Most tértem meg egy túráról: két személy, három "bödön" csomag, és viszonylag nyugodt tempóval 4,028 voltm a fogyasztásom. (Gumik? Michelin Pilot Activ: 110/80 R 17 TL/TT 57H; 130/80 - 17 TL/TT 65H.)
Keményebbre, majd legkeményebbre állítottam a hátsó telókat, amint tanácsolták, de sajnos tovább szitál az eleje 60 körül. Persze a csomagtartók nélkül nem jelentkezik. De ha a felső csomagtartót felteszem, még ha kisebb is a súly, egy személlyel is idétlenkedik. Amúgy elviselhető, csak éppen azokban a kanyarokban bosszantó, ahol ilyen sebességgel kell haladni, és ráadásul lejtőn lefele.
Nem gond Leveles Adynak a szülőházánál mindketten régebbről voltunk. Jövőre is tervezzük ezt az utat és akkor nem hagyjuk ki.
Balázs nekem is párhuzamosan futott az óra 130/80 as gumival,de most 130/70 el kissé a fordulatmutató megugrott. .
Mindjárt indulok egyet sétáltassam meg a mocit mert holnap reggel kell menjek Neamt megyébe dolgozni...s nagyon úgy néz ki hogy a zetelaki motoros találkozóról lemaradok. Amit annyira vártam... nagyon vagány helyen lesz. Ajánlom figyelmetekbe...
Ivacson
elfelejtetem megemlíteni,hogy lett volna két nevezetes hely az
útvonalatok mentén ADY és KÖLCSEY szülőháza ha esetleg érdekelt
volna benneteket
széles utat mindenkinek
Helló fórumozók
Nekem a két mutató nem mozog párhuzamoson a sebesség mérő
mutatója gyorsabban halad
Ivacson jól emlékeztél 4500-nál 100km/h, 5000-nél 110km/h és így tovább
Beszélgettünk levelessel a gumik méretéről, és hogy befolyásolja-e a fogyasztást? Olyasmira jutottunk hogy a gumi szélesség nem oszt nem szoroz szemmel láthatóan a fogyasztásnál. Autónál 4 keréken érthető hogy 4 széles gumi éhesebbé teszi az autót. De motoron egy nem hiszem... Amit észrevettem hogy a gumi magasság azonban belekutyulhat.
Levelesnek 130/90 es gumi van és javíts ki ha nem emlékszem jól de azt mondtad hogy 6-os fokozatba 4500 fordulaton van 100 km/h-nál. Nekem a 130/80 as gumival volt 5000 fordulaton 100-nál és most a 130/70 es gumival már 5400 vagy kicsivel kissebb fordulat szükséges. Ez szerintem azért befolyásolja a fogyasztást! Az enyém percenkét 1000 el többet fordul mint a levelesé.
Szerintem ha vennék egy 130/90 es gumit az enyémre simán le tudnám csökkenteni még jobban a fogyasztást. Nem gondoltam volna hogy ennyire kevés gumimagasság is befolyásol...
Sajnos nem néztem csak mikor mentem Mezőpetrire akkor 4.1 es fogyasztás volt de ezt nem tudom mondani hogy a gumi befolyásolta-e...talán igen. Azért feltételes az állításom mert a gumit Kolozsváron cseréltem le. Addig 130/80 as volt és már az is 230 km-es út(gyergyó-kolozsvár). Ez után 130/70-el még futtam 200 km-t Mezőetriig. Igy jött ki a 4.1 L -es fogyasztás de plusz még a nagy csomag is rejta volt.
Most oldaltáskát használtam ami szerintem egy kicsikét megnöveli a szélellenállást, amikor mentem Kolozsvárra akkor a csomag a hátamon volt. Kb ugyanennyi volt a csomag mint most de akkor 3.6 literrel jöttem ki 130/80 as gumival.
Balesettel kapcsolatosan pénteken Károly előtt a Mol benzinkútnál tankoltunk mikor szemünk láttára történt a baleset. Az autós a benzinkúthoz akart betérni és meg akarta előzni őt egy yamaha r6.Vagy nem látta a motoros ahogyan jelez vagy nem jelzett az autós... Senkinek semmi baja nem lett szerencsére. Nem volt sebesség. Oldalról elütte az autót.
Örülök hogy személyesen is megismerhettelek. Jó motorozást.
Örülök Ivácson, hogy épségben és szerencsésen hazaértetek!
A haverod lánca nem lett túl feszes?
Sajnos itt másnap a a party után történt 2 motorosbaleset
Azt nem nézted meg, hogy hatodik fokozatban milyen fordulatnál milyen sebességet értél el, és milyen fogyasztással jöttél ki?
Üdv mindenkinek: Leveles
Még nem tiszta minden de ha két hét múlva jönnétek erdélybe és ha eljönnétek hargita megyéig akkor egy túra erejéig én is csatlakoznék ha nem gond.
Én a tegnap estére értem haza Mezőpetri Viking moto partyról.
Eszméletlen jó volt, vagány programokkal. És szebbnél szebb mocikkal. A mociszépségversenyt a yamaha Vmax nyerte, szerintem kimagaslóan.
Az út kalandokkal teli... Zilajra ahogy érnénk be a meszesen elül egy kamion 30 al tökölt utána meg 3 autó. Egy sáv nekünk, kettő a szemből jövőnek. Dupla folytonos vonal. Mikor egy hosszú szakaszhoz értünk és jó volt a kilátás már nem bírtuk és megelőztük. Zilajon állunk félre egy benzinkút előtt és áll be mellén egy fehér passat amiből egy bácsi csini kalappal,azzal a szöveggel száll ki hogy papírokat fiuk. Egyből tudtam hogy mit hibáztam. Aztán a kevés román tudásom előszedve, azzal a tudattal hogy romániában nagy a korrupció nekifogtam könyörögni ... Mindent ami csak eszembe jutott...hogy nekem ez a munkám autón dolgozom...a barátom kell menjen vizsgázni autóra és nem fog tudni, magyarországra nem engednek ki ilyen 15 napos jogsival...stb
15 perc beszélgetés után miközben még a rólunk készült vidit is megmutatta el juttunk odáig hogy 3 hónap helyet csak egy hónapra veszi el. fél óra után mikor már látta hogy nagyon kellene nekünk a jogsi és nagyon kétségbe vagyunk esve...és a pénztárcám is látta. Annyit mondott hogy fiuk ha még egyszer meglátlak még aputoktól is elveszem a jogsit és soha életbe nem lesz...én vettem a lapot bedugtam 300 lejt az autóba és azzal elhúzta a csíkot. Szerencsénkre szerencsénk volt azt lehet mondani.
Csak YUASA! http://www.yuasabatteries.com/
itt motor típus/évjárat alapján megkapod a pontos akku típust. Ez után bárhol be tudod szerezni! Ajánlok egy boltot Pesten (Nagykőrösi út környékén van asszem...) Ott a legolcsóbb a városban, kb. 2-3 ezerrel a motorosboltok ára alatt. Ha kell megkeresem a címét!
Lesz még biztos módod rá, hogy motorozz, nyár közepe van még. Én viszont a itt a Körösök vidékén, egy új utat jártam be, tetszett is, nyugodt, elég jó az út is. Odafele, láttam, hogy vannak gumi füstölés nyomok, de csak kettő "szerény" motorossal találkoztam. Ez az akció visszafele történt.
Jó neked, én festettem tegnap is meg ma is, jó fáradt vagyok és hiányzik a motorozás.
Lehet a Kawás még jobban megijedt mint te, csak az dühít hogy másokat veszélyeztetnek az őrült száguldással.
Hali!
Ma mentem egy kisebb kört kb. 100km-t. Nem messzi Csabától, egy csendesebb úton, a kanyarból kifele velem szemben sodródott keréken egy Kawa. Ha nem megyek le az útról, szerintem a fejemre teszi le, az elejét. [ Még most is fúlon jár a szívem. Hát így azért nem kéne!
Szia!
Yuasát vegyél, sokunknak olyan van és garantáltan elégedettek vagyunk vele. A nagyvas. hu-n meg is rendelheted. Megkerestem, de nem írtál évjáratot ezért nem biztos, hogy pont ez kell neked.
Nézz utánna
ott lakik a barna medv,
hogy a versben legyen rím,
kompresszor