Attól függ mennyi kép készült. Van ott még, mert tuti álltak még mögötted. Csak azt neked nem töltötték fel szerintem. Gondolom PDA-val készült, az meg asszem gps kordinátás is. A fő táblát csatolja minden autóhoz elküldéskor. De nem küldi el a teljes sort mindenkinek, mert ugye mások autójához nincs közöd.
szólásszabadság az hát.... de előbb "megkapod a beszédet", hogy miből szólhatsz
Sok minden valóságos van abban, amit írsz.... csak amikor éppen a megítélés rontó cselekedetet végzed és arra reagálnak.... akkor SENKI ismétlem SENKI nem gondol olyanokra amiket leírtál.... mert koncentráltabb és kézzelfoghatóbb az, amit pont csinálsz
Nulla kötekedéssel. Te az XT-vel valsz meg tudsz lógni terepen, de hidd el utcán egy motoros rendőrtöl nem tudsz. Egy átlagos motoros szerintem, egy motorosrendőr vezetési tudásának 10%-át se tudja, tehát hiába egyenesben gyors, mikor a manőverezésen és a kanyarodáson van a hangsúly v. baleset v. elkapják. Mostanában speciel én egyre több motoros rendőrrel találkozok az utakon és nem autós járőrrel. Remélem nem húztad fel a hozzászólásomon magad!
ezt már írtad máskor is. ha le tudnánk ülni beszélgetni1szer,akkor megértenél jobban,mert a hozzászólásaidból látom,hogy értelmes ember vagy,ami manapság ritka így nehéz ezt elmondani.
de pont ez a lényeg amit leírtál.hogy még a saját szemétségüket is ellenünk fordítják.sikerrel.a média meg segít nekik.
szóval van ez az ország és az őt kiszolgáló rendőrség.
az országnak pénz kell és azt behajtják.sebességmérés,rendszám...stb.
más uniós országban pl.kurvára nem foglalkoznak a rendszám"szögével".ez kimondottan geciség,a magyarok szopatása.és mindezekért csillagászati,a fizetésekhez nem illeszkedő büntetések.
és amikor valaki megpróbál tenni valamit ez ellen a mérhetetlen szemétség ellen,akkor az egy fekete bárány,az ország szégyene.nem tud beilleszkedni,nem fogadja el a törvényeket...stb.mint ahogy Te is írod.
hát,tudod mikor 40 helyett 57tel mész,és megbasznak 3rúgóra az nem geciség akkor én se vagyok a motorosok szégyene,ha hátizsákba teszem a rendszámot. kikérem magamnak!
na ez nem vitaindító volt,meg lehet,hogy nem is értik sokan mit akartam mondani.de valakitől azt hallottam hogy itt Abszurdisztánban szólásszabadság van....
ezt én már régen megmondtam....de nem mindenkinek tetszett. mondjuk ez engem nem érdekel. szemétségre csak szemét választ lehet adni.majd ha ebben a kurva országban megoldják a katasztrofális közbiztonságot,akkor méregessék a rendszám dőlésszögét.úgyhogy én maradok az ellenállók oldalán.ha meg elkapnak akkor megérdemlem,mert balfasz voltam,hogy hagytam nem kell erre reagálni senkinek,csak mindig felidegesít az ilyen.
Nagyon köszönöm a választ, csak az érdekelne hogy ezt a rendőr helyszinen hogyan állapitja meg? Hordoz magával egy szögmérőt? Csak mert ha nekem hasra ütés szerűen azt mondja ez túl meredek, akkor nekem ott leszereli, azt viszlát? Elég durva. Igy áljak meg nekik
A B. Függelék B/10. számú melléklete a 6/1990. (IV 12.) KöHÉM rendelethez
A motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok hátsó rendszámtáblájának elhelyezésére vonatkozó követelmények
I. Rész
Alapvető rendelkezések
1. A melléklet alkalmazási köre
1.1. Ez a melléklet motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok (a továbbiakban: jármű) hátsó oldalán a rendszámtábla felszerelési helyére érvényes.
II. Rész
Követelmények
2. Méretek
A jármű hátsó oldalán a rendszámtábla felszerelési helyének az alábbiak a méretei:
2.1. Segédmotoros kerékpárok és négykerekű nyitott könnyű motoros triciklik
2.1.1. Szélesség: 100 mm,
2.1.2. Magasság: 175 mm, vagy
2.1.3. Szélesség: 145 mm,
2.1.4. Magasság: 125 mm.
2.2. Motorkerékpárok, háromkerekű járművek 15 kW legnagyobb teljesítményig és négykerekű motoros triciklik a négykerekű nyitott könnyű motoros triciklik kivételével
2.2.1. Szélesség: 280 mm,
2.2.2. Magasság: 210 mm.
2.3. 15 kW-nál nagyobb teljesítményű motoros triciklik és a négykerekű nem nyitott (karosszériával ellátott) motoros triciklik
2.3.1. A gépkocsikra az MR A. Függeléke A/4. számú mellékletében meghatározott előírások érvényesek.
3. A rendszámtábla helyzete általában
3.1. A hátsó rendszámtábla felszerelési helye a jármű hátsó oldalán úgy helyezkedjen el, hogy
3.1.1. a rendszámot azok között a hosszanti síkok között lehessen elhelyezni, amelyek a legnagyobb szélesség külső pontjain átfutnak.
4. A rendszámtábla helyzete
4.1. A hátsó rendszámtábla
4.1.1. merőleges legyen a jármű hosszanti középsíkjára;
4.1.2. legfeljebb 30°-kal dőlhet a függőlegestől - terheletlen jármű esetén -, ha a rendszámmal ellátott oldal felfele mutat,
4.1.3. legfeljebb 15°-kal dőlhet a függőlegestől - terheletlen jármű esetén -, ha a rendszámmal ellátott oldal lefele mutat;
5. Legnagyobb távolság a talajtól
5.1. Terheletlen járműnél a rendszámtábla felszerelési helyének felső széle és a talaj közötti távolság maximálisan 1,50 m lehet.
6. Legkisebb távolság a talajtól
6.1. Terheletlen járműnél a rendszámtábla felszerelési helyének alsó széle ne legyen a talajtól 0,20 m-nél, illetőleg a kerék sugaránál kisebb magasságban.
7. Geometriai láthatóság
7.1. A rendszámtábla felszerelési helyének láthatóságát abban a tartományban kell biztosítani, amelyet két térszög határoz meg.
7.1.1. a függőleges térszöget az a két sík határolja be, amelyek a rendszámtábla felszerelési helyének felső és alsó peremén futnak át, és a vízszintessel azt a szöget zárják be, amelyet az 1. ábra mutat.
7.1.2. a vízszintes térszöget az a két sík határolja, amelyek a rendszám felszerelési helyének bal és jobb szélén futnak át és a hosszanti középsíkkal azt a szöget zárják be, amelyet a 2. ábra mutat.
1. ábra: A függőleges térszög (a felszerelési hely alsó és felső pereme, vízszintes éllel)
De
Eleve megváltoztatod a gyári -jóváhagyott- kialakítást.
Ami pedig megváltoztatja a jármű korábbi méretét, főbb jellemzőit és környezetvédelmi ..stb. az engedély nélküli átalakításnak minősül.
Ha jól emlékszem.
Amúgy elveheti, mert a rendszám nem JÓL látható módon és nem az előírás szerint van rögzítve.
Majd jön pohi, talán belinkeli az ide vonatkozó előírást is.
Elvileg van hozzá utcai szett ami kb 4 fokkal függőlegesebb De engem az érdekel hogy ilyenért is elveheti e HELYSZINEN a forgalmit+rendszámot vagy nem. Mert azzal fenyegetőztek. Ami a legmókásabb, hogy az enyémen ugyan ilyen kinézetű rendszám tábla tartó van,Utólag vettem, Polisport, és benne van a homológ jelzés És még a csomagolásán is rajta van. elvileg akkor nem szólhat bele, ugye?
Hát ez nem jó.
Nem elég ok megmagyarázni, hogy ilyen a motor kialakítása és CSAK oda lehet felszerelni a rendszámot.
Ha rendszámozható a motor, akkor ugye tudni kell úgy felszerelni a rendszámtáblát, ahogy azt a KRESZ meghatározza.
Gyárilag kell lennie olyan tartónak, ami úgy tartja.
Ha nincs, akkor ugye hogyan vehet-ne részt szabályosan a forgalomban....
Nem lett leszerelve onnan valami, ami gyárilag ott volt?
Ha ott álltál akkor 30 papír....