Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ok koszonom. Meg ma visszakuldom.
Semmi. De a megtagadó nyilatkozatot 8 napon belül küld vissza, mert különben másik szabályt sértesz és azért büntetnek meg.
Ez szabálysértési eljárás szabálysértési bírsággal
Mint mondották, a hozzátartozód hasonlíthat rád/fordítva. De ahhoz ugye, hogy a hasonlóságot bizonyítsd, legalább kettő ilyen hozzátartozó kéne ahhoz, hogy ezzel egy időben ne vallj az érintett családtagod ellen...
Ezzel tisztaban vagyok. A legelso kerdesem sem erre vonatkozott. Tudom hogy megtagadhatom a nyilatkozattetelt. A kerdes nem ez, hanem hogy mekkora az eselye annak hogy a foto alapjan nekiallnak csesztetni.
Akkor kb. az van amit pohi és tsanyi mond, nem te lettél feljelentve, hanem az ismeretlen tettes. Ajánlom figyelmedbe: link
ok, de itt nem vagy köteles a rokonra vallani....mindiog ez a szöveg, de mivel ki lehet játszani ezért hozták be a köziget, hogy a tulaj mindenképpen fizesen.......persze valld be nyugodtan a pénz nem lesz sok, tulképp én is azt tenném bár a pontokért kár lenne, annak megvan máshol a helye....
Ismeretlen tettes ellen enyhe foku szabalysertes (gyorshajtas) miatt tettek feljelentest. A buntetes jogos hiszen a 102km/h tobb mint 90km/h. Helyszini birsag nem is lett volna sok. De mivel nem allitottak meg, fel lettem jelentve. Es a feljelentes miatt tobbe is kerul a moka.
Mivel nem köziges így csalk akkor vagy büntethető ha bevallod, hogy ki vezetett különben még él az a dolog ami miatt a köziget bevezették............azt mondod családtag és arra nem vagy köteles vallani, ezért érdeklődnek, hogy hátha megmondják és akkor pont is ugrik mert a pénz ebben az esetben nem sok....
legyen idejük behajtani
Engem elsősorban az érdekelne a helyedben, hogy akkor most hányféle bírság ill. bírságolási mód van. Szabálysértés ok, hiszen azért vagyunk, hogy a kismillió szabálynak engedelmeskedjünk, ne pedig az szolgáljon minket, nemde? Megbántottad a szabályt, ez tiszta. Megbüntetnek érte. Tiszta. De mi a bírság neve? Helyszíni nyilván nem, hiszen postán ment, nem állítottak meg. Közig elvileg nem, hiszen a hozzá tartozó jogszabály nem említ ekkora sebességtúllépésnél bírságot; illetve a bírság ilyen összegéhez magasabb sebességet jelöl meg a büntetés alapjául és tól-ig módon: "15 km/h felett" (pl. 15,000001 km/h az 15 feletti érték, de 15 nem 15 felett). Ergo a közig jogszabály alapján nem szabhatták ki. Akkor viszont mi alapján tudták 30 eFt-ra konvertálni a +12 km/h-t? Te tudod?
(Kicsit hülyén hatna, ha az egyik jogszabályommal 15 felett szopathatom a népet (van rajta sapka), a másikkal meg annál kevesebbel (nem volt rajta), tehát egyrészt értelmetlenül átfed, másrészt szándékosan a nagyobb hátrányt okozót választom a rendelkezésre állók közül, azaz nyilvánvalóan még a szoptatón belül is kettős mércével operálok)
illetve 90...
Újra felemelték 6 hónapra, de eddig is 91 nap volt......
Hehe........egy hét és itt a csekk.
Szia!

Ha 2 hónapja lettél bemérve, és csak most kaptad a csekket, akkor már letelt a 30 nap, amin belül a hatóságnak le kellett volna folytatnia ellened az eljárást.
Nézz utána, de én úgy tudom 30 nap az jogvesztő határidő ezekben az esetekben.
Tudom hogy el a dolog szabalysertesnel, es ez szabalysertesi eljaras. Kerdes berangatnak e ha van foto. Enyem az auto, de tobben hasznaljuk. Alapvetoen mar az sem biztos hogy megeri ha el kell csesznem emiatt 1 munkanapomat. Igazabol azert gondoltam hogy nem nevezek meg senkit mert eleg nagylehuzasnak erzem hogy ekkora sebesseg tullepes emiatt feljelentenek. Tudtommal ilyenkor is mar 30e fttol indul a moka. 20 eve van jogsim, ez lesz az elso szabalysertesem ugyhogy vegulis belefer, de azert megis bosszanto :)
Eltűnt a vége... Szóval 30 peso ugye, ha 15-30 közötti a túllépés az 50-100 közötti megengedett esetén. Így közig józan parasztival nem lehetne, mert elvileg kizárja a 30-as bírságot a kisebb túllépés (ha értelmes jogalkotót feltételezünk).
Segéljél, mert ez közérdek
Az eljárás tehát szabálysértési, és a bírság pedig közig? Ha igen, akkor nem egészen értem (meg talán más sem), hogy lesz
Ez szabálysértési eljárás.
Ha nem tudod akkor nem tudod ki vezette Ez szgk.-nál még él, de menetleveles gépeknél nem.
Miért biztos az, hogy az a TE fejed? Közvetlen hozzátartozóé, csak hasonlít, és! Még szép, hogy hasonlít például rád a közvetlen hozzátartozód! A traffipax sebességmérésre van hitelesítve, nem arcfalismerésre!
Az nem TE vagy a képen, viszont felismered, hogy ki az a közvetlen hozzátartozóid közül! Csak engedjék meg neked, hogy ez az információ után ne kelljen többet mondanod a személyével kapcsolatban!
A kérdés jó, mivel a jogszabály minimum 15 km/h túllépéstől max 30 túllépésig jelöl 30 e bírságot, közig. esetében. Tehát, ha közig 30, akkor mindenképp érdeklődnék, hogy mi alapján és hogyan értelmezhető 12 km/h esetén is a 30 pénz?
A helyszíniről nem sokat tudok jogszabályilag, de mitől helyszíni valami, ha 2 hónap után postán jön ki? Az már feltételezem, közig eljárás.
Pohi! Be lettem merve 2/a-n ugy 2 honapja autoval, most jott egy papir hogy szabalysertes, jeloljem meg ki vezette az autot. Kokemeny 102km/h volt a szaguldozas 90 helyett. Tobben hasznaltuk arra az autot akkoriban, nem tudom a csaladbol pont akkor ki vezette. Hivatkozhatok gondolom arra hogy nem kivanok kozeli hozzatartozot szabalysertessel vadolni, de mi van akkor ha ezt lenyilatkozom es a a trafipax fenykepen meg ott virit a fejem. Nem akarok hamis tanuzas jellegu ugybe belekavarodni. Akkor inkabb kifizetem. Gondolom nagyon sokba kerulne, bar annak a 30e-nek is megvan mashol a helye :(
Megint csak a fékeket vizsgálták, meg fényképezgették a motort, illetve az adattáblákat.
Lámpát, kiput nem nézték, pedig még a hangtompítót is visszatettem a bódisba.
Amelyik engem igazoltatott Kapolcson 2 éve azon volt kamera, meg is mutatta, de szerintem az nem mér sebességet, inkább csak sima felvevőnek tűnt (gondolom vitás esetekre bizonyítéknak). Én nem izgulnék a helyedben.