Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sajnos a kérdés csak prózai volt,mivel a válasszal én is tisztában vagyok! :) Csupán arra kívántam rávilágítani, hogy nem feltétlenül elvetemült száguldozó az,aki esetleg 30-40ezer forintot is jó szívvel költ egy detektorra,ne adj isten, egy blokkolóra, hisz ha beleszalad valaki az említett 30-asba 70-el,az kapásból 60ezer magyar pénz,ami majd egy havi fizetés! és nem hiszem,hogy valójában gyorshajtásról beszélhetnénk,elég egy apró figyelmetlenség,esetleg némi jóhiszeműséget vár a kedves polgár, hogy a kint felejtett 30-as táblánál nem állnak be mérni,az éberek! :)
ott szinte mindig van, de az más... ott 80-al szabad és max gyorsabban mész....csak te hibázhatsz -bár ott is elbújnak a beton terelők mögé és éppen kilátszik a kocsi a kanyar után... amikor már késő, ha gyorsan mentél

ez a hídon piszkálja a csőrömet, mert itt ugye nem játszik a "tartó konzol" hülye szöveg sem
az egy három kilós megoldás egy mezei autósnak... tavaly sokszor láttam ott is, meg a csömör felől érkezőket a dunakeszi lehajtó előtt közvetlenül lőtték...
Ezt komolyan kérdezed?
Tiszta sor, hogy akit/akiket nem ellenőriznek vagy maguk az ellenőrző szerv azoknak nincs mitől tartani, azaz rájuk nem vonatkoznak bizonyos szabályok.

Én meg a múlt héten érdekes dolgot láttam, csak nem volt időm lefényképezni.
Ugye kitalálták maguknak, hogy a rendőrautó bárhol megállhat forgalom ellenőrzés céljából sebességet mérni, mert akkor az autó a mérőkészülék "tartója" így az már nem gk hanem egy egyszerű tartó állvánnyá minősül át. (ez már önmagában vicc)
Na most, Megyeri-híd Óbuda felé az utolsó nagy balos kanyar előtt áll a rendőrautó a leállósávon. Természetesen semmilyen egyéb jelzés nem működött az autón. Csakhogy a mérőkészülék 3 lábon állt a szalagkorláton belül a járdán és éppen kilátott a korlát felett az autó mellett a 0-ásról jövőkre. Eleve szemét dolog így elbújni, de most nem ez a lényeg. Na kérem, akkor most ugye a rendőrautó nem képezte a sebességmérő készülék tartó konzolját, sőt semminek nem minősült CSAK EGY SIMA PARKOLÓ AUTÓNAK, HÍDON LEÁLLÓSÁVON !
Ezért szép kövér csekket bármelyik mezei autós, amit most ők csináltak...... mert nekik lehet.
amit szabad Jupiternek...
Szerintem nem erre gondolt,amikor a sebességhatárokat említette! Ma érdekes esetnek voltam szemtanúja,mert van nálunk egy "kint felejtett" 30-as tábla,egy egyébként 70-es szakaszon,én itt olyan 40körülre lassítok,amiért gyakran majdnem keresztbe hajtanak rajtam (többször is láttam már traffit itt), de ma 2rendőrmotoros,egymás mellett,egy sávban szép békésen 70-75 körül áthajtott az érintett szakaszon...Bármiféle megkülönböztető jelzés nélkül. Kérdem én,most akkor hogy is vannak a sebességhatárok,és a szabályok?
A Napokban lakott területen motoros kretén 50 helyett rendszám nélkül tiltáson kb.100-al elment mellettem ! Csak hogy a motorosok jó hírnevét növelje! Érdeklődve nézném mit mondanál egy ilyenre, ha anyádat elütné?!
Azt hiszitek nektek nem parancsolnak a törvények?!
Majd a temetéseden megtudod.
Majd az evolúció letisztázza.
Az ojjektív rablásról: link
1. persze igazad van
2. de ezt te sem gondolod komolyan
30-50-70-90-110-130...aki ezt mindig betartja annak 2 anyja van..vagy kisrometje
Sokkal olcsóbb a szabályos közlekedés! Infra Led nélkül is!
Kérdezd meg az okmány irodában!
nem olyan egyszerű, az olcsó ledek szórásszöge 15, maximum 30 fok, legjobb példa: fogj egy távirányítót és célozz vele egy otthon lévő telefon kamerájába/videokamerába/digitális fényképezőbe, ha egy picit is eltérsz a "jó" iránytól akkor egyből már csak egy apró fényes pontnak tűnik az IR led
Ha nem 2-3 fényforrást, hanem több tucatot helyeznénk el a rendszám körül. Lehetőleg mindegyik led más-más szögben állna, akkor jó eséllyel, az esetek nagy százalékában vakítaná a kamerát.
bizony-bizony.....
egyébként ez az infrás dolog nem olyan egyszerű, ez csak akkor működik ha az infra ledek pont a kamera fele "világítanak" és ennek nagyon kicsi az esélye, de ha nem így van akkor javítsatok ki
Lomex, de ott csak az alkatrészt kapod meg ahhoz még áramkört kell építeni
Hol lehet kapni ilyen infraledeket?
Pár kis teljesítményű infraleddel például hatékonyan elvakíthatók az alacsony fényviszonyok között működő "éjjellátó" kamerák is. Ezeknek az objektívje úgy van kialakítva, hogy az infratartomány jó részét átengedik, ugyanis legtöbbjük rendelkezik pár infraleddel az objektív síkja mögött amivel megvilágítja az előtte lévő terepet, és az arról visszaverődő infrafényből kreál képet. Na most ezek 50 forintos infraledekkel csúnyán megviccelhetők. Pontosan így működnek a rendőrségi és biztonsági kamerák is, amelyek fel vannak készítve "éjjellátásra". Ugyanígy elvakíthatók, kijátszhatók.
Rendszám megvilágítása 1-2 wattos infra Ledekkel. Nyugaton már készreszerelt rendszámkeretként árulják. Elvakítja az infrakamerát. Egy nagy fehér flekk lesz a képen a rendszám helyett...
Sziasztok!

Nem igazán témába vágó dolgot szeretnék kérdezni de ebbe a topikba szerintem megkapom a választ, vennék egy motort ami jelenleg szürke/ezüst színű de én egyből fehérre szeretném festeni akkor kell még plusz forgalmit csináltatnom vagy már az átírásnál meg tudom oldani hogy a forgalmiban fehér legyen?
Ha csak 100€ akkor nem érdemes próbálkozni....itthon sokkal több lett volna...
Pénzkérdés. Nem tudom fizessek, vagy cselezzek? Gyanús hogy most nem menne...
francba....remélem olcsón megúszod...
Láttam a faluvége táblát, azt odacsavartam neki. Tudod 10m azt 80.
Amúgy tényleg gyorsan mentetek vagy csak szórakoztak?