Ez meg csak 1érdekesség,leírom szombati unalmamban... Aki közlekedik Salgótarján-Hatvan között a 21-esen,vágja a dolgot.
És hátha valami heves megyei fejes is olvassa,miután kivette a pélót az anyukájából Szóval építgetik a 2x2sávot végig,szakaszonként.Amelyik szakaszt már átadták,ott 110es tábla van.Nógrád megyében...De a hevesiek az új szakaszokon elfelejtették,vagy nem akarták kitenni ezt a táblát. Biztos sokallják ezt az őrült tempót a vadi új autópálya minőségű úton
Persze az emberek kicsit gyorsabban mennek,mint 90,a rendőrök meg direkt mérnek.Gondolom kurva nagy a baleseti veszélyforrás,hiszen azért építik ezeket a gyorsforgalmú utakat,hogy az emberek végre valahol haladhassanak... De nem! Javasolnám ezeknek a mázas népi füles edényeknek,hogy tegyenek ki 60as táblákat és így még több pénzt be tudnak szedni segélyekre!
Ja, és egyáltalán nem nyugati volt a stílus, mert simán csak kaszálni voltak kint.
Péntek kora este.. kb 6 óra volt, főút, alap esetben 90-es korlátozással. Na de az út mellett kb 15-20 méterrel éppen épült a kerékpárút, ezért végig 50-es korlátozás volt a főúton is. Persze munkás már sehol, meg eleve nem érintette az utat az építkezés...de azért menjen a paraszt végig 50-nel.
Ott álltak az út szélén a 3 lábúval.. s mivel csak én voltam közel s távol az úton, így nyilvánvalóan be is mértek (120 körül mentem).. Mikor láttam hogy megindul az egyik sárga mellény(olyan 200 méterre lehettem), fogtam magam index ki, nagy fék és egy íven megfordultam. Aztán teligázzal vissza (rendszámom nézhették mert nem volt olvasható )
Ha elmentem volna mellettük az nem lett volna jó, mert ez pár kilométerrel a következő település előtt volt, ahol mellékesen a kapitányság is székel.. a főutcán. Úgyhogy a kertek alatt, és nem a főúton mentem félegyházára
a svájciak ha elölről lefotóznak és éppen motorozol, rögtön megállít és bemondja hogy vifíl azt úgy csengetsz mint a katonatiszt (senkit nem érdekel, hogy hol a rendszámod, meg h mi látható)
Lelassítottál, mert közelről láttad, hogy nem pisilnek az út szélén Azt inkább nem írom, hogy mit kellett volna tenniük, önmagukkal. Tudd meg, száguldozó, közveszéjjjlllyyyes cselekedetet tettél, lépj a következő mezőre és 30e ...
Jóvammán viccesek vagyunk de komolyan kérdeztem nemmondommegmiért érdekel hogy az autó tulajára hárítják e vagy kire ?
és milyéen formában. amugy 15 napon belül 5 ezer afölött 15 . TÁN
Én mindig úgy oldottam meg, hogy ha nem volt jegyem, és megmikulásoztak, hogy megvártam egy autóst az utcában, akinek volt érvényes jegye, és elkértem. 5 percnél ez soha nem tartott tovább. Aztán ezzel besétáltam a hivatali jenőhöz, hogy lefújta a szél az ablakból, és kész. Persze ha lejárt jegyért büntetnek, akkor ez nem működik. olyan is volt, hogy tőlem kérték ela jegyet ilyen miatt, készséggel oda is adtam. Sőt olyan is van, hogy amikor két autóval vagyunk valahol, direkt csak az egyikre veszünk, a másikat megbasszák, aztán a jeggyel meg el lehet intézni.
Hát jó ha megteheted...nekem ez sajnos nem megy, igaz eddig ritkán fizettem és akkor is keveset...,de most összeszorul az ánusz, hogy tudom milyen nyomás van a pénzbeszedésre......és minden nap 4-600km, holnap is 500.....ma mér inkább az a ritka hét ha nem állít meg valamelyik szerv...
Ebbe a halmazba beleértem magamat is, évek óta van egy százas közigem, amit még nem tudtak behúzni rólam, mert sztem jogtalan a követelésük.
Sok éven át tejeltem vastagon, mára már elegem lett, ótóval gyökketővel megyek, semmi bünti, motorral meg elkerülöm a sündőrséget valahogy
És hátha valami heves megyei fejes is olvassa,miután kivette a pélót az anyukájából Szóval építgetik a 2x2sávot végig,szakaszonként.Amelyik szakaszt már átadták,ott 110es tábla van.Nógrád megyében...De a hevesiek az új szakaszokon elfelejtették,vagy nem akarták kitenni ezt a táblát. Biztos sokallják ezt az őrült tempót a vadi új autópálya minőségű úton
Persze az emberek kicsit gyorsabban mennek,mint 90,a rendőrök meg direkt mérnek.Gondolom kurva nagy a baleseti veszélyforrás,hiszen azért építik ezeket a gyorsforgalmú utakat,hogy az emberek végre valahol haladhassanak... De nem! Javasolnám ezeknek a mázas népi füles edényeknek,hogy tegyenek ki 60as táblákat és így még több pénzt be tudnak szedni segélyekre!