Milyen helyzet?
Jogosítvány nélküli vezetés akkor, ha a motornak mindene rendben van.
Semmi esélyed, hogy elenged...csak úgy.
Mit tehetsz meg?
Elismersz mindent és kussolsz, majd jól megzsanettoznak.
Akár le is foglalhatják a motorod, mivel a szabálysértés eszköze jogosan lefoglalható. Főleg, ha esély van a "bűnismétlésre", akkor meg főleg.
Aztán akkor még arról nem is beszéltünk, ha netalán baleset van.....
Szerintem ne csinálj ilyet.
Persze te biztos okosabb vagy és veled nem történhet semmi....és majd te tudod....
engem az érdekelne,hogy milyen helyzet áll elő akkor,hogyha 400as drzvel rendes müszakival 50es jogsival meg fog a rendőr?mennyi esélyem van hogy elenged?meg mit tehetnek meg egy ilyen helyzetben?szóval hazatolatják a motort vagy mi?:)
ma volt az iskolában valami rendőri jelenlét
átnézték a gyerekek kerékpárjait, adtak egy lapot mi a hiányosság
enyémnek meghiányolták a világítást és a fényvisszaverőket
mondta a gyerek a yardnak hogy még pár éve volt de lelopkodták, erre az volt a válasz hogy pótolni kell.....
azon elmélkedem mi lesz ezekkel a lelopott lámpákkal mert ugye a cigók biciklijén sincs, pedig azok viszik el..... a 80 forintos küllőprizmát is lefeszegették.....
Nem a vesztegetésért kapta.... azt simán ki lehet magyarázni.
Hanem a többi komoly dologért, kamu műanyag rendszám....ezek bűncselekmények egyedei hatósági jelzéssel kapcsolatban...stb.
Igen, sajnos ez van. Nekem is a tököm kezd tele lenni ezekkel a "kollégákkal" akik miatt Magyarországon 100 km megtétele alatt 2 x megállítanak ellenőrizni a szervek. Ezzel nem lenne baj, csak egy ilyen procedúra 20- 30 perc (mert a Rendőr is ember és kíváncsi "mennyi a vége", milyen erős, etc....) Meg azért a bőrruha álló helyzetben kicsit "meleg", főleg ha tűz a nap. Ha valaki baromkodik a közútakon, az menjen a Ringre és bebizonyosodik, hogy nem megy az annyira, amennyire azt elképzeli.
De itt hozzátenném, nem mindig a motoros a "hibás"!
Konkrét példa: minap haladtam a Szerb határ felé és lakot területen belül 40-es táblánál a főúton haladva az út széléről (parkoló) elindult egy gépjármű (lehet tényleg nem látott, előfordul), de nekem hirtelen kitéréssel és fékezéssel majdnem összejött a "perec". Az autóst ez nem izgatta, lehet akkor sem vette észre még, de azt, hogy az előttünk 30m-re az út szélén álló Rendőröket sem, na az már kicsit bántó.
Én javaslom, hogy próbáljunk normálisan közlekedni és ha lehet kérdezném én a "szervektől", ha egy nap leigazoltatnak egyszer (nem szabálytalankodás miatt!), nem lehet azt a rendszámot aznapra "elfelejteni", természetesen csak ha nem történik szabálysértés?! Mert mint már írtam a folyadékhiány, amit elszenvedünk egy igazoltatás alatt a bőrben tűző napon, az bizonyítható hatással van az emberi szervezetre. :)
Nem gondolom, hogy ezért, hanem mert ez a dolguk adott helyen.
De amiért pohit kérdeztem a Rétság felé haladásáról (amit kollégája követett el eszerint), az két refivillantás + intés (kölcsönösen), ennyi jutott tegnap a rendőri intézkedésből idehaza. Az R1 R-gonómia terén sokkal csúnyábban büntette a 450 km-t :)
Na igen. Erre én is azt mondom, hogy bunkó barom. Nálam ami fontos, hogy lakott területen lassan, ha lakott területen kenei neki az nem érdekel senkit és sokkal kevésbé veszélyes, ha tud motorozni. Ha nem tud akkor is veszélytelenebb, mert kevesebb az esélye összeakadnia valakivel ha kisodródik vagy elesik.
Mondjuk mivel fogalom ellenőrzést végez, így lehet neki akár kék nélkül is, csak kellő távolságból észlelhetőnek kell lennie:
Egyéb okból megállni a leállósávban és az útpadkán is - kivéve a forgalomellenőrzés céljából történő megállást - tilos. A forgalomellenőrzés során használt járművet úgy kell elhelyezni, hogy az kellő távolságból észlelhető legyen.
a) autópályára és autóútra útmenti ingatlanról, valamint útnak nem minősülő más területről ráhajtani, illetőleg oda behajtani;
b) autópályán és autóúton hátramenetet végezni, megfordulni és az úttesteket elválasztó sávra ráhajtani.
(4) Autópálya és autóút úttestjén - a forgalmi okból szükséges megállást kivéve - megállni tilos. Műszaki okból megállni csak a leállósávon, illetőleg az útpadkán szabad, a járművet azonban onnan is mielőbb el kell távolítani.
Egyéb okból megállni a leállósávban és az útpadkán is - kivéve a forgalomellenőrzés céljából történő megállást - tilos. A forgalomellenőrzés során használt járművet úgy kell elhelyezni, hogy az kellő távolságból észlelhető legyen.
"
Ergo csak megkülönböztető jelzéssel hajthatott be oda.
A kerékpáros történetet azért hoztam fel, mert egyesek szerint nem fontos, szerintem igen, a másik dolog a mobil telefonálás vezetés közben ami szerintem nem fontos.
Tehát azt akartam sugallni finoman, hogy ha egy rendőr forgalommal szemben közlekedik veled az autópályán kék lámpa nélkül akkor azt vedd fontosnak, ezt meg felejtsd, el, mert egy olyan pisztricsálé szőrszálhasogatás aminek semmi értelme.
Elkanyarodtunk a témától. Feltettem egy képet, megkérdeztem, hogy szabályos-e ez így. Kaptam választ. Pont. De hogy jutott oda az az autó, amikor láthatóan nem volt rajta a megkülönböztető jelzés? Igen, tudom, levette... (halkan jegyzem meg: vagy fel sem rakta). Nem alaptalanul írom ezt, mivel azért kellett volna pár hete a fényképezőgép, hogy megörökítsem amikor a fehér Focus hirtelen fékezéssel (persze megkülönböztető jelzés nélkül) az autópálya külső sávjából lehajtott ezen a szakaszon a fűre, gondolom hasonló feladatok ellátása céljából. A megkülönböztető jelzés használatának elmulasztásáról már volt errefelé is botrány:cikk. Ha az állampolgár pedig fizet több tízezer forintos bűntetést, akkor ők miért nem tanusítanak jogkövető magatartást?
Ez a részeg biciklis történet meg nem is értem, hogy miért hoztad fel. Nem tartozik a trafis képhez.
Remélem észrevetted, hogy nem többes szám második személyben írtam...
Figyelj, én általában 2 oldalát nézem a dolgoknak. A legtöbb állampolgár csak a saját oldalát nézi. Tudod a mások szemében a szálkát is, míg a saját szemben a gerendát sem látóak.
Ha minden csipcsup dologba kötnék én is, akkor lenne ám sírás rívás. Foglalkozom a számomra fontosabb dolgokkal, ezt tudom ajánlani másnak is.
Semmi személyeskedés
Például az ittas kerékpározás a legtöbb állampolgár szerint nem bűn, még pár vért vevő orvos is így gondolja. Szerintem igen.
Szerintem üldözendő bűn, és más is így látná mikor befordul elé, vagy beesik az autója alá a részeg kerékpáros. Esetlegesen az is így látja ma már nálunk a faluban aki az előző csoporthoz tartozott, mivel reggelre volt egy haláleset. A kerékpáros hazafelé elesett és szétverte a fejét egy beton darabban ami, ha jól tudom autó bejáró hídként szolgál jelenleg is, mivel ő volt az erősebb.
És mivel közlekedési rendőr vagyok, igen nekem ezzel kell foglalkoznom első sorban. Persze, ha mást látok a mellett sem megyek el.
A közrenddel a közrendvédelmi járőrnek és a nyomozónak kell foglalkoznia elsősorban és nem a trafis járőrnek.
Miért? Akkor mi lett volna? Boldogabban élnél? Jobban végeznéd a munkád? Hasznosabb tagja lennél a társadalomnak? Milliókat nyertél volna? Fergeteges sex élményben lett volna részed? Egészségesebb lennél?
Engem hála az égnek nem csesztettek még akkor amikor a versenybiciklimmel kerekezek..jah, de egyszer a 11-es úton.. hol máshol
A legjobban a láthatósági mellény viselését élvezném, ha felvenném..menjen tempót benne aki kitalálta!
Meg nem azért vesz az ember kazal pénzért 7-8-9 kilós biciklit, hogy minden szart ráaggasson..
Remélem a kajakosokat is vegzálják, hogy csak medencében edzhessenek!