Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jó pár poweres gyorsítás+110-115-ös tempóhoz 5,5 literes fogyasztás szerintetek milyen?
Voltam 7 évig kerámikus is:)
emberek jó irányba haladok következő vasam felé már nemsok kell..
Ember, tőled inkább azt kérdem meg, hogy mihez nem értesz.
Amúgy anno én is vettem a géphez 120 wattos hangfalakat, de nyomába se érnek a hifihez való 100-asoknak... Jól meg kell nézni mit vesz az ember, mert akármit rá lehet írni.
nem az volt vele, hanem több mint 2 hónap állás után amikor el akartam indítani folyott belőle a benzin. beindult, akkor nem folyott. de amikor leállítottam akkor elkezdett elég rendesen folyni a benzin. meg az alapjárat se volt az igazi, meg az egész motor sem ez miatt, de mostmár minden tökéletes.
Ha eldugult a karbid, akkor a tankod koszos.
Sokszor, a kis szutyok végfokkal, fele teljesítménnyel kilehet nyírni egyhagszórót.
Ha felteszed szkópra, kiderül, hogy a kisszutyok összew vissza rugkapál, nem csillapírja a hangszórót, a nagyobb meg igen.
hali. sikeres műtétet tudhatok magam mögött. (a karbi pucolásra gondolok)
kipucoltam az egész karburátort, és pont azt a kis benzin elzáró kis izét nem tudtam kiszedni, de jól kifujattam az egészet, meg kipucoltam. visszaraktam megnyitottam a csapot, és semmi folyás.
ráhúztam a szivatót, megnyomtam a gombot és egy pillanat alatt beindult. és gyönyörűen járt. egy 10 percig ment leállítottam, és megint csak nem folyott a benzin. úgyhogy megoldottam a problémát.
köszönöm mindenkinek a segítséget.
Nagyon jó lenne mert így csak egy méllyel tudok járni és majdnem kevés :) Amúgy biztos ismered a somogyi PA40100 -asát arról lenne szó. Csodálkoztam is ,hogy leégett, pedig sose adok neki 500 hz fölött, és kis szutyok végfokról hajtom. Erre csak azt tudom mondani ,hogy SAL.
ugyanmár. ha már erre terelődött a szó, miért ne lehetne beszélni róla? Ha valaki másról akar firkálni, az is bevési ide, aztán majd valaki válaszol rá.
elnézést a fórumlakóktól
ON
Javítottam 6-8 éve neves amerikai márkákat, Penészgoldot, erthqiket, reckfordot.
A 600 wattosnak mondott hangszórókban, 5 centis tekercsen 0,35 ös drót volt.
Az reálisan200.250 watt

Egy dolog a reklám, és más a valóság.
Ilyet még nem javítottam.
Egy biztos, a gyakorlatban 0,5 ös dróttal nem lehet 400 watt fölé menni 8 ohmon sem.
05 ös drótból készült tekercshez, kell 10 centis csévetest, hogy hatásfok is maradjon.
Ennek a lauderdélnel talán ha 68 a csévéje lehet(mágneskörből látszik)
valós 1 kilowatthoz, ha az egyetlen tekercsen van, kell kb 0,8-0,9 es derót.
Akarod, hogy kiszámoljam, egy kb 68 as csévén, ebből 4 ohm nyi drót, milyen hosszú tekercset eredményezne?
(úgy kb 10 centi magasat:)
10 centi magas tekercshez kellene minima 7centis pólusvas, és vagy 25 kiló normál, vagy 5 kiló neodym mágnes
Maradjunk a realitásnál, ennk kb 1 centis pólusvasa van,(látszik)és kb 0,4 es drót lehet benne, az mondjuk békanyálon 300-350 watt legfeljebb.

Elhiszem, hogy nagyot szól, ha neodymium mágnesei vannak.
Zoli.....Mindjárt linkelek oldalt....
ha annak se hiszel mondok még valamit.
Amikor pesten megvettem a ahngszórót... a csávónak a kocsijába akinek akié volt a bolt.... 4db ilyen hangszóró volt.... Mutatott egy kupát.. országos I. helyezés hangnyomás versenyen-
Szerintem ennél töbebt nemkell bizonygatnom....
http://www.autohifibolt.hu/ind...
Ha tényleg kell, kb 3 hét műlva leveszik a gipszem, utána megcsinálhatom.
H azt mondod, hogy van egy kis sanyi féle ládád(reflex), van benne két darab 18 colos(56 centis) beyma, akkor azt elhiszem, hogy VALÓS 1000 watt.

Ezzel cscak egy gond van, ez nem fér be egy 80 literes dobozba:)

Spiller ugyan nem vagyok, de gyártottam már pár tucat, főleg zenekari dobozt, és az elmúlt 15 évben megjavítotam pár ezer hangszórót, 20 évet hangosítottam zenekarokat, szóval látrtam már hangládát 100 méternél közelebbről

Rá lehet írni, egy hangszóróra hogy 1000 watt, én meg odamegyek és mögé írok egy nullát, és akkor 10 ezer:)
A nyomdafesték bármit elbír.
Most néztem vaterán, valaki 30 ért árulja a motorblokkot, henger meg gyújtás nélkül. Azt meg hogy a hengert mennyiért tudod eladni, nagyban befolyásolja az állapota. De tényleg jobb ha egyben tudod eladni, mert mire minden csavarját elviszik az évtizedekbe telhet. Ráadásul blokkalkatrészek terén én úgy veszem észre, hogy túlkínálat van, magyarul azért sem kapnál rendes árat, már ha el tudod egyáltalán adni.
Kösz.
Lehet ,hogy szétbontom a motort. Szerintetek ilyen blokkért vagy hengerért mennyit lehetne kapni ?
Amúgy valaki nem tud embert aki hangszórókat tekercsel ?
Jah, képzeld tudom mekkora. :) Ezis 80 literes... nincs 80 kiló... de 60 simán. Reflex láda am.
Nemértem ha nemis mondtam... akkor miért kötsz bele....
Vagy te ilyen guru vagy ? h tudod h mostis mekkora ládában van ? :D
Soha nem az volt a lényeg hogy hány "WATT" . Sok szempont van ami kibaszottúl befolyásolja. Nem mindegy ,hogy egy sima Bass reflex ládád van, vagy például valami tölcséres láda.
egy kilowattos doboz kb 80 kiló.
amelyik ténxleg annyi.
azzal már kisebb koncertet lehet csinálni, nem?