Én is jártam így másfél évig, mígnem egyszer utánam jött egy motoros rendőr. Nekem csak simán vízzel volt megcsinálva, aminek az a hátránya, hogy eső után vagy mosás után újra kell csinálni, viszont gyorsan el lehet tüntetni. Egy mozdulattal le lehet söpörni kézzel.
Balaton környékén motoroztam, mikor megelőzött egy motoros rendőr, és intett, hogy álljak meg. Ő előttem állt meg. Ahogy leszálltam, gyorsan megkerültem a motort, és egy pillanat alatt tiszta volt a rendszám, mire a rendőr odaért hozzám. Látni kellett volna azt a döbbent arcot, mikor meglátta, hogy nem is sáros.
Aztán elvigyorodott, és odahívott a motorjához, és valami mini-kamera szerűséget mutogatott, hogy látom-e ezt.
Mondom: ajjaj.
5000-ről indult a licit, kicsit vitatkoztunk magázódva. "Ne mondja már, hogy maga mindig 50-nel megy városban." stb.
Aztán végül kiegyeztünk 3000-ben, és harag nélkül váltunk el.
Műszakin vajon szólnak azért, ha csak járó motornál világít a tompított? Ha gyújtásra teszem, akkor csak a helyzetjelzők mennek, a tompított csak akkor, ha van olajnyomás (mikor elindult a motor).
sehogy. Úgy jön le, hogy apró darabjai kiesnek a matricából, így nem ragasztható át. Direkt, hogy ne ragasztgass Marad az új, mert az átragasztott 30.000 Ft. Bírság.
szélvédőről hogy lehet leszedni azt az eu-s rendszámos matricát?
valami olyan megoldás kellene hogy át lehessen ragasztani a másik szélvédőre
rajta van vagy 7 éve tuti odakozmált nem kis mértékben
Nézz be az adatlapomra! A profilképeknél van egy kép amin látszódik (Legel a címe) egy kevésbé komolyan beleköthető megoldás. Tavaly áprilistól decemberig használtam így a motort.. Aztán kezdte szúrni a szemét a rendőröknek, és megkérték, hogy csináljak vele valamit, mert nem akarnak velem újra így találkozni. Számításaim szerint olyan bő 400at takarítottam meg ezzel a módszerrel
Hali, olyan kérdésem lenne, hogy én a rendszámtáblát egy női fehérneművel takarom, el, ha megállít a rendőr mi a legnagyobb büntetés amire számíthatok? Ti mit csináltok, h a trafi ne tudjon bemérni? kivéve a sebesség betartása
Részlet a fellebbezésből: "...ez nem minősül gyorshajtásnak, hiszen a képen nem ül a motoron. Nincs törvény arra, hogy gyalogos nem csúszhat 137 kilométer/órával."
Én lehúztam 10 évet eddig a rendőrségen. Nem sok, de arra elég, hogy átlássam a rendszert.
Jogszerűen nem tudsz a kormány ellen tenni semmit, úgy van kitalálva a rendszer. A szakszervezeteket lefizetik vagy elvarázsolják, vagy nem tudom, de tuti nem nagyon tudnak kiállni az érdekeinkért.
Nem tudom mi lesz. A nyugdíj még nekem messze van. Ha a jelenlegi rendszert nézzük akkor 15 év múlva elmehetnék 48 évesen nyugdíjba, de nem lenne valami jó a nyugdíjam.Ha a jelenlegi rendszer szerint 5 év korkedvezményt nézem akkor 25 évem van hátra és akkor talán 57 évesen el tudok menni nyugdíjba.
Én nem problémázok ezen, mert addig lesz még jó pár kormány. Addig becsődölhet még minden. Elfogyhat a benzin, stb.
Majd meglátjuk. Lesz ahogy lesz.
Nekem az a gyanúm, hogy ha ezt velünk megcsinálják akkor másokkal is meg fogják előbb-utóbb.
Örülök, hogy van munkám, tudok még dolgozni, van havi fix keresetem még ha csak 120.000 Ft akkor is.
Aminek nem örülök az a folyamatos stressz, hülyébbnél hülyébb belső intézkedések (pl:a ruházati szabályzat szerint a cordura nadrágomat bele kellene tűrnöm a motoros csizmába, ez lehetetlen is és bődületes nagy hülyeség is) olyan emberektől akinek fogalmuk sincs miről írnak, ettől még idegesebb leszek nap mint nap, időjárási viszontagságok, egyik napról a másikra berendelések, tehát tervezni nem tudok előre egy hétvégét sem, pénzbehajtás közrendvédelem helyett, felfelé nem pofázunk értelmes dolgokat sem, de lefelé minden hülyeséget végrehajtunk......stb.
A pénz nagy úr. Nekem sincs most motorra pénzem, sőt motorozásra sem. Ezért nem is motorozok. Majd ha lesz rá akkor újra nyeregbe pattanok. Nem jó, nem tetszik, de kibírom. A hitel az kizárt nálam, rajtam ne élősködjenek a bankok, addig nyújtózok amíg a takaróm ér. És hihetetlen, de tudok boldogan élni......
Na megyek beveszem az antidepresszánsaimat, egy marék nyugtatóval aztán meg jól berúgok
Köszi a konkrét választ. Tanultam/tunk az esetből. Hülyeség volt nem tagadom. Valószínüleg piacra is bocsájtom a KTM-et és beszerzek vmi szabályos kis 50-est...
Azért írtam , mert mikor én voltam fiatal mi is csináltunk butaságot. De meghalt három falubeli gyerek is , mert túl hülyék voltak.14, 17, 22, évesek voltak.
Motor miatt!
Akkor bizony legközelebb azt a 100 métert tolni kell a mocit.
A bukósisak fix tarifás, fizet mindenki akin nincs.
"A biztonsági öv és a bukósisak használatának elmulasztása miatt lakott területen 10 ezer, lakott területen kívül 20 ezer, autóúton és autópályán 30 ezer forint."
A mocis szabálysértések meg 0-30.000-ig terjednek +ban a haverodnak.
Balaton környékén motoroztam, mikor megelőzött egy motoros rendőr, és intett, hogy álljak meg. Ő előttem állt meg. Ahogy leszálltam, gyorsan megkerültem a motort, és egy pillanat alatt tiszta volt a rendszám, mire a rendőr odaért hozzám. Látni kellett volna azt a döbbent arcot, mikor meglátta, hogy nem is sáros.
Aztán elvigyorodott, és odahívott a motorjához, és valami mini-kamera szerűséget mutogatott, hogy látom-e ezt.
Mondom: ajjaj.
5000-ről indult a licit, kicsit vitatkoztunk magázódva. "Ne mondja már, hogy maga mindig 50-nel megy városban." stb.
Aztán végül kiegyeztünk 3000-ben, és harag nélkül váltunk el.
valami olyan megoldás kellene hogy át lehessen ragasztani a másik szélvédőre
rajta van vagy 7 éve tuti odakozmált nem kis mértékben
A legális és jó megoldás a lézerblokkoló.
http://igynevess.blog.hu/2011/...
Részlet a fellebbezésből: "...ez nem minősül gyorshajtásnak, hiszen a képen nem ül a motoron. Nincs törvény arra, hogy gyalogos nem csúszhat 137 kilométer/órával."
Jogszerűen nem tudsz a kormány ellen tenni semmit, úgy van kitalálva a rendszer. A szakszervezeteket lefizetik vagy elvarázsolják, vagy nem tudom, de tuti nem nagyon tudnak kiállni az érdekeinkért.
Nem tudom mi lesz. A nyugdíj még nekem messze van. Ha a jelenlegi rendszert nézzük akkor 15 év múlva elmehetnék 48 évesen nyugdíjba, de nem lenne valami jó a nyugdíjam.Ha a jelenlegi rendszer szerint 5 év korkedvezményt nézem akkor 25 évem van hátra és akkor talán 57 évesen el tudok menni nyugdíjba.
Én nem problémázok ezen, mert addig lesz még jó pár kormány. Addig becsődölhet még minden. Elfogyhat a benzin, stb.
Majd meglátjuk. Lesz ahogy lesz.
Nekem az a gyanúm, hogy ha ezt velünk megcsinálják akkor másokkal is meg fogják előbb-utóbb.
Örülök, hogy van munkám, tudok még dolgozni, van havi fix keresetem még ha csak 120.000 Ft akkor is.
Aminek nem örülök az a folyamatos stressz, hülyébbnél hülyébb belső intézkedések (pl:a ruházati szabályzat szerint a cordura nadrágomat bele kellene tűrnöm a motoros csizmába, ez lehetetlen is és bődületes nagy hülyeség is) olyan emberektől akinek fogalmuk sincs miről írnak, ettől még idegesebb leszek nap mint nap, időjárási viszontagságok, egyik napról a másikra berendelések, tehát tervezni nem tudok előre egy hétvégét sem, pénzbehajtás közrendvédelem helyett, felfelé nem pofázunk értelmes dolgokat sem, de lefelé minden hülyeséget végrehajtunk......stb.
jogsi kell
Na megyek beveszem az antidepresszánsaimat, egy marék nyugtatóval aztán meg jól berúgok
2 év múlva szeretnék A-t és majd akkor befektetek vmi komolyabb gépbe.
Motor miatt!
A bukósisak fix tarifás, fizet mindenki akin nincs.
"A biztonsági öv és a bukósisak használatának elmulasztása miatt lakott területen 10 ezer, lakott területen kívül 20 ezer, autóúton és autópályán 30 ezer forint."
A mocis szabálysértések meg 0-30.000-ig terjednek +ban a haverodnak.