Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

HI!

Megkötöttem a biztosítást az UNION-nál. Itt volt a legolcsóbb. Holnap megyek az engedélyért a közlekedési felügyelethez, így elvileg rendszám és forgalmi nélkül be lehet vinni a motort. Bár nem én fogom mert a jogsim még folyamatban :D

az email címem rricsi@freemail.hu

Köszi! Remélem okosabb leszek.
Hali!
Add meg a mail címed, elküldöm miután mi következik és mennyibe kerül! Biztosítást csak azután kell kötni, amikor megvan a műszaki és mész a rendszámért! Én tavasszal ezt végigcsináltam.
Hali!
Én itt szoktam biztosítást kötni: http://www.netrisk.hu/ De ha bemész a legközelebbi biztosítóhoz, akkor is pofon egyszerűen meg tudod kötni.

Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítást kell kötnöd, ez gondolom nem sokkoló hír! Kismotor-nagymotor-autó-kamion stb. esetén ez bevett dolog link

A biztosítást nem tudod időtartamra kötni (szerintem). Egyszerűen megkötöd, aztán ha nem akarod, hogy legyen, akkor megszüntetheted (de akkor a motorral sem közlekedhetsz)... Válaszd ki a neked megfelelőt és kösd meg ott.
Itt nem csak a KM-óra állás értékes Hanem a karszalag is!
biztosítást viszont kell kötnöm azt mondták

nah akkor most segíts, milyen biztosítást kell kötnöm és hogyan?

meg kell kötnöm a kötelező biztosítást mondjuk a teljes évre mondjuk?
felhívtam őket, holnap be kel mennem az engedélyért hozzájuk és vihetem rendszám nélkül
háááát, fene tudja... Én úgy kaptam a motort, hogy nem volt meg hozzá az olasz rendszám, mivel kint ki lett vonva a forgalomból. Ha rendszámod van rajta (pl németeknél lehet kérni kint idegleines rendszámot és azzal behozhatod) akkor no problem... De ha nincs rendszámod, akkor szinte biztos vagyok benne hogy nem kapsz semmi féle útvonalengedélyt...
tényleg csak utánfutón vihetem be?
akkor nekem a múltkor miért beszéltek útvonalengedélyről a telefonban?
felhívom őket akkor megint
milyen útvonal? max utánfutón viheted rendszám nélkül...
Amikor én csináltam a műszaki vizsgáztatást, akkor nem lehetett biztosítás nélkül. Azt először az alvázszámra kötöd, aztán bevezetteted a rendszámot is az adatok közé, amin megkapod az okmányirodából.
fú Zoli ez érdekelne. Biztosítást is kell kötni? Az útvonal miatt? Hogyis van ez?
Lenne még egy kérdésem! Szerdán viszem a mocit műszaki vizsgára. Hogyan működik ez az útvonalengedély? Nem ismerem az eljárást. Küldenek ki valamit, vagy mindent nekem kell a postán intézni? Forgalomból kivont motorra lehet egyáltalán útvonalengedélyt kérni?

Köszi előre is
ne felejts el biztosítást kötni mielőtt odamész! addig nem fognak műzsaki vizsgát csinálni neked (alvázszámra kell kötni) Akár neten is tudsz 5 perc alatt (netrisk.hu)

Zoli
Sziasztok!

Már fel hívtam ma a fél világot! Felhívtam a közlekedési felügyeletet, konkrétan rákérdeztem hogy kell-e az MGA, és azt mondták, hogy neki nem kell, legfeljebb az okmányirodának. Lehet hogy tényleg le akarják rólam húzni a 7000-et, de ez majd ott kiderül. De igazából már nem izgat csak legyen meg.

Köszi a helpet!
Helló!

A legbiztosabb ha felhívod a műszaki vizsga helyet és ott elmondanak mindent! Én is végigjártam ezt a herce-hurcát, de már nem emlékszem erre pontosan (csak a pár kg dokumentumra, ami a végére összegyűlt :D)

http://www.nkh.hu

Zoli
Grat a szép jubileumhoz!
Hello!
Én úgy emlékszem, hogy először a származási vizsgálat kell, ami tényleg kb. 2 hét (a származási országból jön meg a válasz). Ezen kívül kell a magyar eredetiség vizsgálat, amit ha elviszel a vizsgára, akkor már nem számíthatják fel a 7000 Ft-t, persze ők mindenképp le akarják majd rólad húzni, hogy az nem helyettesíti az ő vizsgálatukat. Az egész rendszer úgy van kitalálva, hogy mindenképp fizess, mert asszem, hogy az eredetiséghez meg kellene a műszaki vizsga papírja már. Szóval az "előzetes eredetiség" vizsgálatot csak vmilyen ismerős útján tudod úgy megcsináltatni, hogy ne legyen ott a műszakis papír. Ördögi kör, általában az embereknek muszáj leperkálni a 7 ezret. Már ha én jól emlékszem, 1,5 éve csináltam.
Üdv,
Darkmind
Sziasztok!

Nemrég vettem egy CB 500 S-t. Nagyon tetszik a motor, nagyon fasza. Még külföldi papírokkal rendelkezik. Szerdán viszem a közlekedési felügyelethez műszaki vizsgára. Lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban. Még nem kértem meg a származás ellenőrzést az okmányirodában, maholnap fogom, és ha jól tudom vagy két hét míg meg van. El lehet e anélkül vinni műszaki vizsgára? Valahol azt olvastam lehet csinálni a kettőt egyszerre, máshol hogy műszakira legyen meg a papír, máshol pedig ha nincs meg akkor csinálnak valmi 7000 Ft-os vizsgálatot. Szóval mit mondtok? Előre is köszi!
59999.9 km
Köszi, küldtem.
netán próbálta már valaki ETZ kormánnyal? Az mennyivel lehet magasabb, ill. a szöge jó lehet? Úgy értem, hogy tankba nem ütközhet? Vszínű olcsóbb mint a magasitó.
Nekem az MZ-után kényelmes, 480km volt a napi legtöbb km. Két hete "egy seggel" 320km-t jöttem. Akkor már viszont, már helyezkedtem, minden sarkon.
http://www.tommot.hu/

Találtam még1 linket itt volt hirdetve oldalsávban!
Járok néha Tatabánya felé.
Ha az adatlapban leírt címre írsz telefonszámot és más elérhetőséget, ha legközelebb arra járok kipróbálhatjátok az ülést.
Hát nem rakta vissza. Volt nálam kábelkötegelő, azt húztam rá gyorsan. Majd valami kis bilincset beszerzek.
Mert a hátsó ülés a feleségemnek irtóra kényelmetlen és azt mindenképpen meg kell magasitani, akkor egy kicsit az elsőt is. Viszont akkor jobban rá kell dőlni a kormányra. No ezt akarom majd egy 3 cm-es magasitóval kompenzálni. Túrásitani kell mert nem volt ritka, hogy reggel héttől szinte esig végig motoroztunk,pár kisebb megállással még a robogón, ezen viszont ezt nem lehet kibirni. Az ember már egy kicsit izületes. Ezen kb 4 óra volt eddig a legtöbb,pár cigiszünettel és én is örömmel szálltam le róla,nem kis fájdalommal.