Emlékszem, hogy mondtad, de a műszerfal kijelzője miatt azt hittem, hogy azzal minden rendben van. Amikor kitámasztottam, akkor felgyulladt a led, amikor levettem standerről, akkor meg kialudt. Nem gondoltam volna, hogy itt a hiba! :)
De legalább néhány alkatrészt megtakarítottam és most már a karbit is szét merem szedni. Hála neked... amúgy azt az üzenetedet elmentettem és aszerint csináltam, nehogy elb...sszak valamit! :)
Mégegyszer köszi! :)
De a hibának köszönhetően átestem életem első karburátor takarításán. Sosem nyúltam volna hozzá, de a kényszer nagy úr volt... Szigorúan úgy csináltam, ahogyan Zoli még anno leírta nekem, egy dolgot kivéve: mire elkészültem olyan hideg lett, hogy a sört egyáltalán nem kívántam... :)
Sziasztok!
Beinduuult a Kawasakiiii!
Bocs a kitörő örömért, csak gondoltam megosztom veletek az örömhírt!
Sosem találnátok ki, hogy mi volt a baj... az oldalstander kapcsolója volt beragadva... de mire erre rájöttem, már majdnem az egész motort szétbontottam... Tiszta retek volt, majdnem meg volt kövesedve rajta a szmötyi... Teljesen véletlenül ugrott be, hogy már csak ez lehet a baj. De ezt meg azért zártam ki az elején, mert a műszerfalon lévő visszajelzője viszont jelezte ha le volt támasztva és azt is, amikor le lett véve standerről... Végső elkeseredésemben (kezemben természetesen nem volt semmi rongálásra vagy tűz gyújtására alkalmas eszköz) néztem alá, tisztítottam meg és kezdtem el nyomogatni, míg teljesen jól nem működött. Aztán indítottam és jött a nagy hangzááááás! :)
Köszönöm nektek mégegyszer az ötleteket és a segítséget!
Sziasztok!
Ha valakit érdekel bontásból megmaradt Honda NS 125F alkatrészek, akkor mailen küldök képeket, mert nem akarom a fórumot alkatrészek képével szétbombázni. Ami még megvan: oldalidomok, komplett váz, műszerfal blokk spirállal, kapaszkodók, levegőszűrő ház, gyújtáskapcsoló kulccsal, hátsó sárvédő, ülés, első és hátsó taposók, tank benzincsappal, szűrővel, komplett kipufogó, láncvédő, oldalidom alatti tárolódoboz, hűtő, henger hengerfejjel, főtengely hajtókarral. Érdeklődni a motor001@mailbox.hu címen tudtok! Köszönöm, hogy elolvastátok!
Nekem van egy 1900Ft, amiben benne van a posta ára is, ha utalsz. Van még rengeteg alkatrészem, ha kell valami!
Kérlek emailben vagy telefonon jelentkezz, ha kell. Vagy ha fórumon írsz vissza, használd a válasz gombot, mivel úgy kapok emailt, hogy írtál. Ha nem így csinálod, lehet hogy nem írok vissza.....
Én nem vállalom be, mert én nem értek a 4t hez (se D:) (meg utálom is:) de ha nem jutsz vele dűlőre, keresd SUZU777 urat régi szaki, lábra fogja állítani.
CSepeli mint én.
Arra is figyelj oda,hogy ha már beindítod,akkor várd meg,hogy üzem meleg legyen a gyertya,mert van olyan típus,amit ha beindítasz és már hidegen le is állítod,azzal kinyírod a gyertyát. drz400 pl biztosan ilyen. Szóval csak a motor hangja miatt ne indítsd be fél percekre. TL1000s-el ugyan ez volt. vagy 6 gyertyát minimum dobhattunk el,csak mert nem vártuk meg az üzem meleg állapotot.
mindegyik hengerbe 2 gyertya van?
1dl benzinnel a hengerbe elvileg nem szabadna átfordítania a főtengelytse nemhogy beinduljon, ugyanis a folyadék nem nyomható össze
ne csodálkozz hogy nem akar működni a motor, régi és nagyon olcsó volt
ezeket általába én kerülöm, inkább érdemes kicsit még gyüjtögetni hozzá és akkor jobb állapotú fiatalabb motort lehet venni
De legalább néhány alkatrészt megtakarítottam és most már a karbit is szét merem szedni. Hála neked... amúgy azt az üzenetedet elmentettem és aszerint csináltam, nehogy elb...sszak valamit! :)
Mégegyszer köszi! :)