Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

köszönöm szépen! Tehát megint csak megpróbáltak belekötni valamibe
Szerintem, vagy jogász emberek által használt szavakkal élve "álláspontom szerint" :

Lejárt vezetői engedély nálad kellene maradjon, nyomtatnak a meghosszabbításról az okmányirodában papírt, ami arról szól, hogy cserélik. Ez a kettő együtt érvényes. Max. 60 napig.
Ha megjött az új vezetői engedély akkor le kellene adni a régi vezetői engedélyt.
Hogy ez miért nem így működik nem értem

Járművezetésre jogosító okmányok

35/2000 BM rendelet 2. § (1) Az e rendeletben meghatározott járművezetésre jogosító okmány:
a) a vezetői engedély,
b) az ideiglenes vezetői engedély,
c) a nemzetközi vezetői engedély.
(2) A Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas az ügyfél által együttesen bemutatott, az adott kategória tekintetében lejárt érvényességű vezetői engedély és a közlekedési igazgatási hatóság által a kérelemről elektronikus úton kiállított és az ügyfélnek átadott adatlap a vezetői engedély cseréjére irányuló eljárás kezdeményezését követően az új vezetői engedély kiadásáig, de legfeljebb a kérelem benyújtásától számított 60 napig.
(3) A külföldi hatóság által kiállított érvényes vezetői engedély Magyar Köztársaság területén történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a bejelentésről szóló jegyzőkönyv és a vezetői engedélyt kiadó külföldi ország hatósága által kiállított, a vezetői engedély adataira, érvényességére és a vezetői jogosultság tartalmára vonatkozó igazolás, a kiállítás dátumától számított legfeljebb 30 napig.
(4) Az érvényes magyar vezetői engedély külföldön történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a külföldi vagy magyar hatóságnál tett bejelentésről szóló jegyzőkönyv a bejelentéstől számított legfeljebb 30 napig.
Rendben, tiszta! Köszi szépen!
Az megint más, hogy néhány rendőr elnézi, hogy csak a papír van.
De hivatalosan nem elég.
Gondold végig, hogy mi szükséges ahhoz, hogy közúton gépjárművet vezethess.
A jogosítvány hibádzik.... tehát nem, mivel a papír nem jogosítvány.
Ha a munkához kell a jogosítvány, akkor kérelmezni kell az okmányirodában, hogy nálad maradhasson a jogosítvány. Majd mikor megérkezik a kategóriával bővített jogosítvány, akkor le kell adni a régit.
Vezetni, csak érvényes jogosítvánnyal lehet.
Szerintem ez nem bonyolult.
Na mostmár végképp elbizonytalanodtam valaki ezt mondja..valaki azt.. Pohi, ha olvasod, te mint rendőr légyszíves írd le a véleményed, lehet vezetni hivatalosan, vagy nem? Köszönöm
Látod, nem értik.....hogy arra egy másik szabály van, hogy hogyan kell lennie.... amiről előbb beszéltünk az -az utóbbiból következtetve- a felszerelésére vonatkozik.
Lüke

"KRESZ 5§. (5) A hatósági jelzés(eke)t [rendszámtábla(áka)t] a járművön a felszerelésére kijelölt helyen, jól olvasható állapotban kell tartani, azt megváltoztatni, letakarni vagy jogosulatlanul eltávolítani tilos."

A felszerelésre kijelölt hely a rendszámtábla keret felfogatására kialakított hely és az oda rögzített rendszámtábla tartó. Ennek rendeltetés szerű használata nem a rendszámtábla fordított elhelyezése. Fordítva alapból nem lenne jól olvasható, ha megfordítod az olyan mintha nem is lenne. Persze van, de mégsem
Ez a kérdés már nekem is eszembe jutott.
jó, de az nincs benne hogy a "feliratozott" ellátott oldal a motor felé néz, vagy elfelé tőle. Csak a le- fel irány van meghatározva, meg a hozzá való szögek.
arra van jogszabály hogy irással kifelé vagy befelé?
Szövegértés 1-es, ülj le!

4.1.2. legfeljebb 30°-kal dőlhet a függőlegestől - terheletlen jármű esetén -, ha a rendszámmal ellátott oldal felfele mutat,
4.1.3. legfeljebb 15°-kal dőlhet a függőlegestől - terheletlen jármű esetén -, ha a rendszámmal ellátott oldal lefele mutat;
Ha jól emlékszem, a papíron van egy olyan rész, hogy az alábbi kategóriákban vezetésre jogosít... Az alapján vezethetsz vele mindent, ami ott fel van sorolva
Ez nem írja, hogy fonákkal nem lehet felszerelni
A bringások egy részének is van biztosítása. A lakásbiztosítás érvényes a lakók által, biciklivel okozott károkra is.
Igen, így van. Én mondjuk anno bevállaltam, hogy az új kategóriát is vezetem, ez egyéni mérlegelés kérdése.
Akkor jól értem, hogy az új kategóriát azt nem, de a régit azt vezethetem?
már mér ne vezethetne vele? nem friss jogsis hanem kategória bővítés volt, de a régi kategóriát ami már megvolt az vezetheti a papírral...

én is azzal mentem és és az osztrák bag os is elfogadta, meg a magyar nkh-s is.

akkor nem vezethetsz a papírral ha friss jogsis vagy.
Hát el...de mind1...ezt az 1-1,5 hetet kibírom valahogy...addig meg söfőrrel járok mint a kulákok
Akkor ezt egy kicsit elszabtad
Ahha, csak így motort sem vezethetek addig elvileg
Ez most a B-s jogsid?
Ettől kisebbe már nem igazán tudtam volna menni...szóval remélem hamar megjön és gyiteeee
Lehetőleg a legkisebb város okmányirodájába kell menni. Ott gyorsabban mennek a dolgok
Mondta a csaj, hogy van ilyen lehetőség, viszont akkor kb. 3 hét mire megjön azt mondta. Így meg 1-1,5 hét...és sürgős lenne, szóval úgy döntöttem, hogy otthagyom..nem gondoltam, hogy szükségem lesz rá