópszár tömítőgyűrűjénél elég jól megindult a csorgás, minek következtében jól érezhetően megpuhult az első rugózás.
Üdv !
Vasárnap kellemes idő volt ezért fogtuk magunkat a párommal és Szlovákia fele vettük az irányt.Sahy- nál mentünk át és föl a 66- os on Beszterce bánya majd Donovaly volt a cél. 1500m-en pazar látvány fogadott! Szerencsére viszonylag kis költségekből meg lehet úszni:1 teli tank+30 euro ! olyan 400km összesen a táv (persze Váctól) biztosan visszamegyünk ha tehetjük de semmikép nem 1 napra ,min.3 nap kell ezen a fenséges környéken hogy valamennyire beteljen az ember szeme a látványtól! Aki teheti hogy kiguruljon csak ajánlani tudom,aki meg már volt az tudja miről beszélek! 1-2 kép a tájról
Valamiért addig a legérdekesebb egy motor amíg foglalkozni kell vele, a Csühössel nem sok gond van, ezért jó lenne mellé valami. Valami olyan ami viszont nem feneketlen kút és amit beleölök munkaórák, alkatrészek, nikkelezés stb... rakódna értékként. Erre egy veterán a legjobb ami alkalmas lenne hosszabb nosztalgia motorozásra is , egyszer kellene rendbe rakni aztán csak vigyázni az állapotára...
Mégegyszer nem követném el az a hibát mint a 74-es kiadású CB-vel , sosem bocsájtom meg magamnak, hogy eladtam. CB-1 vagy Inazuma vagy bármi van a piacon... de mégegy olyan mint az első CB-m nem lesz
Szia Laci!
Szlovákiában láttam sok Jawa-t, igen szép állapotúakat, még ennél régebbit is. Gyerek koromban, ilyenek még az utcán jártak és úgy emlékszem, akkor a "nagy motoros szakik" szerint ez jobb volt, az akkori MZ-nél.
Hátha nekifogsz, sok sikert!
...és még egy kép róla....
Szia Atesz!
A szívem megdobbant az első kép láttán, mert tudok egy ilyen Jawát gyári festéssel fellelt állapotban. Nagyon sok meló volna vele, ráadásul az irányár is borsos (80-ezer, de volt már 90-is ) még azért nem mondtam le róla hátha... vagy az vagy egy másik, de egyszer lesz nekem is egy szép veteránom!
Én elcsapatok holnap Debrecenbe, majd onnét 1 hétre a Tiszára evezgetni. Emiatt egyideig nem leszek net közelben, de ti fantáziáljatok itt bőszen a találkozóról!
(Csak mielőtt azt hinné vki, h elment már a kedvem a találkozótól. )
A Tisza mindig is a kedvenceim közé tartozott, nagyon szép a Kisköre-Tiszasüly közötti gátszakasz és a vízlépcső előtti partszakasz de ha már ott vagyunk a vizlépcsőre is fel lehet menni. Legutóbb a sevenfiftysekkel jártam arra. A Galyatető kőkilátóján már kétszer voltam, de simán mennék harmadjára is hátha szerencsém lenne, mert mind a kétszer rosszak voltak a látási viszonyok a párás idő miatt. Első 2 kép a kőkilátó és a látkép, a 3.kép az említett gátszakaszról egy panoráma kép, 4.kép a térkép mint egy lehetséges útvonal. Ha nem tudnék menni valami miatt (bár nagyon szeretnék ) akkor részletesebben leírom, hogy aki megy könnyen boldoguljon, feltéve ha tetszik a terv, vagy belőle valamelyik szakasz.
Ja, a tankot én levenném mert ha esetleg állítani kell akkor nem férsz hozzá
Hello!
Karbi: szerintem maradhat fent, mert hozzáférhetőek a csatlakozók, bár láttam már levett tankkal csinálni.
Túra: na, szerintem fasza ötlet, az időpontokat illetően is egyetértek. Lacinak igaza van, ha Gyöngyös, akkor már megéri feltekeregni Galyatető felé, én is ismerem az a kilátóhelyet, tényleg szép és az út mellett van. Ha kilátás, akkor már Galyatető tetején is van egy kőből épített kilátó, ónnan Szlovákia felé van kilátás, talán még szebb, bár plusz kilométereket jelent.
A Tisza-tónál ismerős vagy Laci? Én az éven egyszer érintettem, de sietnem kellett már haza, így nem álltam meg, nem ismerem.
Karbi szinkronhoz le kell szedni a tankot a cb500on?
Nem én fogom csinálni csak kérdezte az illetékes, h mennyi munka lészen véle. Nézegettem a neten, az elvet meg h kell bekötni. De meglesem egyszer amikor csinálja a szerelő mielőtt nagy hülyeséget csinálok. Bekötés megy tankkal, csak az állítást nem vágom, nem kellett még sose ennek a karbiját piszkálni hála égnek.
Igazságos!
A Tisza-tó viszont még pontosítást igényel és hamár Gyöngyös akkor esetleg Galyatető is beleférhet, sőt nem is kell egészen Galyatetőig elmenni előtte közvetlen az út mellé leparkolva csodálatos panoráma tárul az ember elé. De majd a legnagyobb főnök közületek megmondja a tutit, hogy merre lesz az arra
Engedelmetekkel szólnék majd Kontroll tanárurnak, akire talán a régiek még emlékeznek. CB 500-al kezdte anno, aztán átült egy CB 1300 X4-re , majd most néhány hete megszelidült és vett egy szép amerikai 750-es Suzuki intrudert.
Ja és erről a panorámáról irtam:
Akkor a szeptember 3-4 hétvégéje: 17-18, 24-25. Én javasolnám, h szombatot részesítsük előnyben, ha ez jó akkor 17.e vagy 24.e.
Most hirtelenjében gondoltam egy olyat a felvetés alapján, h Kecskemét találkozó, onnan Gyöngyös felé Tiszató aztán mindenki veszi az irányt haza felé vagy ahogy véli. Ha lesz Szeged környéki akkor majdnem 500km, budapestieknek (nyilván változik városrésztől függően) 450km, Miskolci motoros számára 480km, jómagamnak 500km es kiruccanás a google szerint.
Kecskemét-Gyöngyös-Tisza-tó bő 200km közös gurulás, s utána is nyilván páran azonos irányban tartanának.
Vélemény?
Azért nem ír senki mert ilyen jellegű kérdés elég sok mostanában. Uh olvass kicsit vissza! Nem zárkózott a fórum, csak nem ismétli magát az ember hetente.
A panoráma kép nem az enyém, a Google Earth 5-től való, írd be Kiskörét a keresőbe és indulj el a gát mentén Tiszasüly irányába, ott találtam, panoramios. A szerpentinezés érdekesebb lenne, bár legutóbb rossz élményem volt, egyik harcos aki közvetlen utánam jött elcsúszott a kanyarban és nem kis riadalmat okozott.
Majd pontosítok az útvonalon ha pihentebb leszek, részekre szedem a térképet és úgy jobban látszik, sőt akkor mindenki eldöntheti melyik szakasznál csatlakozik