Fiuk....nálunk még mindig csúnyán havazik. rég láttam ilyet ...Ez a képet most készítettem Kolozsvárron. Gyergyóban nem is beszélve hogy mennyire hozza a formáját a tél... a hétvégén ha minden igaz és nem szól bele valamelyik tanárom akkor sizni fogok valahol othon...egy utólsót:D jöjjön a tavasz már istenem
Nem nagyon tudom, de az tény hogy 8000nél megváltozik a hangja és valami iszonyat szép ordításba kezd :) Én szeptemberben vettem tavaly a mocimat (jogsi szerzés után) és alig mentem vele max. 500 km-t így sok tapasztalatom nincs.
Köszi, remélem beválik látszólag teljesen egyben van.
Nekem is messze volt, Szegedről mentem:)
De hála motoros kollégámnak otthon pihen motmár:)
Egyébként ezeket ha megyek vele ilyen hidegben illetve még nem melegedett be akkor meddig szabad pörgetni? Én olyan 4-5e-nél váltogattam, sajnos azalatt a pár kör alatt amit megteszek gyakorlásként nemigen melegszik be.
Én is így gondolom, hogy nem árthat főleg nem lehet már annyira kitalálni ezt az időjárást. Így ha melegebb lesz a helyzet akkor sem kell kétségbe esni és ugyanannyiba került mint a 10w40-es.
Eredetileg én is 10w50-est akartam mert jobb az ha a melegoldali értéke magasabb az olajnak (gondolok itt a dugóban való araszolgatásra dögmelegben, főleg az én olaj-lég hűtésű csühösömmel), de a Suzukinál lebeszéltek mert állítólag az itthoni klíma nem indokolja a gyári ajánlástól való eltérést. Ettől függetlenül nem baj az, hogy olyat vettél ártani nem árt, a váltód meg ha eddig finoman működött ezzel az olajjal csak jobb lesz.
Ez fura, én is Motult használok (5100 10w40) de ezt használja a cimborám is az Aprilia 650-es túraenduróba pedig nem beszéltünk össze, nekem is ezt javasolták a Suzukinál és neki is az Aprilia szervízben. Még régebben esküdöztem a Repsolra mert a CB-1 ben nagyon jó volt, de sokan meg panaszkodnak rá, létezik hogy ennyire Honda specifikus lenne . Mindegy, a Motul tényleg jó, sőt árban is tűrhető.
Tegnap én is motoroztam egy nagyot, észre se vettem és majdnem belement 150km a csatalóba, igaz a végén már mindenem fázott de megérte, találkoztam 5-6 cimborával menet közben
A tavasz hírnökei vagyunk mi is
Ünnepélyesen megnyitottuk a szezont itt Dányban! Laza 40km gurulás, jeges szél, napsütés... Kezd alakulni az idő, másfél hét és lehet menni a tengerre is akár motorral!
Szia
Nekem sok tapasztalatom nincs a témában csak visszaolvasgattam mert az új vasban nekem is olajcsere lesz nemsoká, szobbal kolléga írta hogy ő Motul 5100 10w40 es olajat használ és jót tett neki énis ilyet fogok adni neki.
"Olaj függő is! én ezt éreztem a gyári Honda olajnál! Amit 1x vettem akcióba... De minek....
Azóta MOTUL-t használok a váltó puha és rendesen kezelhető!
10W40-es van nekem is."
Hali!
Mit ajánlotok mivel kényeztessem a vasat motorolajügyileg.
A másik kérdésem hogy érdemes átmosni a motor olajcserénél?
Ma már behergeltem(jnuár elején volt utoljára beinditva),nem mondom hogy egyből fitt volt de 5 perc után mint a svájcióra!:DK
Lecseréltem a tükröket is fekete kockára(by Kelomotor)egész jó lett.
Képek a mosdatás után.
A nagyvason rendeltem 6litert.
Nagyvas olaj
ár: 1l --- 2660Ft
4l --- 9560Ft
üdv.: Sly