Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Erre csak a hozzáértő tud válaszolni.....esetleg fényképeztek a rendőrök?...és ha ők nem akkor Ti igen?.....mert fellebbezni talán csak úgy lehetne...
feljebb volt hajtva egy picit. De az EXC-n gyárilag a kis farok idom elég hegyes szögben áll és oda volt felrakva. Ilyen farok idomra:
Jaj ba** meg most látom akkor egy kis helyesbítés: A rendszám tábla volt ferdén a motoron. Ezt benéztem, köszi az őszinte választ
Csak abban az esetben tekintenek el a forgalmi bevonásától,ha látják a haverodon, hogy nem született huszárnak
azért ferde a látvány
A haverod esetleg mozgásában korlátozott és ezért kellett rögzíteni a motoron?........ebben az esetben nem szép ha zaklatják még akkor sem ha lelóg valamelyik oldalra a motoron viszont felvet pár kérdést, hogy száll le?....van kitámasztó kerék ha megáll? ......vagy úgy spanifereztétek fel, hogy azért lóg az egyik oldalra mert az egyik térdcsonkja hosszabb és arra meg tud támaszkodni?.......sok még itt a kérdés....
Hello mindenki! Szombat este haveromat megfogták a sünök, és azért mert egy picit de tényleg picit ferdébben de még tökéletesen látható módon volt felrögzítve a motorra, már rögtön be akarták vonni a forgalmit. Kérdés: bármilyen ürügyből bevonhatja helyszinen a rendőr a forgalmit? Vagy csak akkor ha nincs érvényes műszaki? Mert neki tökéletesen rendben voltak a papirok.
Köszi a választ előre is!
ezt már én is halottam egy nem kis beosztásu nyugdijas rendőrtől nem tudom ügyvédileg mit lehetne vele kezdeni
Úgy tudom külön magyarázza a Kresz, hogy a biztonsági öv úgy kell becsatolva legyen, hogy a személyt "rögzítse" v. valami ilyesmi... tehát a magyarázata téves.

Viszont az a személy, aki 70es táblánál 250-el megy, NE csatolja be a biztonsági övet... ezzel egy esetleges balesetnél könnyíti a Föld terhelését, az amúgy is népességtől túlterhelt helyzetén...

Kis kitérő. Nem tudom tudjátok e, hogy egy átlagos ember egy 7 Km/h ütközésnél tudja megtartani a testét. Egy 50 Km/h ütközésnél már 1 tonna nehezedne a karjaira...
Nemtom Rám egyszer már rám szoltak, hogy a körforgalom előtti 30-as szám az nem azért van, hogy annyit kell benne keringeni...
ez sok éves történet.....
azt hiszem ez el is fogadták akkor, 1x...aztán valami másért meg jól megbütették
Következő útkereszteződésig él a 30-as. Hogy mit mérhettek azt em tudom. Nem tiltja semmi a 30-asnál a mérést.
Sziasztok!
Magyarországon a rendőröknek van olyan mérő műszerük mint pl: Német rendőröknek h a robogót megtudják nézni h mennyivel megy?
és ha van akkor elvehetik a motoromat mert túl gyors vagy mert tegyük fel hogy egy 70ccm-es henger dolgozik benne?
A rendőr kipróbálhatja a motort ha nem adom oda neki?
Könnyű lebukni 70ccm-es hengerrel?
Előre is thx mindenkinek:D
A végén a biztonsági öves miatt nagyon tetszett. A táblás is csak azért nem mert, már szakálla nőtt olyan régi. Mellékesen a KRESZ nem a tábla értelmezése alapján hanem a jelentése alapján jelent számunkra valamit. A bíróságon ez alapján meg lehetne fellebbezni az előzni tilos táblát is, de mivel annak a jelentése nem piros kocsival fekete autó előzése tilos ezért az a más színű járművekre is vonatkozik! Ugyanígy a táblánál beleírt számnál sem az a lényeg, hogy milyen mértékegységeket ismerünk még hanem, hogy mit jelent a KRESZ szerint az a tábla.
ezt most olvastam biztos viccnek szánták,de hogyha Magyarországon egy polgárőr ruhájának félelemkeltését be lehet magyarázni,akkor ezt is simán

Egy 70 km/h Max. sebességű útszakaszon, 250 km/h sebességgel radarba
futó autós védőbeszéde a bíróságon :"Tisztelt bíróság, valóban láttam
egy fehér alapú, kör alakú táblát, amiben a 70-es szám volt, de nem volt
semmilyen mértékegység mellette.Ahogy önök is tudjak, az 1837. július 4-i
törvény kötelezi országunkat a metrikus mértékegység használatára. Továbbá az
1961. május 3-i 65/501 számú törvény kimondja, hogy a hosszúság mértékegysége a
méter, és az idő mértékegysége a másodperc. Én el sem tudom képzelni, hogy a
Belügyminisztérium nem tartja tiszteletben a Köztársaság törvényeit. Tehát
logikus, hogy ha nincs odaírva a mértékegység, akkor a sebesség alapértelmezés
szerint m/sec-ban értendő. A 70 m/sec maximális sebesség, megfelel 252 km/h-nak.
A rendőrök azt mondták, hogy 250 km/h sebességgel autóztam. Nem is vonom
kétségbe a rend őreinek pontosságát. Tehát 2km/h sebességgel a sebességkorlát
alatt voltam. Így tisztelettel kérem a bíróságot, hogy adják vissza a
jogosítványomat, amit egy sajnálatos tévedés folytán vettek el a rend éber
őrei."Hoppá!A magyar KRESZ-ben (1/1975 KPM-BM rendelet) sincs
mértékegység, csak az, hogy "sebesség", ami így logikusan m/sec-ot
jelent!Másik baki a KRESZ-ben a biztonsági öv, amire csak annyi előírás
van, hogy be kell csatolni, de az nincs ott, hogy az ember előtt, vagy mögött kell becsatolni!
kedves pohi lenne egy kérdésem! Az egyik forgalmasabb városi úton csatornázás miatt kint van a 30as tábla... természetesen munkálatok már nem folynak oka nincs a táblának és értelmesen sincs kirakva hogy mettől meddig érvényes... és nem mellékesen teljesen félre van forditva... namost reggel ott szolgáltak a kocsiban a fáma mögött... az igaz az a füles hogy 30-as táblánál egy ideje nem mérnek a rend őrei mert túl sok panasz volt miatta!? Vagy ha 50el mentem várjam a csekket!? (vagy esetleg voltak olyan sportszerüek hogy ) az út azon részét mérték ahol 50 a seb!?
15 évesen nem sok esélyt látok rá
B kat. vezetői engedély is számit. (ha netalántán olyanod már régebb óta van), és igen, hosszabodik a kezdő vezetői engedély.
ez is egy lehetőség
csajoknak imponálni kőőő.ém megoldom ezt a problémát egy pályaidommal és hátsó lábtartó leszereléssel
Nem érdemes bekockáztatni, mert 30.000-ig terjedő pénzbírság lehet belőle, + hosszabbodik a kezdő vezetői engedély ha jól emlékszem....
Bírd ki a 2 évet.....
Abba gondolj bele, NE ADJ ISTEN! baleset... ott abban a pontban, ha sértetlen is maradsz, de (ismétlem NE ADJ ISTEN!) a barátnődnek 8 napon túli sérülése van, neked csengettek... onnan várhatod a letöltendőt... Legyen eszed és ne kisértsd a szerencsédet!
Hello. Van egy 125-ös motorom (robogóm) szabályos..rendszám stb..amint meglesz az A1-es jogosítványom, (udom hogy 2 év után lehet szállítani rajta utast) viszont ha én, annak ellenére hogy nem lehet..pl 1 hónap után viszek magammal utast, és megállítanak, akkor milyen bűntetést szabhatnak ki rám? Esetleg lehet hogy pénzbűntetés is? Mert ha esetleg nem olyan nagy a tét..akkor mittudomén suliból hazavinnék valakit..vagy barátnővel kiruccannák..szóval a kérdés annyi hogy milyen bűntetésre számítanék, ha neadjIsten megállítanak.
Most rákérdeztem, neked volt igazad, a bilincses rész költői túlzás volt, elég volt a határozott fellépés is .
Ezt kívántam kiegészíteni:

"Hogy ebből nem lett Olaszliszka 2. az csak azon múlott"
Ezt mondta a felesége, aki ott volt. De te rákérdezhetsz máshonnan is.