Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

+ helyzetjelzőre gondoltam én
Van az igaz, de így könnyebben átlátható. Ezt tudom hol keressem, de az alvázszám sokszor kutya dolog.
teljesen szabálytalanű. a DLR lámpák között, ami engedélyezett, az kb 20-30 rugó/pár, de motorra az is alkalmatlan, mivel csak úgy lehet fent, ha kialszik, amikor tompítottat kapcsolsz. a legtöbb vason meg ugye alapból megy...
Utána nézek a köhémben. A fehérért nem szoktam szólni.
nem akarok kötözködni de fogok
a forgalmiban nem csak rendszám van, hanem vázszám is.
az új autókon szinte kivétel nélkül jól látható helyen van a régieken meg kb 15 másodperc megkeresni......
szóval az átpakolás mindenképp ellenőrizhető lenne

amúgy ötletnek jó, csak a kivitelezés szar(mint úgy kb minden újításnak legalább fele)
A magyar kamionos leleményes gyorsan tud ajtót cserélni 2 ugyanolyan kamion esetében
Én csak a szélvédőn való elhelyezésével nem értek egyet....évente, legfeljebb 2 évente cserélni kell nálunk és mindannyiszor procedúra....vaélahol máshol kéne vagy nem a szélvédőn hanem valamelyik oldalüvegen, azok riotkábban törnek...
Szia!
az lenne a kérdésem,hogy mostanában elég sűrün látni az autókon,kamionokon az utólag felszerelt ragasztható ledsort,mennyire toreláljátok ezt?
mivel én is gondolkodom a motorra kiegészítésként a láthatóságom szempontjából,mert jelenleg nappal is refivel közlekedem,mivel a bandit lámpája(tompított) hiresen xar

válaszért előre is köszi
Logikát a matricában abban látok, hogy nehezebb a rendszám más autóra rakása. Szembetűnő a matrica hiány vagy az eltérő karakterek. Más értelme nincs, de erre jó lenne, ha minden autón lenne nem csak az új rendszámosokon.
...pedig nekem is azt állították az ocsmányban(2010ben elvették a forgalmim emiatt)
1x? Miért? Ha leadod mindig a régit akkor mi akadálya a cserének? A rendszámnál megértem elvesztés esetén, de ez esetben nem.

Egyszerű, ragasztasz fel vastag átlátszó ragasztót, akkorára vágva mint a reg. Matrica. Erre felragasztod a reg matricát és így könnyebben lehúzható lesz
nem az 1500 a gond,hanem az, hogy csak egyszer cserélik, utána új forgalmi,rendszám, törzskönyv. Nekem is betörte egy kavics a szélvédőt, leoperálták, átrakták. Évi 50.000-et megyek, nehogy már át kellejen rendszámoztatnom 3 évente.....
azért valljuk be, jó nagy szemétség ez a matrica dolog
A lényeg, hogy szélvédő cserekor az azt cserélő flexelje ki a reg. matricát az üveggel együtt. ezzel irány okmány iroda és adnak kb. 1500 ft-ért újat x napon belül, addig meg az általuk kiadott papírossal lehet közlekedni.

Ha nincs az autó első szélvédőjének jobb alsó sarkában és be sem tudja mutatni a vezető, akkor ugrik a forgalmi.

Ha a kesztyű tartóban van és be tudja mutatni, de utángyártási kérelem nincs nála akkor én bírságolni szoktam...
326/2011 korm.rendelet,
96. § (1) Az ellenőrző hatósági személy az eljárása során a forgalmi engedélyt, illetve az ideiglenes forgalomban tartási engedélyt a helyszínen elveszi, ha
g) az új típusú rendszámmal rendelkező járművön nincs regisztrációs matrica elhelyezve, és azt a jármű vezetője nem tudja a helyszínen bemutatni, és a matrica utángyártására vagy egyedi gyártására vonatkozó kérelemmel sem rendelkezik.

326/2011
55. § (1) Az új típusú rendszámtáblához tartozó regisztrációs matrica személygépjármű, tehergépjármű, autóbusz és vontató járműnyilvántartásba történő vételét és a hatósági jelzés valódiságát igazolja. A Hivatal tulajdonát képező regisztrációs matrica gyártótól történő megrendelése és a közlekedési igazgatási hatóság matricával történő ellátása a Hivatal, az ügyfélnek történő kiadása a közlekedési igazgatási hatóság hatáskörébe tartozik.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott új típusú rendszámtábla regisztrációs matrica nélkül érvénytelen.
(3) A regisztrációs matricát a jármű első szélvédőjén belülről – kívülről jól látható módon – a jobb alsó sarokban kell az ügyfélnek elhelyeznie.
(4) A regisztrációs matricát az új típusú rendszámtábla kiadásával egyidejűleg a közlekedési igazgatási hatóság adja ki.
(5) A regisztrációs matrica tartalmi elemeit a 12. melléklet határozza meg.
56. § (1) A regisztrációs matrica utángyártása a közlekedési igazgatási hatóság engedélyével lehetséges. Az engedély kiadása, továbbá az igazgatási szolgáltatási díj ügyfél által történő megfizetése után a Hivatal gondoskodik a regisztrációs matrica gyártótól való megrendeléséről.
(2) Az elveszett, eltulajdonított és a (3) bekezdésben meghatározottak kivételével a megrongálódott regisztrációs matrica utángyártása nem engedélyezhető. A járművet ebben az esetben át kell rendszámozni.
(3) A megrongálódott regisztrációs matrica utángyártása akkor engedélyezhető, ha az azon feltüntetett rendszám vagy vonalkód alapján a matrica még azonosítható. Az utángyártandó – a szélvédőről eltávolított – matricát a kérelem benyújtásakor be kell mutatni.
(4) A (3) bekezdés szerint utángyártott és a (7) bekezdés alapján egyedileg gyártott regisztrációs matrica átvételéig, de legfeljebb 30 napig a járművel abban az esetben lehet közlekedni, ha az rendelkezik a már kiadott új típusú rendszámtáblákkal.
Neeeee m flottakezeles a profil
Ebben volt mar egypar szelvedocsere is..
Te szélvédőzöl?...mert 2 hét múlva aktuális lenne...
neki pár kis fecni darabka rajtamaradt a régi szélvédőn
kitalálták ezek a gonoszok hogy látszódjon meg a csere....

enyém már vagy 10 éves aztán tuti nem jön le sérülésmentesen
Én ilyennel nem akarok foglalkozni...ha a szélvédős megoldja akkor úgy lesz jó....nincs rá se időm se energiám....
En is foglalkozom ; nekem csak azzal volt zur ha nem volt ott a szelvedon
nekem az okmányirodába mondták hogy kell menni, vinni a régit
majd írd már meg mennyi idő alatt jött meg az új
köszi!
Hol kell ezt intézni?....a járási hivatalnál vagy a nav-nál?...mivel ugye ez a regadó fizetését igazolja.....nekem is most kell cserélni a szélvédőt és utána vizsga .....
havernak leszedték, és feltették a másikra
utána ezért kapott 10ezer büntit a yardtól, és állítólag örülhetett mert fel kellett volna jelentenie
1500ft felé van egy ilyen matrica
Ini
Tobb kocsin csereltem mar, kb 110 autonal es egyszer nem sikerult megmenteni a matricat akkor egy het volt a potlas de az egy totalkaros gep volt
Van olyan pengeje a szelvedosnek ami hibatlanul leszedi
ezt nem tudom sajna,nekem nem kérték műszakin kb 6 éve,azóta már nem az autóm van