Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ezt mondom. Nem lehet 1 oldalról nézni semmit. Azt mondják az éremnek 2 oldala van. Bár szerintem 3
(4) Autópálya és autóút úttestjén – a forgalmi okból szükséges megállást kivéve – megállni tilos. Tilos a leállósávon megállni vagy várakozni, kivéve ha:
a) műszaki meghibásodás miatt a jármű továbbhaladásra képtelen;
b) a jármű a forgalmat ellenőrzi ;
c) a jármű útfenntartást, úttisztítást végez;
d) a jármű, a továbbhaladásra képtelen jármű elszállítását vagy a műszaki meghibásodásának elhárítását végzi;
e) a jármű a megkülönböztető jelzést adó berendezését működtetik.
(5) A leállósávon – ha a közúti jelzésekből más nem következik – csak a (4) bekezdés b)–e) pontjában meghatározott járművek és a forgalmi sávokban folyamatosan haladó járművek közé besorolni kívánó járművek haladhatnak. A leállósávon álló, a forgalmat ellenőrző járművet úgy kell elhelyezni, hogy az kellő távolságból észlelhető legyen. A leállósáv igénybevételére jogosultaknak a feladatuk ellátását követően a lehető legrövidebb időn belül el kell hagyniuk a leállósávot.
Na ez van Magyarországon!
Bármilyen területen történt már valami rossz, akkor ha valaki hasonló helyzetbe kerül akkor már egyből őt is elkövetőnek titulálják.
Pl. a biztosító egyből csalónak néz
- a rendőr bűnözőnek
- a boltos tolvajnak
.....és még sorolhatnám
Azért mert valaki egyszer elkövetett valamit a többi ember még nem az, az nem elég bizonyíték, hogy "úgy néz ki"....bár Mo-n elég, főleg ha valami hátszeles ember mondja
Nem tudok róla 100% infót. Csak cikkekben olvastam én is. Ha megtudok valami fixet, akkor majd beírom ide.
Sokszor van ám az úgy, hogy megállnak az emberek tilosban, mikor lefényképezed akkor meg azt szimulálják, hogy elromlott az autó. Sokszor ez nagyon átlátszó. Nem mondom, hogy ezen esetben is így lehetett, de azt sem, hogy nem.
6/1990 köhém rendelet írja le, hogy kell nálad lennie.
Nem csak magad miatt kell, hanem, hogy másnak tudj segíteni.

106. §167 (1) A járműveken elsősegélynyújtó felszerelést kell készenlétben tartani, amelynek tartalma a következő:
a) oldalkocsi nélküli motorkerékpár, motoros tricikli és négykerekű segédmotoros kerékpár (mopedautó) esetében:
aa) steril gyorskötöző pólya (10 cm x 5 m): 2 db
ab) steril mull-lap (6 x 6 cm/100 lap): 1 db
ac) kéztisztító/fertőtlenítő lap: 4 db
ad) fóliakesztyű: 1 pár
ae) ragtapasz (1,25 cm x 5 m): 1 tekercs
af) olló (rozsdamentes acélból, 110-150 mm-es): 1 db
ag) polividonum jodatum hatóanyag tartalmú sebfertőtlenítő oldat (30 ml): 1 db
ah) sebtapasz vágható (6 x 10 cm): 2 db
ai) higiénikus arcmaszk (lélegeztetéshez): 1 db
aj) gumis rögzítésű sebészeti szájmaszk: 1 db
ak) elsősegélynyújtás képekben: 1 db
al) tartalomjegyzék: 1 db
b) személygépkocsi, tehergépkocsi, oldalkocsis motorkerékpár, mezőgazdasági vontató és lassú jármű, valamint a kizárólag menetrendszerű helyi járatban közlekedő autóbusz esetén:
ba) steril gyorskötöző pólya (10 cm x 5 m): 4 db
bb) steril gyorskötöző pólya (5 cm x 5 m): 2 db
bc) steril mull-lap (6 x 6 cm/100 lap): 2 db
bd) egyenként csomagolt vágott mullpólya (10 x 5 m): 4 db
be) steril mull-lap (50 cm x 80 cm): 3 db
bf) kéztisztító/fertőtlenítő lap: 4 db
bg) fóliakesztyű: 1 pár
bh) háromszögletű kendő 2 db
bi) biztosítótű (40 mm-es): 4 db
bk) ragtapasz (1,25 cm x 5 m): 1 tekercs
bl) olló (rozsdamentes acélból, 110-150 mm-es): 1 db
bm) polividonum jodatum hatóanyag tartalmú sebfertőtlenítő oldat (30 ml): 1 db
bn) sebtapasz vágható (6 x 10 cm): 2 db
bo) higiénikus arcmaszk (lélegeztetéshez): 1 db
bp) gumis rögzítésű sebészeti szájmaszk: 1 db
bq) elsősegélynyújtás képekben: 1 db
br) tartalomjegyzék: 1 db
c) a nem kizárólag menetrendszerinti járatban közlekedő autóbusz, valamint egyéb olyan jármű esetén, ahol a szállítható személyek száma 10 vagy annál több, továbbá a tűzoltó jármű esetében a b) pontban meghatározott mennyiség négyszerese.
Az ag), illetve bm) pontokban meghatározott polividonum jodatum hatóanyag tartalmú sebfertőtlenítő oldat helyettesíthető 6 db 1 ml-es ampulla jódpárnával.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott elsősegélynyújtó felszerelés - a tartalmának alkalmazhatóságára vonatkozó lejárati időn belül - helyettesíthető olyan elsősegélynyújtó felszereléssel, amelyet az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam a jármű kategóriájához alkalmazni rendelt, amennyiben azt magyar nyelvű, vagy ábrás elsősegélynyújtási tájékoztatóval ellátták.
(3) Az elsősegélynyújtó felszerelést portól és víztől védett csomagolásban a járművezető számára jól hozzáférhető helyen kell a járművön tartani.
(4) Az elsősegélynyújtó felszerelés (1) bekezdésben meghatározott egyes tartalmi elemei a gyártó által meghatározott időpontig alkalmazhatóak.
(5) Az (1)-(4) bekezdés rendelkezéseit a már forgalomba helyezett járműveken a járműhöz használt bontatlan, lezárt elsősegélynyújtó felszerelés alkalmazhatóságának lejárta esetén, de legkésőbb 2013. január 1. napját követően kell alkalmazni.
Nem értem mi a furcsa nektek.... én eddig is így gondolkodtam.
Csak nem megyek gyorsan és szabályosan közlekedem.....mivel nem akarok részt venni a politikusok által szétlopott vagyon általunk történő újbóli helyrehozatalában. Szóval nem akarok könnyedén elkerülhető dolgokért fizetni, mellesleg nem is tudnék...
Én is gondoltam rá, de akkor teszek kívülre acél borítást, mert nem akarnám a szép fekete műanyag dobozokat a kocsikkal összekarcolni.
A szabálytisztelő magatartás miatt igazán járhatnál mindig a 3 koffereddel..
Határozottan a fejlődés jeleit látom én is dzsínón
Sziasztok! Köszi a segítséget, akkor fogom és felragasztom paraszt módon az aljára. Ennyi
Az első amibe belekötnek ha kötekedni akarnak az EÜ csomag... kell hogy nálad legyen (ha nem is csomagba, de a felsorolt ezközökből kell összeállitanod) és leszarják hova rakod... hátizsák, felsziksalagozod... ha kéri tudd megmutatni... és mit azt előbbiekben már leirták nem azért kell az eü csomag hogy a saját hitvány életed megmentsd, hanem ha balesetet látsz tudj eleget tenni a kötelezettségednek hogy segites a bajbajutotton elsősegély tekintetében... szoval valamit találj ki... nekem a hátsó ülés alatt volt egy kb fele akkora zseb amibe elfért az eü csmag... gyakorlatilag használhatatlan lett, mert 2 rétbe kelett hajtani, és vagy fél óra votl mire kiszedtem, de ha kérte ott volt.... MOn élünk.. nem az a lényeg h valamit használni tudj hanem h rá tudj mutatni h ott van!
Szia pohi!

Mit lehet tudni arról, hogy állítólag betiltják a blokkolók használatát?
Te javulsz apukám
Ismét egy gyöngyszem.
Ugye amikor arról volt szó, hogy a tilosban (akár a leállósávon, ami ugye szintén tilos) parkol egy rendőr autó és sebességet mér, akkor KRESZ szabályt szeg és úgy szerez be bizonyítékot, ami jogilag nem használható fel. Erre megalkották maguknak a fedőszöveget, hogy a rendőr autó abban az esetben kamera tartó állvánnyá transzformálódik és így nem parkol szabálytalanul.
(Ezek szerint állványt szabad elhelyezni tilos helyen és ember is tartózkodhat körülötte.)

A fedőszöveget alapul véve a fényképen látható felállás nem mentesíti a rendőr autót a tilosban állás ténye alól, mivel ebben az esetben nem minősül (vicces meghatározás) kamera tartó állvánnyá.
Szemmel látható, hogy tőle függetlenül szép 3 lábon áll a kamera és emberünk szorgosan operatőrködik mögötte.
1. a képen látható rendőr autó a KRESZ szerint szabályt szegve tartózkodik ott, úgy
2. a leállósávon álldogálni ugye járművel nem szabad, de még gyalogosan sem tartózkodhatunk, hanem minél hamarabb el kell hagynunk azt

De ugye ők ehhez értenek csak!
Pedig ha nem lennének ilyen gyökerek, tényleg nem tudok mit mondani rájuk..... és nem élnének vissza a helyzetükkel, akkor talán több tiszteletet kapnának ez emberektől.
Ja és ugye "Szolgálunk és Védünk!" .... a cikkből is kiderül mennyire szolgálnak.
Példát kéne mutatniuk és kapnának tiszteletet.

(a kép minősége azért silány, mert telefonos videóból van kivágva)
Pár éve megállított a yard és kérte tőlem az EÜ csomagot,izzó készletet(akkor még kellett).Mondom neki,hogy a motorom nincs semmi tárolórekesz,nem tudom hova tenni.Mivel másba nem tudott belekötni nagy kegyesen közölte,hogy elenged most az egyszer.
Ezt tudjuk, pont ezért kell a pontos paragrafus, mert ha lehetséges nem vinném hátizsákba az eü csomagot, mert a motorba 1 doboz gyufa se fér el... Balesetnél (ne adj Isten elcsúszok), nem sok hasznát veszem, ha a hátizsákban van az eü csomag, lévén hogy áfordulok rajta párszor, nem beszélve ha csúszok a hátamon...
Azt vágom, hogy a rendőrt nem érdekli, de nincs ilyen kitétel a kreszbe? Pohi, kérlek nem tudnál esetleg a jogszabállyal segíteni ennek tisztázásában?
Biztonság kedvéért tegyél el vazelint! Ha esetleg mégis megsexuálnak !
Kamu.Sajnos a rendőrt qrvára nem érdekli hova teszed a KÖTELEZŐ tartozékokat.
Sziasztok!

Kaptam egy olyan infót, hogyha gyárilag nincs hely a motoron az EÜ csomagnak, akkor nem kötelező nálad lennie? Igaz ez, vagy kamu?
"Az akciót az indokolja, hogy a sebességtúllépés Magyarországon a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok. "

AKKOR MÉGSEM A PÉNZBEHAJTÁS:::))

Hála Istennek!
majd a végén eladják a büntetéseket valami behajtócégnek
aztán lesz itt jó világ...