Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

pofozkodás helyett azért a papirért el is lehetett volna sétálni, 500 méter még egy autohoz szokott rendőrnek se nagy séta talán... de azt is felajánlottam hogy oda hozatom, de nem kelett....

a mondandom második részében lévő kényes részt a mostani rendőrség romlottságárol ,modortalan lekezelő viselkedéséröl ami miatt az ország nagyobbik fele rühelli őket , diplomatikusan kikerülöd....
én akkor sem kedveltem jobban a yardokat amikor megpofoztak azért mert 3an mentünk a szimóval
igaz nem büntettek, csak elszedtek ezt-azt: kerékszelep, benzincső, gyertyakábel.....
ha ezt most tennék már menne is a feljelentés mert szegény gyerekeket megszivetták
Nem voltak

Görögöknél nincs épp jármű, bakker ne mond, hogy jó a szabálytalanságok tömkelege.

Itthon ha egy fekete lökhárító csík kerül valakinek az autója oldalára, már rendőrt hív és szalad a biztosítóba, a helyett, hogy letörölné egy ronggyal.

Szóval mentalitás kérdése is a dolog. Nálunk nem működne...
Ha kaptál volna egy nagy pofont a két tükör hiányáért és a papírok nem nálad létéért, akkor meg az volna a baj.

Nem a rendőr büntetett meg 25.000-re, hanem a szabálysértési előadó, aki ha akar figyelmeztethetett is volna.

A figyelmeztetés nem elég sokszor. Örülnék ha elég lenne, de nem az. Persze ezzel szoktuk kezdeni...
én egy történetet mondtam el amit az élet irt....

az én szemszögemböl nézve elég aránytalannak éreztem..(bő 4 éve) hogy két tükörért meg az 500 méterre lévő otthononban hagyott papirjaimért 25 ezer pénzre megmér egy buzgo mocsing....
szerintem van méltányosság is a világon (legalábbis kéne lenni-e) , nem bűnőztem, nem követtem el semmi extra közlekedési malőrt, mégcsak mori mészáros se vagyok hogy fél orán keresztül ott álljanak kék villogoval miközben rádiozgatnak az adataimat ellenőrizve....az arra elhaladok meg ugy néznek rám mintha legalább az lennék.. fasza...

persze nyilván ha van tükör azon a pöcsköszörün, és az összes papir nálam van akkor a tulbuzgo rendőr nem nagyon tudott volna mibe bele kötni, bár ha nagyon akar akkor is talál valamit...

ez az utolso mondatod hogyha a rendőr senkit nem büntet meg akkor az emberek majd minden szabályt leszarnak, egy elég nagy marhaság....

szerintem az emberek nagy többsége betartja a szabályokat, ha marhaságot csinál akkor azt elismeri a rendőrnek, és értelmetlenül nem vitatkozik vele... viszont az aránytalan bűntetések bárkinél kiverik a biztit....
de amit a végén is irtam... a nagy kollektiv rendőri megítélés sokat változhatna...ha a rendőrök nagy többsége nem csak pénzbeszedéssel foglalkozna.. hanem esetleg ismét megtanulnának simán szolni, meg figyelmeztetni dolgokért, és nem lekezelően bánni egy intézkedés folytán....
vannak bajok ott a felvételkor a pszichologia elbirálásnál, értem én hogy kell a rendőr meg hasonlok.. nade...

a régi főtörzsöknek a szocreálban még volt becsületük , ők még tudtak simán figyelmeztetni...de ha kellett bementek a berhidai kocsmába és csunyán kipofozták onnan a cigokat, (láttam saját szemmel.)
biztos csúnyák vótak...
Katherini és környékén egy motoroson nem láttam bukót és kettesével robeszokon telefonálnak
Érdekes, Korfun 3 barátomat büntették meg, mert nem volt rajtuk sisak. Én ott is sisakban közlekedtem, saját érdekem, és a pénztárcámé, ami nem túl vastag...
ez Görögországra is igaz,amiket leírtam beleértve Athént is.tudnék mesélni dolgokat,de aki ismeri az tudja miről beszélek.pedig ha jól tudom az is uniós tagország. csak1példa:elég megállni Athénban bárhol egy kicsit,akár a parlament előtt,ahol tele van rendőrrel.a motorosok nagy része sisak nélkül,némelyik telefonál is közben de olyat is láttam amelyik fagyit vagy gyrost evett és nem veszik ki a sorból,nem mennek utána villogva...mégse áll meg az élet és nincs káosz.a rendszámokról ne is beszéljünk...na de kár is erről beszélni,itt nálunk kicsit paradox a világ....amikor a cigány helyett a gárdát üldözik
Mivel Korfu a turizmusból él, "muszáj" hogy engedékenyebbek legyenek....bár lehet tévedek.
helló pohi!
mondjuk az utolsó mondat csak Magyarországon igaz...
ott van pl.egyik kedvenc helyem:Korfu
ott aztán a rendőrök nemigen büntetnek,legfeljebb mosolyogva útba igazítanak.
mennek az emberek robogóval 3személlyel,sisak nélkül.nagymotoron egyedül,sisak nélkül stb.(hozzáteszem,hogy én ott is mindig sisakban mentem)
és nincs több baleset sőt káosz sincs....pedig sok időt töltöttem kint,láttam a dolgokat
szóval az emberekből a megfélemlítés meg a fenyegetés csak dacot vált ki...szerintem.
Nézőpont kérdése. Ha nem mentél volna nem megfelelő motorral ki vagy legalább nálad vannak a papírok, akkor talán más lett volna a vége.

Szóval te hibád is.

A rendőr meg ha senkit nem büntet meg akkor az emberek ezt normálisnak veszik és minden szabályt lexarva közlekednek..... így csak nagy káosz lenni...
az biztos hogy egy ilyen dolog rendőrfüggő..

nálam ugyan ez a sztori szintén 500 méterre a házunktol szintén nem volt nálam semilyen papir, egy kis triál motorral ugrálgattam egy sziklát, láttam jön a rendőrauto , simán el tudtam volna gurulni az erdő felé, de nem tettem... megállt kirakta a kék villogot mint rendkivül fontos ember ott leparkolt a murvás ut közepén..

feljelentett mert nem volt nálam okmány, hiába mondtam itt lakom 500 méterre a másik utcában, az őt nem érdekli, mondtam ide hozatom a papirokat, erre az volt a válasz nem kell ugyis feljelent már....jahh és még azért is feljelentett mert nem volt tűkör a motoron, meg nem volt rajta ülés...hiába mondtam neki ez ilyen motor gyárilag nincs rajta űlés.... dehát egy faszparaszt győkérrel hiába is állnál le vitatkozni ugyis neki van igaza...

nem vitatkoztam vele, nem voltam bunko, gondoltam ezzel a szellemi topronygyal hiába is tenném, majd ha megjön a levél arra megirom a fellebezést ahol ezeket mind kifejtem...igy is történt...
megmértek 25 000.ft-ra, (ez kb 4 éve volt) és a fellebezés után az ülés hiányt mind vádpontot ejtették, de az összeg maradt ugyan annyi....

az az igazság ebben az országban a rendőrök között tetszik vagy nem kimondom, elég sok a hatalmaskodo bunko, akinek a legfőbb hitvallása ami miatt elmegy rendőrnek az a kisebségi komplekszusbol eredő, hatalmi vágy... és ezt aztán érezteti is minden alkalomal az állampolgáral a te vagy értem ,nem forditva stilusban....
és tisztelet a kivételnek, mert bizony találkoztam már nagyon normális segitőkész rendőrökel is... csakhát az arány elég ritka kb tizből 1.
A vezetői engedélyt és a forgalmi engedélyt is magadnál kell tartanod, előírja a kresz, a 326/2011-es szerint pedig át kell tudnod adni a téged ellenőrzőnek.

Sima szabs. 5.000-50.000-ig büntethető.

Ha valódi adatot diktálsz be akkor nincs egyéb probléma, ha kamusat akkor az egy személyazonosság igazolásával kapcsolatos újabb szabálysértés + elő is állíthatnak.

Nagyjából ennyi...
Ez is igaz!
ez az adott rendőrtől is függ.....1szer szerelés után mentem egy próbakört.semmi irat nem volt nálam.kb.500méterre voltam a háztól mikor megállítottak.elmondtam mi az ábra.hazakísértek a rendőrautóval,megnézték,hogy minden irat rendben van és szóban figyelmeztettek. szerintem ez egy nagyon emberséges megoldás volt,meg is köszöntem nekik.
mondjuk az más kérdés,hogy valakit iratok nélkül mondjuk 300km-re kapnak el a lakóhelyétől...
Viszont ha nagyon jó kedvében találod a rendőrt, akár figyelmeztetés is lehet a dologból
ha sokat kötözködsz még be is visznek pár órára
Se jogsi, se forgalmi? Akkor 5-50e biri, feltételezve, hogy valóban rendelkezel jogsival, és az adott kategóriával. Pont nem jár érte, és mivel helyszíni bírságot kaptál, egyértelmű hogy nem mentesülsz, hiába mutatod be később. Ha nem írod alá? Akkor feljelentés lesz, és a szabs. előadó dönti el hogy mennyi legyen a kiszabott libazsír.
Pohi, Maci!

Mi a szabályos eljárás igazoltatásnál ha a motorosnál nincs semmilyen papír? (se forgalmi, se jogosítvány) Kell-e ilyenkor számolni büntetésre,(jogkövető magatartás érdekel nem a jóhiszeműség) ha igen, milyen mértékűre? (pénz, büntetőpont) Bemondásra (bediktálom az adataimat) illetve későbbi igazolvány bemutatásra mentesülünk-e a büntetés alól? Ha van büntetés és nem írjuk alá mert megvannak a papírjaink, akkor az jó vagy az eljárást úgyis lefolytatják a eljárást és a büntetés akkor is érvényes lesz?
...ott a lényeg, HA...... kevésbé tartom valószínűnek, hogy sikerül bármit is bebizonyítani ellenük
csalás.
Sziasztok!

Azért az érdekelne hogy ha megalapozatlanul, sőt hamis tények alapján próbálnak pénzt behajtani, nem valósul meg részükről büntetendő cselekmény? Persze ha beigazolódik hogy valótlanul akarnak pénzt behajtani.
azért menjen be, nézze meg a fotókat, van-e egyáltalán dokumentáció.