Hiába szabad 70-nel menni, ha látod hogy az út szélén igazoltatnak, már csak azért is lassítani fogsz (vagy ha nem, kéne).., mert:
egy azért mert "félsz"
kettő hogy vigyázz a másik ember testi épségére, egy igazoltatásnál bármi lehet. Legalábbis szerintem ez a normális.
Én akkor tolattam vissza rendőrnek, amikor bemértek, és a traffipax mellől kifutó embernek már nem tudtam időben megállni.. tolattam vagy 50 métert, pedig satuféket nyomtam
motorral voltam ráadásul agyon pakolva,isten az atyám ha nem rendőr lett volna,visszamentem volna és pofán vágtam volna hogy csak nyekken,hogy lehet valakit ennyire hülye..különösen jól fog a fékem,de 10méteren belül csodákra nem vagyok képes,maradt a szabálytalan,ám de életmentő záróvonalon túli kerülés,de mivel közeg volt,nem csapkodhatom meg,de mint embert elgondolkodtatnám mit hogy és miért..,vagy tévedek?
pár nappal ezelőtt kint állt az út szélén a közeg,ellenőrizte a jónépet,egy kérdés,normális intézkedési forma az hogy én az előírt 70+- km\h-val "száguldok" és a szerencsétlen flótás kiugrik elém hogy álljak meg? hiába a mellény rajta,nem páncél.. kénytelen voltam átmenni a szembejövő sávba különben lábtörlő lett ovlna az ipséből,én meg kapok egy csinos kis vendégruhát pár évre.nem volt sok helyem,az előző kuncsaftot akkor engedték el.nem volt belőle semmi probléma,legalábbis remélem,de akkor is nonszensz hogy nem elég vigyáznom a gázcsutkára még a kamikaze rendőröket is kerülgetni kell
A nagy POLICE felirat és a STOP eléggé jól olvasható és felismerhető szerintem, fehér alapon kék és piros fényvisszaverős felirattal.
Ne keressétek már a kákán a csomót.
a 11 évem alatt még nem volt olyan aki nem értette volna miért vinyogok egyet mögötte. Vagy ha nem értette nem is akarta és menekülőre fogta. Aztán elé mentem és megállítottam......vagy nem...
innentől mindenkinek jól láthatóan fel kell tüntetni az autó elején és hátulján a telefonszámát.
akkor a rendőr fel tudja hívni,hogy álljon meg!
és még utána pluszban meg tudják büntetni a telefonálásért is
(2) Ha a rendőr a forgalmat nem útkereszteződésben irányítja, a járművek megállítására menet közben a megkülönböztető fényjelzést használó gépkocsiból, illetve motorkerékpárról ad jelzést:
-karjának, fel-le mozgatásával,
-fehér szegélyű piros tárcsának, fel-le mozgatásával,
-piros vagy fehér fényű lámpának fel-le mozgatásával,
-illetőleg hangszórón "szájának mozgatásával és hangszálai használatával"
-vagy a megállásra felhívó szövegű felirattal; (ami lehet ledes kijelzőn az autón többféle helyen elhelyezve, lehet tárcsán lévő felirat, stb.)
Szigorítás április 15.-től....
két mondat különösen megragadta a figyelmemet:
-a halálos balesetek száma 74ről 73ra csökkent....
-a befolyt összeg az államkasszát gyarapítja.....(amit aztán kiosztanak többek között a füstösök segílyezésére)
szóval van fejlődés,na!
(2) Ha a rendőr a forgalmat nem útkereszteződésben irányítja,
a) a járművek megállítására
aa) karjának vagy fehér szegélyű piros tárcsának függőleges feltartásával, piros vagy fehér fény körbeforgatásával, illetőleg síppal ad jelzést,
ab) menet közben a megkülönböztető fényjelzést használó gépkocsiból, illetve motorkerékpárról ad jelzést, karjának, fehér szegélyű piros tárcsának, piros vagy fehér fényű lámpának fel-le mozgatásával, illetőleg hangszórón vagy a megállásra felhívó szövegű felirattal;
b) a megkülönböztető fényjelzést használó gépkocsiból vagy motorkerékpárról, illetőleg rendőrségi helikopterről hangszórón keresztül adott, a követendő közlekedési magatartásra vonatkozó utasításának megfelelő módon kell az úton közlekedő jármű vezetőjének eljárnia.
(3) A rendeletben meghatározott egyéb közúti jelzések és a forgalmi szabályok csak annyiban irányadók, amennyiben a rendőr jelzésével nem ellentétesek.
Tök mindegy egyébként. Gondolj bele. Mögötted megy és villog, szirénázik folyamatosan. Szerinted, csak el akar menni. Okés, lassítasz. Még mindig mögötted van. Tehát nem bír elmenni. Ekkor jön, hogy akár megállással is el kell engedned. És megállsz. Ennyi....logikus MARGIT!
Hát pontosan erről beszélek, folyamatosan villogtat, akkor értelmezésem szerint haladni akar. Persze nem szeretném ha túlbeszélnénk a jelenséget csak tisztában akarok lenni, hogy miként is kell cselekedni a rendőrnek és az állampolgárnak. Még egyszer köszönöm hogy reagáltál a felvetésemre.
A belső intézkedés taktika szerint így kell csinálni. Ha nem tetszik sajnálom. Végül is nem baj, téged nem érdekel a sajnálatom. engem meg nem érdekel, hogy magas vérnyomás miatt fogsz jobb létre szenderülni
Kék vagy kék-piros villogó adott, nem sok mindenkinek lehet hivatalosan. Ha folyamatosan használja akkor haladni akar. Ha csak megnyekkentgeti akkor meg akar állítani. Ennyi.
egy azért mert "félsz"
kettő hogy vigyázz a másik ember testi épségére, egy igazoltatásnál bármi lehet. Legalábbis szerintem ez a normális.
Én akkor tolattam vissza rendőrnek, amikor bemértek, és a traffipax mellől kifutó embernek már nem tudtam időben megállni.. tolattam vagy 50 métert, pedig satuféket nyomtam