Hali!
Valószínűleg hengerfejtömítés lesz a bűnös
Nekem is forralta a vizet mikor megvettem a motort.Én is a thermostátra gyanakodtam de a melegvizes próba kizárta én sem raktam vissza de egyre erősebben forralta a vizet. (a két csavart ell.le)
Mikor szétszedtem akkor derült ki a forralás oka
A hengerfej megvolt karcolászva a tömítést már nem egyszer rakták vissza és valami Hermetic szagú ragasztóval rakhatták össze.
A hüvely sajnos a kipufogó gátnál elvolt repedve de mikor újra perselyezték akkor derült ki, hogy már akkor elrepedt mikor perselyezte valaki.A dugó hosszába elrepedve,a teteje majdnem átolvadva a gyertya csonkig elégve.
Ha hengerfejet üveglapon vízpapírral síkba csiszoltam.
Ha cseréled a hengerfejtömítést akkor az új tömítésen lévő fekete anyagot ne fogdosd össze és a hengert - hengerfejet le kell zsírtalanítani.Nekem az első beindítás után picit húzni kellett a csavarikon.(nincs nyomaték kulcsom)
Na szóval nekem ez volt a probléma ami természetesen neked remélem nem!
Ime a hiba forrása:
Sziasztok
az mitől van?vagy mit lehet neki csinálni h a fordulatszámmérőm alapjáraton néha ugrál a mutató és felufrik akár 9-11ezerig?(de csak alapjáraton)
Még 1 kérdés
Hány liter van kb tartalékra váltáskor a macskalámpás nsr tankjába?
ijenkor azt szokták mondani hogy a hengerfej és a henger között nem jó a tömíttés
le kell síkoltatni hogy jól tömítsen
bár én nem értem hogy ha nem pont egyenes akkor mér forralja a vizet mer akkor is van ott luk ahol át tud fojni a viz
az a lényeg hogy le kell síkolni aztán akkor meg szokott javulni
számomra ez uj dolog mer még csak neten láttam ijet
a régi nsr-be ijen foglalatu égő megy bele
ugyan ojan mint ami a simsonomba van
mivel H4-es vagy H7-es égőt nem tudok belerakni ezért ezt akarom belerakni mivel halogén
csak jó lenne hogyha valaki aki már rakott be ijet irna valamit hogy mennyivel jobb mint a gyári
ilyet még nem láttam,amúgy nem nagy dolog mert a belseje olyan mint egy H7 -es izzóé, csak a foglalata más... kicsit talán közel van az izzó szál az üveghez, ezért sztem jobban melegedik
akkor megeshet hogy a blokk-ba a tekercseknél nem jó valami, az 1szerű megnézni, meg a biztosítékot is nézd meg, mert nekem is volt olyan h az ki volt égve de a motor ment csak nem nyitott a power
A tartalék, 3 liter elviekben... :D(Ezt irták az kosok)
Azért irtam hogy elviekben, mert sosem használtam a tartalékot.. 2 év alatt:D