Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem nyit a termosz szerintem.
na megoldottam a leirásod alapján ugy tetem ahogy irtad de kb fél liter fagyálo ment bele 4-5szor elionditotam h buborék mentes legyen megvártam mig nyit a termostát h a huto csove is meleg legyen de most oylat csinál ha 6ezer kornyékén mek vele vagy gyorsitok(továb nem huzom mert bejáratos) akor elkezd felfele menni a hofokméro majdnem pirosig mikor elengedem a gázt vagy lasitok akor meg leesik majdnem hidegre szerinted mi lehet ez?
Na a vizcseret nem reg csinaltam, ezzel van tapasztalat mar rendesen, reszben jol csinaltad, ahova a szelso vizcso amit irtal hogy bemegy, az a vizpumpa. Az also csavart kitekered, onnan is lejon a viz. A Termosztat a hengerfejbe van ultetve, oda ahol a vizcso becsatlakozik, ezt nem kell bantani.
Mikor kesz vagy minden szerelessel visszadugdosod a csoveket, lotykolsz bele egy kicsi hutofolyadekot a radiator sapkan at (a tank alatt, nem az ules alatti tartalyba kell tolteni) es mikor elkezd csopogni meghuzod az also csavart a vizpumpanal. Mikor ezzel megvagy, elkezded tolteni bele a hutolet, amig a radiator sapka alatti kis tartaly a belso peremig telitodik.
Utana ellenorzod hogy nem e csepeg semmi, es beroffented a mocit, rarantasz kettot harmat hogy porogjon a vizpumpa. A levego buborek formalyaban tavozik a radiatorsapka alatti kis tartalyban. Leallitod, megint megtoltod hogy a belso karima szinig legyen, sapka vissza, tank vissza, burkolat vissza, szaguldas. (En azert ketszer jarattam meg a motort, meg masodszorra is jott belolle egy kicsi levego)
ha jc20-asod van akkor leveszed az idomokat aztán utánna jön csak le a tank
a 22-est elég ha felhajtod
amit te termosztátnak hiszel olajpumpa alatt az a vizpumpa
a termosztát a hengerfelybe van ahol kijön a vízcső
köcce a helpet..a tankot h tom leveni arrol le kell venem a csoveket?
amugy kevert fagyálot vetem -35 fokosat..a viz egyrészét lenegedtem ugy h lehiztam a csovet ami a hutbol megy a blokra a olajpumpa alatt van ez a két csatlakozási pont gondolom ez a termosztát mert 3 csavar fogja..fékbetétet vettem előre hátra zsír ujat uj fák olaj lett bele a menetes muagyag kémleloablakot sehol nem kaptam hondás boltba azt mondták kulon nem lehet kapni csak egybe a kiegyenlito tartállya amibe a fo fék munkahenger van 65ezer huf elenébe motam h felejtős igy egy 12 csavara oylan tomito pasztát toltam amit válto meg kuplunk meg motor oszerakásnál használnak és belehatotam faszán megszorult fék jo olaj nem folyik :D
postaköltséggel együtt 3? rendben. mindjárt megprobálom akk mégegyszer
még nem kaptam meg, de írom akk itt inkább 3000 ezer postaköltséggel annyiért tom küldeni.
a vizet még énse cseréltem de azért írok róla valamit ahogy én csinálnám
a vizpumpánál lehet leengedni leg egyszerübben a vizet de bontani kell
le kell venni az idomokat meg a tankot
ott a tank alatt van egy négyzet alakú kupak a vízcsövön majd azon kell visszaönteni az uj vizet
meglazítod a vizpumpának a fedelét 3 csavar fogja és már folyik is de mivel a termosztát zárva van ezért megkell lazíttani a csavarokat hogy kifollyon belőle minden
a hengerfelyből megy föl egy cső a betöltő kupakhoz, azt kell meglazíttani
amikor kifolyott a viz akkor visszarakod amit levettél
a kiegyenlító tartálybol nemtudom hogyan lehet kiengedni, azthiszem hogy az aljába megy bele az a cső amivel összevan kötve a beöntővel, ott lehúzod a csövet akkor kifolyik de ha mégse ott megy bele a cső akkor leveszed a tartályt és kiöntöd biztos üres lessz
vagy egy csővel kiszívod és akkor nem kell levenni
ha már minden üres akkor össze kell rakni ugy ahogy volt
aztán a tank alatti kupakon beleöntöd az uj vizet
ha tömény fagyállót vettél akkor azt még be kell keverni desztilált vizzel, rá van írva a fagyállóra hogy hány fokos -30 vagy -70 körüli
ha -70 van ráirva akkor azt még be kell keverni a vizzel
fél liter viz meg fél liter fagyálló
de ha már be van keverve akkor csak bele kell önteni a motorba
kb 1 liter megy bele
öncsed tele a betöltőt és rakd rá a kupakot
a kiegyenlítő tartályba is öncsél egy keveset
utánna indícsd be a motort 1 percre
aztán vedd le a kupakot és nézd meg a vizet
le kell folynia hogy ott fönt ne legyen
aztán ha lefolyik akkor megint tele kell önteni
aztán megint beindíttani egy kicsit és ezt addíg kell csinálni amíg kinem jön belőle minden levegő
ha már nem fogy a betöltből a víz és már meleg a motor akkor be kell álíttani a szintet a kiegyenlítő tartályba, minimum és maximum jel van az oldalán bal oldalon
ha megvan akkor járasd addíg a motort amíg a hőfok mutató felnem megy addíg ameddíg általába szokott
figyeld mer ha tovább megy akkor lehet hogy gond van, nehogy megragadjon a dugattyú
járasd 5 percet és ha nem melegszik túlzottan, nem folyik sehol a víz és a kiegyenlítő tartályba még mindíg jó szintet mutat akkor jól dolgoztál
első fékből vettél másikat vagy megjavítottad azt ami kitörött?
sziasztok matricát hol tudok csináltatni? és kb menyiért? vmi infót tudotk adni mert mivel törött vagyisinkább rpredt a motor jobb eleje azt szeretném emgcsináltatni és ha fujatni olcsóbb akkor inkább fujatom választ előre is köszi
oké
irtam
Kedves csoki525!

Naon sokat segitettél a fékes dologgal oszeraktam fulos jo a fék..egy oylan hérdésem lenni h a hűtovizet hol kell leengedni rola? mert az ulés alatt a hátso felébe van az olajtarták az elsobe van egy cooling feliratu gondolom az a hutűfolyasék kiegyenlito tartály....fagyálot szeretnék bele már meg is van az miattakarom lecserélni mert nem futott helyen van tárolva
válaszod előre is köcce
írj a mail címemre
működik is? ha igen 2+postáér megveszem
nekem van egy elfekvőbe
ha azkellene aztirtam volna :D
bovden az van sok helyen ha az kell
szevasztok. Nemtud valaki kilóméteróra hajtást?
skf, fag, nke, koyo ezek jó márkák
az a lényeg c3 tipusu legyen
méreteket nem tudok, szerintem csak száma van
de ha kiveszed a mostanit akkor már az alapján tudnak adni
Hali! Lassan jön a tél és fel szeretném újítani a kicsikét, és az a nagy bajom, hogy nem tom a csapágy méreteket , gondolok itt a pl: a főtengely csapágyakra. JC22-ről lenne szó. Ha tudja valaki légyszi mondja meg
Az enyémis eladó ha érdekel.
http://www.kepesmotor.hu/honda...
amúgy sokáig hirdetted az nsr-t?
a lámpa alatti idomon van középen
kösszkössz:D azt mondod ami van juk az idom alján ?
Amugy ti találtatok ebbe való szénkefét vagy ugy faragtatok bele valamit?