Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hi!
Nekem Schuberth R1 sisakom van, melyhez egy németországi Louis boltban sikerült hozzájutnom 2007. novemberében nagy akcióban, amihez még sikerült -5% kedvezményt kialkudni, mert volt egy gyakorlatilag láthatatlan lakkhorzsolás a leghátulján (a festék sem sérült). Ezt csak azért írom le, mert kb. annyiből jöttem így ki, mint Szobbal. Nagyon jó sisak, elég csendes is. Szerintem nem arra találták ki, hogy állandóan le fel huzigálja az ember, mert elég szorosan párnázott. A Schuberth gyárról annyit, hogy saját hülyeségből elhagytam az ál részen található szellőző fedelét menet közben. Ezt megírtam a gyárnak e-mailben, hogy milyen megoldást tudnak erre találni, mert gondoltam egy itthoni boltban rendesen megvágtak volna egy ilyen kis műanyag alkatrész beszerzéséért. Még aznap válaszoltak nagyon kedvesen és kb. 6 nap mulva hermetikusan lezárt borítékban megérkezett a lakásomra, ingyen és bérmentve az alkatrész a németországi gyárból. Utána is ment egy köszönő levél, nagyon korrekt volt minden.
A sztorizgatást félretéve: még az MDS sisakról van közvetett (édesapám) tapasztalatom, kb. 1 év után, gyakori le-fel húzogatás mellett a belső szivacs teljesen kitágult, pedig a vételnél elég szoros volt. Az egy drágább, kompozit modell egyébként. Ő ezt egy Araira cserélte le, amely nagyon szuper, csak szintén nem egy ilyen rohangálós sisak - elég feszesen tart, nem jó húzogatni.
A bécsi Louisban vannak akciók egyébként főleg szezonon kívül, ha az ember a környéken túrázik, akkor érdemes kimenni, de talán a magyar partnerek is (szerintem csak importálnak, nem közvetlen a kapcsolat) behozzák az embernek a kívánt sisakot, elég jó áron vannak.
Jó sokat dumáltam, talán hozzá tudtam tenni valamit a témához. A HJC-ről is jókat hallottam egyébként. Szerintem a fejeteken ne spóroljatok!
Üdv,
Darkmind
Ha minőségi mukót szeretnél nyúlj a zsbedbe méjjen! pl: Shubert!

De jók a KBC, Marushin, HJC sisakok is!

az én sityakom Ára 50 körül volt amikor bejött M.o. tavaly! és Van ebből jobb is ám! ami körbe lezár a nyakadnál az még csendesebb!

KBC uncsitesóm vett és nagyon jó sisak!

HJC-ról Laci tudna regélni.
Szia!

Honda szalon a Gyári Honda olcsóbb mint a Givi!
én Tavaly vettem 19e HUF ért ha jól emlékszem és 5 nap alatt itt volt!
Köszi, keresgélek.
Sziasztok,

Köszi mindenkinek a hasznos észrevételeket. Még nézelődök, aztán beszámolok a vásárlásól, bízva abban, hogy hasznos infó lehet számotokra.

Addig is jó gurulást mindenkinek.

Norbi
Köszi a biztatást, akkor Akirát veszek. A felnyithatósra azt mondta a kereskedő, nekem nem fog tetszeni, mert gyorsan járok és olyankor szélzajos.
Azt amit te használsz, megnéztem a neten, igen jól néz ki és jók a tesztek is!
Dehogyis! Mikor mentem sisakot venni max 20ezret szántam rá, csak ráakadtam erre és nem hagyhattam ki.
Azt hiszem beszéltünk már veled az Akirákról, tetszenek nekem azok a sisakok és magamnak is megvenném. Nekem nagyon tetszik a felnyithatós és praktikus is, lehet azt választanám.
A plusz kis súly nem hinném hogy annyira jelentős, a beépített napszemcsis biztos tuti, főleg nekem lenne az mert sisakban nekem kényelmetlen a napszemüveg, ezért csak ritkán használom.
Tudom, hogy amilyen tipusokat fogok kérdezni, az a tiedhez képest piti, de most erre lenne lehetőségem és ár/érték arányban a vélemények jók. Az egyik verzió felnyitható: Akira Hirosoki vagy a zárt (könnyebb a súlya, ezért vacilálok) Akira Izumi. Ami külön tetszik beépített napszemüveges mind a kettő.
Ezekről hallottál valamit?
Szia Atesz!
HJC FG 14. Tavaly előtt vettem újonnan raktárkészletről úgy, hogy mivel előző évi grafikás kifutó model volt 30 ezerért árulták de csak két méretben volt. Szerencsém volt mert pont jó volt az egyik. Mikor megjelent ez a fajta 52ezerért árulták, 2006-os modell.
Szeretem mert könnyű és jól szigetel. Tesztelték ezt a fajtát mikor megjelent és 10-es skálán 8 pontot kapott, vannak sokkal jobbak de mivel jó áron jutottam hozzá nem bántam meg.
Szia!
Oxi!
Szia atesz! küld a számot légyszi, a címem: andor72@citromail.hu
Szia Laci!
Most milyen sisakod van?
Bizony fontos téma a sisak!
Azóta tudom mióta totálkárosra fejeltem még 90-ben egy Niza furgon bal első ajtaját
Zsír új Kiskőrösi szkafander volt (akkor még nem nagyon voltak komoly sisakok, ami meg volt azt arany áráért adták) és az volt az akkori "divat" hogy levettük a plexit és széles gumis síszemüveget tettünk rá
Nem röhögni!
Akkoriban ment a Mad Max
A Nizával való találkozás során a sisak héj középen kettérepedt és a sisak meg megfordult a fejemen, mikor kinyitottam a szemem sötét volt, azt hittem megvakultam
Na ennek hatására a következő sisakom egy "liftes" UVEX lett, ami majdnem annyiba kerűlt mint a 250-es ETZ-m
Ja egyépként én is sisak vásárlás előtt állok ,én a caberg-el szinpatizálok tetszik a lenyitható napszemcsi meg árban is barátságos.30eft-50eft...
Sziasztok!
Hát igen kényes téma!Mennyit ér e fejem?Sztem mindenkinek a legfontosabb a feje de sajna elnézve a nevesebb márkákat igencsak szárnyalnak az árak az ég felé!
Magam is sokat tépelődtem nézelődtem a neten,boltokba ,hogy milyen sisak lenne az ideális?Az biztos,hogy drágább sisak valószínűleg jobb!De miben?Mert ugye mindeggyik sisaknak tudni kell egy bizonyos szabványt,ezután lehet beszélni a sisakról.A drágább sisak nem biztos ,hogy többet véd mint az olcsobbik(nem a 10eft-os)de biztos hogy konfortosabb élményt nyújt, esetleg könnyebb,esetlegg dizájnosabb,szerintem egy olyan 50eft körül már elég jó sisakokat lehet beszerezni!De ez csak a saját véleményem.
Nekem nem csak a fejem, hanem az összes többi is! De ha Így indulok neki a dolognak akkor nem ülök motorra! Én HJC IS16-t hordok!
Sziasztok,

A múltkori hazajövetelem után, mikor betértem a házba kifordult a kezemből a bukó. Murphy... Eltört a plexi, bazze, pont úgy pördült. Nagyon dizájnos lett, pont középen. :))

Asszem ez egy jel volt, hogy a 6 éve 14.000 Forintért vásárolt MT bukósisakot lecseréljem. :D

Nitro-t néztem... Kinek mi a véleménye? Kacérkodtam az Arai-val, de az nem nekem való árban... :D Bár haverom azt kérdezte, hogy mennyit ér a fejem... És bizony szerintem mindenkinek a maga koponyája milliárdokat ér, optimális esetben. :D

Várom véleményetek.

Köszi

Norbi
hali!

ebay.de

vagy bármelyik Honda szalon idehaza (drágább)
Sziasztok!
Keresek CB 500 hoz bukócsövet! S.O.S
A kis feleségem motorozni tanul!

Köszi

beci-60@freemail.hu
Hali!
Mifelénk a viharsarokban nincsenek tesztnapok, sajna.
Ha tudsz ilyenről, szólj légyszi, hátha sikerülne ráülni.
Köszi!
Atesz próbáld ki a Deuville-t de ne hagyd ki a TDM900-at sem! Szerintem te beleszeretnél, alkatodhoz mérten pont ideális lenne neked is!

Van Yamaha teszt nap szinte a legtöbb szalonban illetve Honda teszt karaván, mindkettő ingyenes. Érdemes kipróbálgatni őket, tapasztalatszerzés gyanánt. Én kétszer mentem vele, (Dabas tesztnap, Yamaha Hring tesztnap) és beleszerettem fülig!

Onroad teszt
A sorrend!
O.k.
Jó éjt!