Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azért nem válaszoltam, mert alapvetően nem értem.

A hengert nem nézegetéssel kell ellenőrizni, hanem méréssel.
Ha mérésre jó, akkor ténylg nem segít rajta egy új dugattyú+fúrás, ha meg rssz akor nem értem.

Ha csak ránéztek, és mondtak róla valamit, azt meg nem kommentálom...

Nadeszóval, meg kell mérni a hengert, hogy mekkora alakhiba van benne.
Ha kicsi (1-2 század) akkor tényleg felesleges fúrni.
ez után az illesztést kell megmérni a régi és az új dugó között.
Ha ahenger viszonylag jó, de a dugó kopottnak mutatkozik, akkor kát lehetőség van:
1: a korábbival azonos méretű dugót belehonoltatni.
ez agyakorlatban azt jelenti, hopgy csak összekarcolják a feltükrösödött hengert.
Persze, így az ilesztés kissé nagyobb lesz az optimálisnál.
ezt csak akkor lehet eljátszani, ha a henger TÉLNYLEG alakhiba mentes.
2: keresni 1-2 századdal erősebb dugót bele.
(ha magar utángyártótól van, ez nem kivitelezhetetlen)
Ez a kissé nagyobb dugó eléggé jól beilleszthető egy csak összekarcolt hengerbe.

Ha ezek nem játszanak, és vagy nincs nagyobb dugó, vagy alakhibás a henger, vaqgy az illesztés túl nagy, akkor nicsn mese és a következő méretre kell fuatni.
nicasil-t nem fúrunk csak hónolunk, mert 0.2mm. szóval meg kell hónolni és 0.045-re illeszteni hozzá egy dugót. persze ha a henger olyan alakú, mint amilyennek lennie kell
ez alapméret. ennél csak nagyobb van, mind nicasil, mind vashengerhez. viszont a vashengerhez való legkisebb dugó azt tudtommal 54.00, így ha ennél kisebb és vas akkor egyedi dugója volt.
53,96 az jó méret... legalábbis így emlékszem... nem nagy még...
Jóéjt!
remélem,lesz okos javaslat...köszönöm,és jóéjt is..
nemtudom,hogy kevés-e....augusztus 16 óta beletettem 5400at....
Tehát 21 éves.... akkor vagy nagyon keveset hajtották és ezért olyan kevés benne a km, vagy az óra nem gyári vagy tekergetve van... 39e km nagyon kevés egy 21 éves géphez, nem? Lehet, hogy ez nem az első dugó és már volt fúratva a hengered.
Ne csüggedj, majd Zoli segít! :) Biztosan tud valami okosat mondani vagy célravezetőt kérdezni...
a henger átmérője 53:96 ...ha ez segit valamit..
92es ... és
olasz gyártmány.
Milyen évjárat a motorod?
nemtudom..
..39e km van benne,első dugó..szerintem..
Lehet, hogy vékony a fala már... Volt már fúrva többször?
vagy annyira sz@r hogy inkább nemvállalták el...
Pedig ha fúrni kell, akkor fúrni kell...
énse értem..de két helyen is ugyanazt mondani...
...nem értem...
nekem az NSR határozottan jobb volt utána...
ha nicasilos a henger,akkor azon csak a persely segit? .....elvittem a hengerem fúrni(vashenger,gépgyárba,új dugóval ) megnézték,és annyi volt a kérdésük,el akarom rontani? ...otthagytam öket,irány vásárhely (ez a mokus elég ismert megyeszerte) - és a válasz : nem kell fúrni,mert jobb nemlesz az uj dugóval......és hazajöttem,tanácstalanul.
Szia Zoli!
Sziasztok!
Lyaly...

A gyűrű króm bevonata NEM eszi meg a vashüvelyt.
Először is (nem "elösször") azért, mert a gyűrű felülte, csak a töredéke annak a felületnek amin szaladgál, ezért is kopik vashüvelyben a vasgyűrű gyorsabban, pedig az is jóval keményebb ám mint a hüvely anyaga, másodszor meg a krómozott gyűrű éle le van törve, nincs vágóéle, önmagában attól, hgy keméynebb, nem fogja meghámozni a hüvelyt.
Valóban, először dugót érdemes organizálni, mert ahüvelyes cuccba kissé más geometria kívánatos, mint bevonatosba.
(valóban van külöNbség az esztergagépek között, de alapvetően nem azért kell a dugót vinni, hanem elsősorban a mérőeszközök differenciája miatt)
Köszönöm és itt meg is fúrják 15-ért vagy az csak a dugó,gyűrű ára?
Fúratni akarom mint ahogy azt az előbb is leírtam azért kéne bele a dugattyú.Csak mivel már most is 56.50-en van a furat nem jó bele a nicasolos dugó meg amúgy sem mert a gyűrű bevonata megenné a perselyt.Csak ugye elősször a dugó kell hogy ahoz fúrják a hengert hogy a minimális forgácsolási külömbségeket ki lehessen kerülni(nincs 2 egyforma esztergályos sem eszterga)
fúrás nélkül dugó csere... itt kezdődik a barbárság. fúrás, hónolás, gyári értékre történő illesztés akár gyári/utángyártott, akár csináltatott dugóhoz. ez a módja, ezeknek meg kell lenni, hogy a gép tartós legyen
http://www.dugattyubolt.hu/ter... ....ezek megcsinálják...15e ft, 5 nap,és a régi dugot meg hengert el kell küldeni nekik mintának.
...nekem úgy rémlik, hogy fúrás után tudod csak meg a dugó méretét...
...leméred vagy leméreted, és a méret alapján tudsz venni bele dugót...
Lenne egy kérdésem hozzátok(szakik nem szakbarbárok )Lenne nekem egy ns 125 hengerem (olasz tc-s blokk) ami meg van perselyezve és nem tudok bele dugót szerezni mert fúrni kéne minek a dugóját szokták bele rakni vagy hol tudnak gyártani bele vagy komplettan megfúrni dugóval.Előrre is köszönöm Üdv.:Ceru