Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát igen!
De ahogy néztem 36 ezer van az órába
de ahogy néztem szerintem olyan motort vettem amin a sárvéső tuti cserélt oldalidom meg a hátsó feltája is törhetett valamelyik tulajnál.. a kormánynyak behorpadást nézve. Az első sárvédő első ívén 2 hónapja vettem észre hogy a festék megkopott és rózsaszín alatta a hátsón is észrevettem.. a Tank csere volt az száz kérdés hogy gyárilag fekete volt vagy festett már mivel a matrica alatt látszik 1 kis zöldes kontúr. Ki tudja....
A lényeg egyenes futása nem ment el a motornak és továbbra is úgy szeretem ahogy eddig és várom már hogy minden betegségét megpróbáljak 100% kijavíttatni javítani vagy legalább 95%..

Egyik Barátom nem rég adta el régi törött CB1300-asát 700e HUF-ért majdnem sírva fakadtam még 200e HUF-ot kellet volna rá költeni és tipp topp! (Villahajlás csak!). Sírni tudnék!

De remélem egyszer valóra válik az álmom! És remélem úgy hogy ez a motor megmaradjon mellette mert egyre jobban szeretem!
Akkor cserés a bovden is, ha nem akarsz úgy járni mint én a tigris túrán
fent a kuplungkarnál az állítócsavar! És ráadásként kiszőrösödött a kuplungbovden is! Most jönnek elő a turpisságok
Az melyik? Amivel a blokkon lévő kuplung kart lehet finomhangolni?
Azt vajon mi üthette meg?
Szerintem is az EU-s normák miatti variáció ment a fogyasztás rovására, ugyanis a 130-as gumihoz képest a 160-as 3centis méret különbsége nem azt jelenti, hogy 3centivel szélesebb az úton való felfekvése. Másabb a felni (szélesebb), ezért van az mikor a szélesebb gumi a gyári CB 500-as felnin nem látszik sokkal szélesebbnek, mert a gumit jobban összehúzza mivel keskenyebb.
A CBF-nek másabb a futóműve, de a több mint 1literes fogyasztást nem az okozza.
Szia

Közös kép nincs asszem
De majd ha tesóm letölti a gépről a képeket akkor majd teszek fel párat A többit meg majd szólok mikor lehet megnézni a honlapon!

Sajnos van még 1 rossz hírem! Zoli már tudja! Az esést követően eltört a kuplung állító csavar! Meg azt kell beszereznem! úgyhogy tegnap kocsival voltam kint de így is negyed4-re értem haza
Az extra fogyasztás oka: az EU szabványok tartása miatt bevezették a sok motornál alkalmazott kipufogógázok visszakeverésének technikáját. Valami olyasmi, hogy forró levegő jut a henger szívótorkába, így az égés hatásfoka optimálisabb lesz -- csökken a károsanyag kibocsátás. Legalább is ez a tippem :)

És mint mindennek ennek is ára van, picit több a fogyasztás
Bizonyám, összefutottunk mint az aludtej! Naggggyyyyoon jó buli volt, élveztem! DeákBill jó volt, csak a hangtechnikus volt idióta... Valamilyen oknál fogva hangerővel akart gyilkolni, most is cseng a fülem, gusztustalan volt. A zenével semmi gond nem volt!

Kicsit kába vagyok még :PP

Szevasztok!
Zoli
Az tény hogy "divat" feltenni szélesebb gumit,de gyárilag mi lehet az indíttatás?
Nem lehet hogy a felni is szélesebb?Vagy ez hülyeség?:))
Ez igaz! Erre nem is gondoltam. Bár nem értem,hogy miért kellett szélesebb gumikat tenni rá, hiszen a teljesítmény nem változott. Szerintem a váltó áttétele is ugyan az , tehát a fogyasztás a gumik "bűne".
Képeket nem csináltál Tesóm?
Legjobban a Deák Bill koncertet sajnálom, jó lenne látni élőben újra, hihetettlen énekhangja van és a hangereje is verhetettlen pedig nem is erőlködik.
Emlékszem mikor Pesten élőben láttam az István a királyt, borsózott a hátam amikor énekelte " Véres kardot hoztam Őseink véres kardját", nekem ő a legnagyobb
Sziasztok!
Tényleg gyönyörű képek,megérne egy túrát a táj!
ŐŐ a cbf 500 gyárilag 160/17 gumival jön ki ebből adódóan valószínüleg többet is fogyaszthat!(gondolom)
Helló!

Most értem haza a találkozóról
Találkoztam kint Zolival (Zoli99)

Nos a fogyasztás:
Barátomnak CBF500 van
5 liter 5.5 a fogyasztás
Nekem CB500 4-4.5 a fogyasztás 330-nal szoktam tankolni
Nem tudom mért eszik a CBF 5 lityót miközben ugyan az a blokk van benne mint a miénkbe. Utána kéne nézni
Sziasztok!

Nagyon szép képek , nagyon szuper lehet egy túra Erdélybe , főleg motoron. Gyönyörű táj körbeveszi az embert. Bár a távolság miatt nem tudom mennyire fárasztó az út.

Más : A ti gépetek mennyit fogyaszt átlagban? Azért kérdezem, mert a CB500 utódnak tartott CBF 500-ról azt olvastam ,hogy 5.5 körül eszik átlagban és ezt nem is nagyon lehet lejjebb szorítani.Azért ez nekem picit soknak tűnt

További szép napot, balesetmentes közlekedést kívánok!
Szia!
Egy egész CD-t néztünk át tegnap este, lehet az a Gyilkos tó nem emlékszem, a sóbányában is járt a cimbora azt is megnézem egyszer az biztos.
Örülök, hogy nemsoká kész a motor, tudtam én hogy nem leszel tétlen
Nagyon szép képek!
Ha jól látom az 1-ik képen a Gyilkos tó van?
az a sziklás rész se kispályás!
Én is mennék de nem tudom mibe kerülne az út és azt se tudom hogy mi marad a javítások után. Majd legközelebb

Más:
Tegnap kinéztem a Találkozóra
Mentem pocketbike-al bizony! Haláli! Félelmetes de ha 1x mész vele nem akarsz leszállni! (mondhatnám úgy is akarok 1-et )Lehet ma már a saját masinámmal megyek ki. Van itthon 1 kis olaj amivel után tudok tölteni, a légszűrőt kitisztítottam az olajtól de max így a találkozóra megyek el a motorral. Szóval 2 hét és kész

üdv: szobbal

Vigyázzatok magatokra! Széles utat!
Sziasztok!
Egy kis kedvcsináló nézegetnivaló amit az Apriliás Laci barátomtól kaptam. Ezek a képek Romániában készültek, 3-napos túra volt és tök egyedül vágott neki. Tartalmasra sikerült, sajnálom, hogy nem tudtam menni. Na de nemsokára bepótoljuk .
sziasztok!

Ma lebontottam Apuval az elejét a motornak. aztán mondom én megmérem a váztól a teleszkóp tengelyét! Nos a rossz hír hogy már így vettem a motort hogy az a horpadás amit lefotóztam benne volt, Azért volt ráhegesztve pluszba így hegesztéssel kiadta a méretet!
De mi visszaütögettük és úgynézki hogy jó lett így valamelyik nap visszakerül a teló vagy még ma nem tudom... Aztán a lámpa krómkeret egyengetés! Index és folyadékvásárlás, szőrök, műanyagos, és a végső pont ha még marad pénzem akkor irány Érd! hogy kihúzzák a csúnyaságot a tankból! a nagyobbik tuti idén!
a 2 kicsi amit a kormány ütött az már lehet jövőre tevősik át mert az macerásabb!

Lényegében ennyi! A bőrrucimat leápoltam a sérült részeket beitattam bőrápolóval. kb. 2 hétig még gondolatban szelem az utakat utána remélem a motorommal ismét faljuk majd a kilométereket!

üdv: aaa őőőő aa én (hogy idézzek 1 kicsit a magyar vándorból)
Mi az, hogy "álnéven leledző cblacinak" . Nekem csak egy nevem van a "cblaci" az meg nem leledzik másképp
Eddig 3motor és 6ember várható részemről ill. még egy távolabbi párocska akik még nem mondtak 100%-ig biztosat.
Még van két bő két hét, ha valaki szeretne jönni.
Szia Atesz!
Akkor én simán félreértettem, mert abból, hogy képbe vagy a túrával kapcsolatban azt hittem jó is neked az időpont.
A telefon is azért lett volna, hogy átbeszéljük a találkozási pontot és az indulás részleteit.
A szabad hétvégékkel gondba vagyok, írtam is hogy a 15-16.-án kívűl a 29. lenne a jó ami munkanap mert a 21.-ét dolgozzuk le. Viszont akkor meg a KéK túra lesz és azt semmiért sem hagyom ki.
Nagyon úgy néz ki, hogy az istenmezei túra meg nekem nem fog menni
Áhh! Megelőzté l
Bár az enyém angol nyelvű lenne, ez nem tudom milyen

ÜDV!
hi!

link
Az általam nemrégiben említett túra 15-én és 16-án lesz megtartva, mivel megvan az a fix csapat, akikkel már elindulok, így ha valaki kedvet kapna a túrához, kérem jelezze a valahol itt álnéven leledző cblacinak részvételi szándékát.
Elnézéseteket kérem, hogy pontos túraleírás hiányában hirdettem meg, de 11-ig nem érek rá, csak ígéretet tudok arra tenni, hogy gyönyörű helyeken fogunk motorozni, s szép, vadregényes területeket fogunk látogatni (aki pl. járt már Torda hasadékában, tudja, milyen izgalmas gyalogtúra várja ott az embert).
Hello! Valaki nem tudja honnan tudnék letölteni kezelési útmutatót Honda Cb 500 S-hez ?
A segítséget előre is köszönöm