A közúton közlekedünk.
Az élvezeti cikk érzése a pályán (nem autópálya) jön elő és ott kell előjönnie fokozottan. Közlekedés során természetesen gyengébb ez az élvezeti érték/hatás de ellenben sokkal veszélyesebb is, mint kint a pályán.
Mindennek meg van a helye, ideje. (ott tényleg nem számít semmi, nincs idő, fogyasztás....stb.......csak élvezet )
ha betartasz minden szabályt, és a gép is jó akkor nehezen találni olyant amiért büntet
idén engem 1x állítottak meg megnézték a papírokat és viszlát, múlt éven se kötözködtek sosem, pedig 1x lett volna okuk
de van ismerősöm aki árut terít megy napi 4-600 km azt sem büntették meg évek óta
szóval azért nem olyan veszélyes a helyzet
legalábbis eddig nem volt. most majd meglátjuk
Azért mert a magyar valóság nem arról szól, hogy betartod a szabályokat és akkor rendben vagy hanem arról, hogy ha ngyűjteni akell addig keresnek míg nem találnak.....mivel naponta többszáz km-t vezetek és hetente legalább 2X ellenőriznek így fokozottan fennáll a lehetőség a közmunkára.....amúgy én biztos nem fogom leközmunkázni, inkább a sitt....és a sofőrök között ez az általános nézet ezügyben.....amúgy épültek börtönök szép csendben, épp nemsokára adnak át egyet.....
ha jól emlékszem a 40km/h óra alatt már lassú hajtás...vagy ilyesmi
a motorozás számomra és a hobbi motorosok számára egy hobbi. ha azt nézi valaki hogy 4.5-öt vagy 4.9-et fogyaszt a masina szerintem ne motorozzon. a motorozás "élvezeti cikk" és nem racionális, tervszerű szórakozás. de ha valakinek azzá vált akkor az már nem is szórakozás..sőt ha állandóan a km órát lesem hogy te úristen 55-el megyek az a motorozás élvezetének a halála
de mindegy ez az én véleményem
Most hogy jön ide a rossz műszaki állapotú autó? Azt a műszakin kiszűrik..(legalábbis ki kéne hogy szűrjék) nem arra kell számítani, hogy mindenki csotrogányokkal közlekedik majd..
A megengedett sebesség nem túllépése, hanem azzal való közlekedés nem hinném, hogy lassú hajtásnak minősül és veszélyes lenne.
Akkor veszélyes a 70-80-90..... ha valaki köztük akar 150-180-al szlalomozni, de akkor a 150-180 még inkább veszélyes és ugye a kontrasztot a gyorshajtás okozza.
Mellesleg ha 10-20-al gyorsabban megy az ember, pár percet nyer és akár töb liter benzint is veszít és "nyerhet" vastag büntetést.
Azt gondolom, a mai világban ez az igazi luxus aki ilyennel "hazárdírozik".
Gino és Ini megrögzött lassúhajtók...ez van
ezek szerint mi vagyunk a gyorshajtók.. ezt már velük egy párszor lejátszottuk, de ők kitartanak a szabályok mindenkori, kizárólagos betartása mellett.
én úgy gondolom nekünk tiszteletben kell tartani az ő közlekedési elveiket és nekik a mienket. ez egészen addig működhet amíg nem veszélyeztetjük a másikat. mert ugye a lassú hajtás is lehet veszélyes, talán a kresz is bünteti ha jól emléxem..
De egyet azért nem értek hogy a túróban lehet betartani a 30-50-70 stb km/h-t
képtelenség
arról nem is beszélve hogy kedves vezetőink is szarnak rá és a hivatali kocsik tele vannak lézer detektorral vagy olyan rendszámos autóval járnak amit a rend őre meg sem állíthat..
szerintem mindannyian láttunk már fekete bmw-t,mercit audit gyorsan hajtani, piroson szándékosan átmenni..és mi történt a rendőr elfordítja a fejét..de ha egy suzuki swift hajt gyorsan izibe sziréna és hajrá keményen megbüntetni, megfélemlíteni stbstb. (még jó hogy nem swiftem van )
persze megértem 95 nettóért..
de ki van adva: idén 11 helyett 15 milliárd kell a büntetésekből bevétel
úgyhogy kurvára mindegy mit teszünk lassan vagy gyorsan megyünk mindenképpen behúzzák rajtunk a ZSÉT
Hát én elég sokat közlekedem.... mégis 2005-ben állítottak meg/igazoltattak utoljára...akkor is azért, mert belém jöttek. Motorral talán 2009-ben igazoltattak, kérték el a forgalmit egy Szigetre tartó külföldi kocsisor ellenőrzése alkalmával.... előtte sem, azóta sem...
Lehet nem viselkedek úgy, nem adok okot a közlekedésemmel, hogy "kivegyenek"
Értelemszerűen büntetésem sem volt.
Aki siet, az az ő baja..
A sebesség korlátokra annyit mondanék még, hogy látok pár olyan autót, hogy 3 mm vastag a féktárcsa elől, amit olyan fékbetét "fékez" amin a kettőn van összesen 2-3 mm vastagság..... ez eleve életveszélyes.... és ilyennel mehessen szabályosan 100+ ? Ilyen jön szembe veled/velem.... bazze!
Talán mégis van értelme a sebességkorlátozásnak.....
az a baj,hogy mint minden törvényt-a kreszt is gyakran idióta demagóg vén faszok találnak ki és fogadnak el.na persze a törvényhozók szolgálati autóval ezt a legritkább esetben tartják be.és a normál állampolgár aki pl.sofőrként naponta szembesül a baromságokkal,na meg meg is büntetik-az nem fog dalolva örülni neki
helló fekete bárány kolléga a kresz nagy része elavult és túlbiztosított...ha mindenki betű szerint betartaná leállna az élet. az is röhej,hogy régen lakott területen 60 volt megengedve sokkal szarabb fékrendszerű autók közlekedtek és mégsem halt ki az ország....stb.
Miért voltál út akadály? Akinél mennek gyorsabban, az út akadály? Ez milyen hülye felfogás....
Mi az, hogy nesze neked KRESZ?
Ha nem tudod elfogadni a közúti közlekedés szabályait, akkor ne közlekedj. Ha kimész a közútra közlekedni, akkor azzal elfogadod. Ennyi.
Kár hőzöngeni, mérgelődni, bírálni.... attól még az van érvényben.
Aki meg nem száll szembe ezzel (mert értelmetlen és ő már belátta) az maradi?
Fordítva ülsz te a lovon....
odairtam azt is hogy kéz kezet mos.ismered a trükköt nem?38-38 az -38 ....ekkor jön a hiánypótlás 38 cal ésakkó mindenjóvan.namostakkor a pénzt tulajdonképpen egy centit se moccant de mindenki meggazdagodott
az öreg zsidó..igen leirtam:ZSIDÓ is ezt mondta:mindegy fiam csak forogjon a pénz.
nem kezdem, még mindig te vagy maradi!
a képek szerint 80-al száguldva is útakadály voltam a 4-esen, kikerültek mint a pocsolyát és távolodtak .
nesze neked kresz!
úgy hogy 8000 be kerül de 38 at könyvelnek le naponta és azt állambáttyótól megkapják mert kézkezetmos.én simán leközmunkázom oszt leszophat mind.tiszta felüdülés a fősulis csajok közt melózni
Megint kezded?
Örülök neki, hogy ilyen jól tudod, hogy nekem mi és mennyi időbe tellene.
Visszafelé fejlődök? Azért mert betartom a sebességhatárokat mivel nem szeretnék (nem tudok) ilyenekért fizetni?
Ha neked ez visszafejlődés, akkor nem velem van a baj.
uhhh már megint a bárhova odaérek bármilyen lassan is szindróma.
akkor neked egy pest debrecen 10 óra lenne
nem mindenki vissza felé fejlődik, te igen.
De ha nem tudok vagy az ember nem tud? Aki keres havi 70-80-at, az még szint megélni sem elég....csak úgy lehet, ha halogatja a fizetni valókat.... annak tuti nincs a zsebében még a minimum bírság sem.
Miből fizessen?
Ha ő a családfenntartó akkor sem ültetik le, meg ugye abból nem lesz pénze az államnak... szóval szar ez úgy ahogy van.
Egy dolog lett jó ez így, akinek van pénze.... azt csinál amit akar!
A közúton közlekedünk.
Az élvezeti cikk érzése a pályán (nem autópálya) jön elő és ott kell előjönnie fokozottan. Közlekedés során természetesen gyengébb ez az élvezeti érték/hatás de ellenben sokkal veszélyesebb is, mint kint a pályán.
Mindennek meg van a helye, ideje. (ott tényleg nem számít semmi, nincs idő, fogyasztás....stb.......csak élvezet )