Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha legközelebb kategóra bővítés miatt cserélni kell a jogsid, akkor ne hagyd ott! Van rá mód, hogy hívnak az okmányirodából, hogy megérkezett az új jogsi, bemész és tényleg csak cseréled.
Picsába...pedig nagyon kéne...na mind1 akkor, szerzek sofőrt Köszi
Tudsz vezetni vele, de nem szabad.
Szevasztok!
Kéne egy kis segítség! Az van, hogy kategória bővítés miatt az okmányirodában hagytam a jogsim, viszont úgy alakul, hogy szükségem lenne rá. Kaptam egy papírt, amire az van írva, hogy jogosítvány csere adatváltozás,rongálódás miatt. Kérdeztem a kiscsajt az okmányirodában, hogy ezzel vezethetek-e..azt mondta, hogy rendőrtől függ. Megkérdeztem egy rendőr ismerőst, aki azt mondta, hogy ő nem tudja, szerinte vezethetek vele ha nincsen ráírva, hogy nem, de ez nem 100%! Szóval most nem tudom, hogy mi a helyzet. Ha tudtok segíteni, akkor előre is köszi!
nem vagyok rendőr
no majd kiragasztom ezt az eszmecserét a tankra aztán aláírom hogy hivatalos rendőri közlemény
van azon a motoron sok piros még... szóval nem hinném, hogy gond lenne
naptól
köszi!
esetleg a széleire dobok valami piros csíkot majd..
végigolvasom...pfff..LOL...xD...emoérvágós..
50esre nem kell bizti...
ki sem engedném a közútra bizti nélkül még a bringást sem.
ennek a sok kis fattyúnak akik vezetik a nagymotorokat sm jogsival meg csalós teljesítménnyel....kivánok minden napra seggbegúrós igazoltatást,a kisköcsögebbik fajtából valónak pedig kötelező nélküli ezeröcsit vassal megrakva aki oldalról felborít..és megtudja milyen jó móka végigvinni a kárkifizetést a más faszsága miatt.ikszdé gyászhuszárok..lol.
Még jól megúsztad!
A pénzbüntetés is lehetett volna több és ha súlyos sérülést okozol valakinek vagy maradandót.... Húúúúúú le sem merem írni!
Nekem erről konkrét tapasztalatom van... se rendszám, se jogsi, se biztosítás és közúton baleset okozása...

60e pénzbírság ( de csak azért mert személyi sérülés csak az én részemről volt viszont 8 napon túl...) 1 év jogosítvány megszerzésétől való eltiltás.

A másik 2 résztvevő ( 1szgk és egy kamion) anyagi kárának megtérítése. Mivel tanuló voltam így a mabisz fizette volna és addig havi kamatot számolt volna fel míg nem leszek kereső képes. A közel 1 miliós kárból olyan 3,5 milió lett volna mire befejezem az iskolát. Ezt vmiért nem kértem, inkább személyi hitellel zsebből kifizettem a kárt.

Tanulság: jogsi biztosítás és rendszám nélkül ki nem teszem a lábam az útra...
teljesen megfelel.... a naptól is megfakulhat
rendőri szemmel nézve ez a motor mennyire piros?
forgalmiban a szín piros, (eredetileg a tank is piros)
csak most egy túratank van fenn, aztán mennyire lehet ebbe belekötni
köszi!
A B. Függelék B/10. számú melléklete a 6/1990. (IV 12.) KöHÉM rendelethez
A motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok hátsó rendszámtáblájának elhelyezésére vonatkozó követelmények
I. Rész
Alapvető rendelkezések
1. A melléklet alkalmazási köre
1.1. Ez a melléklet motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok (a továbbiakban: jármű) hátsó oldalán a rendszámtábla felszerelési helyére érvényes.
II. Rész
Követelmények
2. Méretek
A jármű hátsó oldalán a rendszámtábla felszerelési helyének az alábbiak a méretei:
2.1. Segédmotoros kerékpárok és négykerekű nyitott könnyű motoros triciklik
2.1.1. Szélesség: 100 mm,
2.1.2. Magasság: 175 mm, vagy
2.1.3. Szélesség: 145 mm,
2.1.4. Magasság: 125 mm.
2.2. Motorkerékpárok, háromkerekű járművek 15 kW legnagyobb teljesítményig és négykerekű motoros triciklik a négykerekű nyitott könnyű motoros triciklik kivételével
2.2.1. Szélesség: 280 mm,
2.2.2. Magasság: 210 mm.
2.3. 15 kW-nál nagyobb teljesítményű motoros triciklik és a négykerekű nem nyitott (karosszériával ellátott) motoros triciklik
2.3.1. A gépkocsikra az MR A. Függeléke A/4. számú mellékletében meghatározott előírások érvényesek.
3. A rendszámtábla helyzete általában
3.1. A hátsó rendszámtábla felszerelési helye a jármű hátsó oldalán úgy helyezkedjen el, hogy
3.1.1. a rendszámot azok között a hosszanti síkok között lehessen elhelyezni, amelyek a legnagyobb szélesség külső pontjain átfutnak.
4. A rendszámtábla helyzete
4.1. A hátsó rendszámtábla
4.1.1. merőleges legyen a jármű hosszanti középsíkjára;
4.1.2. legfeljebb 30°-kal dőlhet a függőlegestől - terheletlen jármű esetén -, ha a rendszámmal ellátott oldal felfele mutat,
4.1.3. legfeljebb 15°-kal dőlhet a függőlegestől - terheletlen jármű esetén -, ha a rendszámmal ellátott oldal lefele mutat;
5. Legnagyobb távolság a talajtól
5.1. Terheletlen járműnél a rendszámtábla felszerelési helyének felső széle és a talaj közötti távolság maximálisan 1,50 m lehet.
6. Legkisebb távolság a talajtól
6.1. Terheletlen járműnél a rendszámtábla felszerelési helyének alsó széle ne legyen a talajtól 0,20 m-nél, illetőleg a kerék sugaránál kisebb magasságban.
7. Geometriai láthatóság
7.1. A rendszámtábla felszerelési helyének láthatóságát abban a tartományban kell biztosítani, amelyet két térszög határoz meg.
7.1.1. a függőleges térszöget az a két sík határolja be, amelyek a rendszámtábla felszerelési helyének felső és alsó peremén futnak át, és a vízszintessel azt a szöget zárják be, amelyet az 1. ábra mutat.
7.1.2. a vízszintes térszöget az a két sík határolja, amelyek a rendszám felszerelési helyének bal és jobb szélén futnak át és a hosszanti középsíkkal azt a szöget zárják be, amelyet a 2. ábra mutat.

A második mondatod, kérdésed meg hülyeség.
benike mit csinálsz ilyen későn fenn?tudod, hogy 8-kor már aludnod kellene...nem alszod ki magad rendesen és megint hülyeségeket írogatsz majd a fórumba
lol lényeg hogy téged se a jó modorodért tartanak
mekkora egy fasz van B+.....
A rendszám hány fokos szögben kel álljon? És mi a véleményetek arról, hogy a rendőr. felírja az időpontot a helyszínt a rendszámot, ha lát valahol hogy szabályt sértek, és szó nélkül feljelent?
Ne vegyél nagymotort úgy, hogy 50-esként akarod használni. Mostanában nagyon ráfeküdtek a kérdésre a rendőrök és hidd el, nem hülyék ők sem. Amúgy 5 db közlekedési BŰNCSELEKMÉNYT követsz el, ha valami gáz van és bebuksz.
A gyakori hiba az, hogy nincs rajta rendszám és műszaki. Hozadékként még a vezetőnek sem szokott lenni jogosítványa... majd előfordul a hamis kötelezőbiztosítás..... ezek a gyakori hibák. A nem gyakori az, ha a rendőr megállít és ezek hiányát ő is a tudtodra adja némi várható következmény felsorolása mellett. A bónusz hiba pedig az, ha balesetet okozol vele... arról olvashat pár hsz-el lejjebb.
Íram,hogy OLVASD!Kb 2 napja ez a téma!
Tanulj a mások hibájából!
Csak 10 hozzászólást kéne átolvasnod a mai napról...
ők nem érnek rá ideírni.... mert most is motoron ülnek
heló venni szeretnék énis egy ilyen nsr 125öst 50es papirokkal. Elkelne vmi jótanács ha megyek megnézni mit nézzek gyakori hibák stb ... előre is köszönöm