Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia Pohi, téged kérdeznélek mint szakértő-t, volt ez az Özönszerü rendöráradat tegnapelött , Pest -Tatabánya között 11 helyen voltak kint a 100ason, nem ez a lényeg Természetesen megbüntettek engem is a sokadiknál, Még jopofizott, hogy csodálja hogy megáltam, átnézte a motort,uj gumik uj betétek , látszott a rend, aztán mondja nekem hogy a kék helyzetjelző elöl szabálytalan , és külömben is rámentem a fehér zárovonalra, és tizezer helyszini, ugy hogy ez a spár elött volt egy kamionos indexelt kifelé röviden, picit ki is huzodott, én meg Sávon belül, mert elvileg lehet ha jól tudom szépen elkezdtem elözni, nem léptem át a 90et hála az égnek, megláttam öket, már tudtam, a kamion elött elkezdtem kihuzodni és lassitani. Jogos ez?
tényleg nem szabályos a kék helyzetjelző, tényleg az már sávátlépésnek számit ha rámegyek a vonalra?
ja és a legborzasztóbb az egészben hogy 4 pont, kicsit sokallom. szerinted?
Semmi, terhelően nem vallasz rá, de menetlevél alapján az adatot szolgáltatnod kell, szóval cumi.
Az üzembentartón verik le, mint egyébként is....
Nem kötekedésként, de pl olyankor mi van, ha a céges kisteheremet családtagnak kölcsönzöm?
Más: Külföldön is max 80-al lehet utánfutót húzni autópályán?
ok
Ez szabs. eljárás, ha küldenek adatkérőt. A menetlevélben szereplő ember nevét és adatait megadjátok. A szabs. hatóság pedig vele szemben lefolytatja az eljárást. Nem tudom, lehet beidézik meghallgatják, de lehet csak meghozzák a határozatot és kiküldik neki.
ok! köszi! még 1: szabsértés esetén az adatközlön a céggel együtt szépen megadjuk az adataim és után jön névre a határozat és a csekk?
Hát attól függ hova van állítva a gép. Nálunk nagy általánosságban közigre van állítva a kezdés. Így szabs felvétel nincs, de ez nem biztos, hogy máshol is így van.
köszi, minden esetben "foglalkoznak" szabsértéssel is? bíznék benne, hogy a köziget nem érem el, a" többivel" meg nem foglalkoznak
Autópályán 155-től van közig, ha +17-esw sebesség túllépésed van az csak 147 így még szabs. kategória. Küldik a nyilatkozatot. Céges autó, menetlevél, adatközlés. Ha nincs menetlevél meg adatközlés az drágább játék szóval ezt nem fogja a főnököd bekockáztatni. Szabs eljárás a menetlevélben akkor vezető ellen. Pénzbírság és akár eltiltás is lehet.
ahm, thx, nem tudom, de 140-150 körül volt egy autópályás "ámokfutásom", megelőző infókat gyűjtök, vagy semmi mert közigre gyúrtak és talán pont nem esek bele vagy szab.sértés lesz...
a helyszíni bírság összege nőtt. Ez csak annyit jelent, hogy a helyszínen kiszabhat 300k-t, de ha nem fogadod el feljelent, és az ott maximalizált bírságösszeg kerül kirovásra. A közigbírság nem változott, ami abba esik az az.
Tavaly tavasszal +17 km/h túllépésem volt az M7-en. Kapott a cég csekket, kezembe nyomta a főnököm. Oszt annyi.
csak azért izgat, mert sima +19km/h túllépés esetén a pénzbírság nehogy több legyen, mint közig esetén ill. ne játszanak egyéb, jogsi elvétellel pl.
Igen, ha úgy döntenek akkor küldenek ilyet akkor is ha nem köziges.....ijesztgetés és be szokott válni, de ez alól még ki lehet bújni a régi megoldással.....gondolom...
Nem szokott... A lényeg, hogy legyen becsengetve a zsé. Igaz, ez tavalyi történet.
a cég nem nyeli le, ha jön az adatközlő nyilatkozni kell...vagy nem jön adatközlő?
olvastam a hszeidet.. de nem értem hogy van ez? Le trafiztak és nem közigbirságot kaptál, de meg sem állitottak!? Akkor mire jelentettek fel? Fényképre? Nem értem.
Nem kapsz pontot, de behajtják rajtad. Legalábbis, ha nem nyeli le a cég. A munkáltató nem köteles a megbízási szerződést kiadni.
céges kocsinál mi a helyzet ugyanilyen esetben? (ott nem működik a közeli hozzátartozó ugye....)
Sziasztok!

Két kérdés... a rendőr olyan problémát amit a helyszinen orvosolni tudok azért ha akar büntethet, vagy amit tudok orvosolni azt kötelező helyre tenni és utána nem büntethet?!?!

Gondolok itt pl a kocsiba egy jégkék (nem kék) ledes helyzetjelzőre. Mert azért a gyári 5w sárgától meg lehet külömböztetni.

Valamint a mellényre, és eücsomagra vonatkozó hivatalos szabályokat tudja valaki!? Csak hogy a kedves rendőr abba se tudjon belekötni. Az rendben hogy eü csomag évjárat jó legyen meg minden ami kell benne legyen, de van rá szabály hogy hol kell lennie!? Ablakba stb!? A mellénynek ablakba kell lennie!? Valamint izzókészlet előre csomagolt, vagy mindenből egy is elég!?
Jah és még valami vonóhorog ha fent van de nincs levizsgáztatva azért büntethet!?
Sajnos Ez MO. Egyébként van amikor a gyalogosok sem tudják mit akarnak.Megállok erre int ,hogy csak a barátját várja.

De miért a zebra melett.
Így tudom én is,de mostanában előszeretettel kamerázzák, +a sebességet is mérik azokon a szakaszokon (Fáma3),így esélyes a dupla vagy semmi.

(az igazat megvallva, ebben a felállásban jogos is, mert tényleg a fokozottan balesetveszélyes helyen csinálják az ellenőrzést, és így legalább nincsen "mérünk és behajtunk" szaga a dolognak)

Engem tegnap simán ledudáltak mikor megálltam a gyalogátkelőhely előtt,hogy miért is, mert a másik sávban szemből már állt egy autó,és ilyenkor ügye kötelező megállni mindenkinek a gyalogátkelőhely előtt,( gyalogos is várakozott hogy átmehessen)
de sok barom,inkább a dudát nyomkodja,minthogy a KRESZ tudását frissítené,a Blikk olvasás helyett.
Fokozott óvatossággal kell megközelíteni, úgy hogy bármikor meg tudj állni! Nincs sebesség megjelölve.
Sziasztok!

Városon belül annak van jelentősége hogy gyalogátkelő helynél mérnek vagy sem? Úgy értem van valami sebességkorlátozás a gyalogátkelő helyekre vonatkozóan amit trafizás közben kihasználhatnak!?