nem kimondott hivatásos szerelőt kell keresni, a papír csak egy dolog de a tudás kell
olyan emberkét keress aki 2t motorokkal foglalkozik esetleg versenyzik mert azok értenek hozzá valamennyit
én nem vagyok szerelő mégis szoktak hozzám jönni ismerősök ha nem jó a motorjuk
egyszer jött egy srác aki motorszerelőnek tanult és van róla papírja
azt kérdezte hogy simsonon hogyan kell alapjáratot állítani?
én meg megmondtam neki
de most akkor mennyire szerelő egy szerelő? igazábol nincsen olyan szerelő aki minden féle motorhoz ért, sokan szakosodttak van aki csak cross motor szerel van aki csak japánt meg van a szoci
ha letöltöd a service manualt akkor te is meg tudsz szerelni néhány dolgot
először én egy légszűrő takarításal kezdeném, új szivacs ha már a régi szar
aztán a karburátor pucolás és nézd meg mijen fúvókák vannak benne
gyertya csere újat rakjál bele
na ezzel vitatkoznék
amikor én vettem az enyémet akkorse volt új a dugattyú viszont elég jó erőbe volt 150-et ment
azóta beleraktam 15000km-t emelkdőkön sokszor kéri a 4.-et meg a fordulatot
szembeszél is megfogja nem bírj a 6.-ba
4-4,5 a fogyasztásom
vasárnap elmentem megnézni egy motort elég messze oda-vissza 300km volt
nem volt nagy forgalom meg jó utakon mentem power alatt nem sokat pörgött a motor 110-120-at tartottam végig
emelkedőkön meg előzéseknél adttam neki a fordulatot rendesen
így 4,8 volt a fogyasztásom
tehát a kopott motor nem eszik sokat
Bocsi az lentebb irt megjegyzésemért ,mert igen látom, hogy valoban nem nekem irtad.Abban is maximálissan egyetértek veled ,hogy szisztematikusan érdemes végig nézni a problémákat a motoron.Sajnos itt a környékemen nincs olyan szerelö akit megtudnák bizni a motor átnézésével,ugyanis szinte mindegyik szerelö azzal kezdi,hogy ""te figyelj vegyél már inkább valami motort és ne az ilyen öreg szarokkal zaklass bennünket""""mert ezeken mindig javitani kell valamit és jobban járnál valami 4 ütemü motorral mint hogy ilyen szutyokkal kinlodsz.Nos ilyenkor szoktam elgondolkodni azon,hogy milyen világban is élünk?Mert neki nem mindegy hogy milyen motort kell megjavitania?Én aztgondolnám hogy az én pénzem ugyan olyan pénz mint azé az emberé aki oda megy egy 4 ütemü csillogó villogó motorral.De a szerelö ezt nem igy látja.Tehát ez az egik oka hogy probálok tippeket kérni és megprobálom saját magam megoldani a problémát.Csak hogy lásd hogy miért is van a tippelés és a totozás részemröl.Ha nem jövök rá hogy mi a baja ,akár segitséggel akár anélkül ,akkor jön majd a b terv,veszek bele egy komplett blokkot amit elötte kitudok probálni,és már megis szünt a kinlüdás,tippelés ,totozás vagy ki minek nevezi.Tisztában vagyok vele hogy nem lehet távgyogyitani emailban meg üzenetben,de azért ötleteket lehet adni ,mert biztossan vannak itt a fórumon is olyanok akik találkoztak már ilyen problémával mint amilyen most az enyém.A lényeg a lényeg sajnos kevés olyan szerelö van (legalábbis erre felé)aki ért is hozzá,vagy egyáltalán hajlandó lenne ránézni a motorra,nemhogy még megis csinálja.
Amúgy, ahogy ez nem a tippmix, úgy nem is az a műsor, hogy "vágó úr a szimmeringet kizárnám mert új"
Nem találgatni kell, tippelni meg eleve kizárni hanem ELLENŐRZNI.
Holnap reggelig sorolhatnám az "ezt meg azt kizárnám" gazdikat aki például " a hengerzettet kizárnám, mert most cseréltük, csak a karbit kellene belőni" vagy "csak gyújtást kellene állítani, a többi jó" hibaleírással jelentek meg nálam, oszt az ELLENŐRZÉS kissé mást mutatott mint a feltételezés...
Volt például faszinger, aki a sokadik kondenzátort cserélte ki mert durrogott a motor, vágül nem jutott dülőre vele, ezért behozta gyújtáshibával.
5perc alatt kiderült, hogy a gyújtás tökéletesen rendben van, viszont a motor egyáltalán nem szív, nincs vákuum a karbinál.
Olaj le, kupolungfedél le, és egy csinosan a főtengőn fityegő szimmeroget találtam.
Pedig a gazdi "a szimmeringet kizárom, mert most cseréltem"
Másik faszinger uygan ez, csak ő a dugatyúszettet zárta ki, mivel most cserélte.
Ez ez ember karburátotproblémával hozta be a motort, közben meg nem volt gyűrű a dugattyún( válhetően már az összeszereléskor eltörte.)
szóva akkor zárj ki valamit ha megvizsgáltad, hogy tényleg nem az okozza a hibát.
Célszerű nagy csoportokra bontani a hibakeresést
(ezt az utóbbi 2 napban kb ötödször írom le:)
-Mechanikai
-Elektromos
-Ua ellátási probléma
Ezeket sziszttematikusan végigelenőrizve lehet eljutni (találgatás heylett) a hiba valós forrásához.
(pédául: lehúzod a karbról a benzincsövet:
Lé folyik, rendesen, tehát tankszellőző s csap dugulás kizárva.
Kiontod a belét a karbinak, megnézed, hogy az ószóhjáz mennyi idő alatt telik meg. Ha oké akkor a tűszelep is kizárva.
Szerintem te félreértettél valamit,én sem azt irtam hogy sok anyagot kap hanem azt hogy inkább mintha keveset kapna.Én szimeringet viszont kizrnám ,mert mivel most volt cserélve benne dugó,gyürü és ráadásul szerelö rakta össze ,akkor csak lett volna annyi esze hogy kicseréltet rajta minden olyan dolgot ami miatt késöbb gond lehet.Bár kitudja.Ha azt veszem ,akkor azt is ki kellett volna neki szurnia ,hogy miután össze rakta,hogy valamiért nem forog ki a motor,vagy lehet hogy nála még minden klappolt rajta?Mindenesetre hozzám már ugy hozta ide a volt gazdája,hogy ne huzassan egyenlöre mert még bejáratos.Hát én annnyira megfogadtam a tanácsát,hogy amiota megvan a motor ,eddig kétszer vettem elö és probáltam ki.
Nem baj, hogy sok nyáltól a 2t motor nem szokott durrogni?
HA sokat kap, akkor nem durrog, hanem nem forog el, darál.
Durrogni éppen hogy akkor szokott ha nagyon keveset kap, de sokkal inkább gyújtásporbléma szokott lenni a durrogás okozója.
Valami NGK gyertya volt benne de irridiumos ,nos szikra akkora mint a bivaly,a gyertya viszont fekete szinü volt.Ideiglenessen kapott egy Magnette marelli gyertyát ,ezzel már szépen jár a motor,de ahogy bemelegszik ugy kezd el ismét 4-5000 es fordulatnál megtorpanni durrogni.Érdekesnek találom azt is hogy például üzemi höfoku motornál sem forog ki a motor állohelyzetben sem.Viszont ha hidegen beinditom,hagyom kicsit járni és ahogy kezd melegedni odahuzok a gáznak ,akkor van hogy a fordulatszámmérö órát kiakasztja a mutató,tehát gondol egyet és kipörög a motor gond nélkül.Aztán menet közben elkezd durrogni és max 4-5 ezres fordulatig engedi csak forogni,aztán gondol egyet és meglodul de nagyon.
Most írjam le amit a Mikuni Nagy betűkkel kiemelt a honlapján?
Jó de csak mondom hogy félévembe fájt mire megtaláltam STOP
Magyarul az a lényege hogy: ha a motor durrog , kapkod, a gyertya sötét akkkor a FŰFÚVÓKA NAGY MÉRETŰ 1/4 ÉVEL KISSEBRE KELL CSERÉLNI.
Ez azért lehet mert kopott motor sokat eszik, kifurták a főfúvókát hogy ugy mennyen mint jó korában és mikor felújították nem cserélték vissza STOP
Üdv urak.
nemrég vettem egy nsr-t amiben elvileg uj dugó,uj gyürüszett van és jelenleg még bejáratos.a kérdésem az lenne,hogy mitöl lehet az hogy max 4000-5000-ig forog csak ki a motor és elkezd durrogni.Néha viszont ha elkapja ,akkor meg megindul mint az állat.Állohelyben is ha beinditom ,akkor sem forog ki 4-5 ezernél tovább.Már cseréltem benne gyertyát,gyertya kábelt is.Olyan mintha egy idö után nem kapna anyagot, ha oda rántasz neki akkor lehörög egy bizonyos fordulat után.Viszont alapjárat van ,le nem áll menet közben ,egyszerüen csak nem forog ki csak néha ha elkapja .esetleg valami tipp?
olyan emberkét keress aki 2t motorokkal foglalkozik esetleg versenyzik mert azok értenek hozzá valamennyit
én nem vagyok szerelő mégis szoktak hozzám jönni ismerősök ha nem jó a motorjuk
egyszer jött egy srác aki motorszerelőnek tanult és van róla papírja
azt kérdezte hogy simsonon hogyan kell alapjáratot állítani?
én meg megmondtam neki
de most akkor mennyire szerelő egy szerelő? igazábol nincsen olyan szerelő aki minden féle motorhoz ért, sokan szakosodttak van aki csak cross motor szerel van aki csak japánt meg van a szoci
ha letöltöd a service manualt akkor te is meg tudsz szerelni néhány dolgot
először én egy légszűrő takarításal kezdeném, új szivacs ha már a régi szar
aztán a karburátor pucolás és nézd meg mijen fúvókák vannak benne
gyertya csere újat rakjál bele