Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

így van
nekem A-ban saját névre szóló rendszámom volt és 2 autóra volt bejelentve
persze az erősebbik után kellett fizetni a biztit és CSAK a biztit
Kizárt mert akkor életed végéig egy rendszámod maradna, némely országban 2 autót is lehet így működtetni persze nem egyszerre... ....viszont akkor ez csak egyszeri bevétel lenne.....normális országokban átírási díj sem úgy van mint nálunk....az eu-ban 4 országban tök ingyenes és a többiben csak a papírmunkáért kérnek pár €-t....
azt majd pár év múlva "találják ki" amikorra ebből már beszedték a pénzt..... és kell megint valamiből
Akkor már remélhetőleg személyre szabott lesz a rendszám és nem járműre. Kulturáltabb helyeken ez így működik!
Valamint nem véletlen ÜZEMBENTARTÓRA szól...... mert ugye alig lesz, csökken az átírás a költségek miatt és mindenki üzembentartóival jár majd...... tehát annak a lakhelye szerinti....stb.
Bűnmegelőzés? Ezzel hogyan előzik meg a bűnt?
Mintha nem lehetne ellopni Debrecenben egy rendszámot és Bp-n vagy máshol felszerelni autóra .....
A hírekben világosan megmondták, hogy illetékszerzés a dolog célja....semmi más, ott már nem hivatkoztak semmiféle kamu megelőzés és hasonlókra...
Még nem hallottam, de nem örülök neki én sem. A Szlovákoknál és az EU-ban rég így van már szerintem. Ha cserélik akkor úgy kellene, hogy ingyen, vagy alapáron. Persze nem így lesz. 6000 a Forgalmi + vagy 18.000 a rendszám...... ...vagy ki tudja mennyi....
itt van pár sorban...na persze indokot mindjárt találtak a balfaszok:bűnmegelőzés! (ahhoz inkább a cigányokat kéne kitelepíteni)...na meg a másik,hogy akkor ha egy autót eladnak más megyébe,akkor gondolom megint új rendszám kell...? újabb pénzért...ki van ez találva.
pontosan.... hivatalosan belekényszerítenek olyan költségekbe, amiket csak azért kell kifizetned, hogy bevétel legyen az államnak.

A rendszám és okmánycsere csak fedősztori, hogy érezd a "törődést" ....kapsz te is valamit a pénzedért... bár te nem kérted, neked nem lenne rá szükséged

Tulajdonképpen annyi, hogy akinek járműve van adózzon, fizessen még be x összeget....... csak ezt így "ellenszolgáltatás" nélkül már nem lenne pofájuk törvénybe foglalni.
Nem, ebből 12mrd bevételt várnak az illetékekből.....cserélni kell a forgalmit, rendszámot fuvarozóknak az engedélyeket amik szintén több tízezer mert azokon rajta van a rendszám, hogy mire érvényesek.......kirabolnak....ennyi...
én kifejezetten utálom a mostani rendszámokat
de gondolom azt is utálni fogom amikor gépjárművenként levesznek majd legalább 20 pénzel amikor cserélik
Nyugi! Mi fogjuk fizetni..

nincs pénz, de erre a hivatali cécókra mindig milliárdok futnak el.
lakcímkártya itthon van anélkül szerintem semmit sem ér, csepel bugyrait járom, nem viszek magammal szinte semmit csak pár fémeszközt
ti hallottatok erről a rendszám mizériáról? (állítólag decemberben vállalta a kormány, h 2013-ra lecseréli az azonosítókat új, terület alapú jelzésekre)
Szerintem lényegesen olcsóbb igényelni egy újat, mint megvárni hogy valaki visszaéljen az igazolványoddal. Ma már egy BKV-s bliccelés is 16ezer forintnál kezdődik...
gondolom hogy pofánverték mert a kabát cipzáros zsebben volt, onnan nem esett ki még semmi, kicsit várok hátha valaki leadta a vonaton, vagy valahol eldobálták aztán hazakerül
szerencsére csak a személyim volt meg az utazási kártyám benne
Okmányirodában elég, ha csak elhagytad. Ha tuti ellopták akkor a rendőrségen kell bejelenteni. Így is úgy is körözik majd a régit. Csak nem mindegy 1 vagy 2 helyen vársz.....
Én is erre gondoltam, én viszont azt hittem, hogy arra kiváncsi, hogy mennyi képzés kell a B-nél, hogy 125-re is jó legyen....
azt kérdezte, hogy B-vel mit lehet vezetni... asszem. azzal továbbra is csak ötvenest lehet(ne), az ötórás képzéssel meg 15lovas 125-öst.
Tényleg nem?......pedig erről volt szó, hogy elfogadták.......vagy nem?
az ellopott személyit be kell jelenteni a yardon?
vagy elég csak okmányiroda?
jól tudom hogy az újfajta jogsi is alkalmas már személyazonosságot igazolni?
nem emelték fel, maradt az 50 köbcentis határ. az A1 jogsi óraszámát csökkentették 30-40-ről mindössze ötre.
igen-igen-igen sikerült
remélem az én 30EFt-omat legalább még 75 éves koráig is fizetésként veheti fel minden sün