Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

én sem birtam a sereget idegekkel na ott oszt téleg nincs rugalmasság pedig eleinte én is szerettem de emult 4év 9hónap után leszereltem
Szeretem a munkámat. Szeretek motorozni. Szeretek jót tenni az emberekkel. Sok mindennel nem értek egyet. Sok minden mehetne rugalmasabban, logikusabban, egyszerűbben. De még kitartok....egyenlőre.
"2006-ban nagyon sok rendőr egyszerűen nem tartotta be a szabályokat, amikor szándékosan közelről lőtt, ráadásul szemmagasságban, egyedi azonosító szándékos mellőzése mellett."

Akkor a másik oldalról:

A rendőrök betartották a nekik kiadott parancsot, más lehetőség nincs és nem is volt. A közelről lőtt ez egy eléggé relatív dolog, messzire visz az a puska. Annyira nem pontos az a gumilövedék, hogy direkt szem magasságba lehessen vele lőni. Az azonosító nem volt kötelező a bevetési ruhára, mivel az azonosító a jelvény és az ilyen tömegoszlatós esetben simán leszakadt volna és rengeteg eltűnt volna, illetéktelen kezekbe került volna. Nem volt erre szabályozás. De amint ezt kritizálták, utána azonnal felmatricázták a sisakokat számokkal.

"amikor a földön fekvőbe belerúgott, amikor hajigálta az utcaköveket, amikor minden alap nélkül őrizetbe vett egyszerű járókelőket, amikor járókelők cipőit, vagyontárgyait bedobták a Dunába, amikor viperákkal ütlegelt stb. nem sorolom."

A felszólítás 3 helyett 10x hangzott el. Aki ott maradt és sörös üveget dobált, meg utcakövet az nem a rendőr volt, hanem az őrjöngő tömeg. Aki késsel szúrt meg rendőrt és macskakővel törte el a sípcsontját, vagy a fejét dobta meg az sem a rendőr volt hanem az őrjöngő tömeg. Aki autókat borítgatott fel és gyújtott fel az sem a rendőr volt hanem az őrjöngő tömeg. Szóval hagyjuk a média által folyamatosan nyomott maszlagot, én ott voltam láttam a dolgokat. A békés tömeg és a hazafelé véletlenül arra járó járókelő csak valami Andersen mese szülemény. Aki ott volt nem véletlenül volt ott.

"nekem hatalmas csalódás volt, ahogy viselkedtek sokan rendőrök.
én, ha rendőr vagyok akkor, akkor valszeg beteget jelentek és nem megyek dolgozni."

Nekem sem tetszett mikor azt láttam a tv-ben, hogy a tv székháznál gyalázzák a kollégákat, kőeső hullik rájuk. Nem tetszett, hogy a széttörtnek szétvernek mindent és felgyújtanak mindent. Nem tetszett, hogy szétlopják a tv székházat a huligánok. Nekem sem tetszett, hogy nem mehettem a kollégáknak segíteni, mert nem hagyták, pedig saját autónkkal azonnal bent voltunk a kapitányságon, beöltöztünk és már indultunk is volna, de nem engedték.

"DE! csak emiatt én nem szídom az engem igazoltató rendőrt, mert az én tapasztalataim pozitívak e téren."

De, ezért nem szidhatok sok mindenkit. Élek tovább és normálisan viselkedem azzal az állampolgárral aki megérdemli. Amelyik nem érdemli meg azzal is, egy ideig. A tűréshatárig, addig amíg a cérna el nem szakad. Mert az mindenkinél elszakad egyszer.
haver én még azon csodálkozom hogy te még rendőr vagy
Konkrétan a felvett emberek iskolai végzettségére gondoltam és egészségügyi állapotára. A gödörből való kimászásra. A határőrségtől jöttek át vezetői engedély nélküli, vagy színtévesztő, fél fülére nagyot halló, nem jól látó kollégák.....nem biztos, hogy ez jó. Ez csak rosszabb lesz....
pohi!

2006-ban nagyon sok rendőr egyszerűen nem tartotta be a szabályokat, amikor szándékosan közelről lőtt, ráadásul szemmagasságban, egyedi azonosító szándékos mellőzése mellett. amikor a földön fekvőbe belerúgott, amikor hajigálta az utcaköveket, amikor minden alap nélkül őrizetbe vett egyszerű járókelőket, amikor járókelők cipőit, vagyontárgyait bedobták a Dunába, amikor viperákkal ütlegelt stb. nem sorolom.
nekem hatalmas csalódás volt, ahogy viselkedtek sokan rendőrök.

én, ha rendőr vagyok akkor, akkor valszeg beteget jelentek és nem megyek dolgozni.

DE!
csak emiatt én nem szídom az engem igazoltató rendőrt, mert az én tapasztalataim pozitívak e téren.
Egyetértek Bearrel, az, hogy (pénzzel példa: ) elvettek Tőletek 10 Ft-ot, és visszaadtak belőle 10-X-et, nem kimászást jelentett. Mindig ezt csinálják, nagy cumi, aztán kegyesen "adnak" egy kisebbet.
Nekem "nem értek semmit" és "nem vagytok jók semmire" (ami nem igaz) ebben a formában, mert én fizetek a küldöncnek, az lenyúlja a pénzetek/-ünk, ő pedig közig sarcoltat veletek. Majd kimászunk, ha eltűnik minden olyan helyről a harmadik fél, ahol a közbeékelődése csak horribilis többletköltséget, vagy felbecsülhetetlen anyagi és morális kárt okoz. Azért-e téren el van ásva a lőtéri vagy normál kutya, mert a rendőrség elvileg egy párttól és mindentől független szervezet volna. De a centralizáció ezt is, mint mindent függővé, önállótlanná tesz.
másztunk ki a gödörből? Ugyan már pohi, aki tehette már eljött, ha ezt elfogadják az is otthagyja aki még nem, több ezren hagyják ott a szervet. Aki meg, mint te is, hivatástudatból maradt majd most átgondolja, megvan-e még neki.
No igen, ezt itt a probléma, hogy szerzett jogot akar elvenni. A szlovákoknál is emelnek 15-ről 20 évre, de csak arra vonatkozik aki most szerel fel, visszamenőleg nem. Ez így fer szerintem. Itthon is így kellene, aki most elfogadja az új szabályokat az jön rendőrnek aki nem az nem, a régieknek meg marad a régi szabály.

Ha ezt behozzák nem jön rendőrnek értelmes ember, pedig már másztunk ki a gödörből. Most majd visszaesünk és megint 8 osztállyal vesznek fel embereket.....
Igazság szerint ugye a hazaárulók rétegének éppen porondon lévő bohócai jogutódai az elődjeiknek, hiszen nem törölték el a korábbi szívatásokat. Lepofozták az oktatást, eü-t, nyugdíjat, közszférát szép sorjában, Titeket, minket (mert ugye a prolik szabadságát is nyírni akarják). Mintha azt néznék, meddig lehet elmenni a mi derékszíjaink szorongatásával lázadás, vagy főleg szervezett, egységesen össznépi fajta nélkül.
Hogy szívatnak-e azért Titeket, nem tudom, mert a bevert szájúakat pénzzel hallgattatták el, nem pedig a rendőri túlkapások megismételhetetlenné tételével. Sőt, ők már eggyel továbbmennek, a demonstrálókon ne lehessen golyóálló. Inkább csak közel a pont, ahol bedől a gazdaság és mindenhonnan el kell vonni a forrásokat, akár mondvacsinált érvekkel. Pl., ha én nem szeretem a rendőröket, építetnek arra, hogy még örülök is (helyeslem), ha visszaható hatállyal felmondják a korábbi nyugdíjakat. Csakhogy amennyiben ezt megteszi, akkor nem tartja be a jogelőd ígéretét, ekkor viszont nekünk se muszáj elismerni a hatalmát, csak mert a korábbi győztesekhez hasonlóan jutott hatalomra, mert precedense alapján felrúgható a játékszabály tetszés szerint.
( )
Az lesz, lehet, mert már 2x volt, hogy a kölökkel hátul az autó 2-3 másodperccel előbb érkezve rosszkor lett volna rossz helyen - 1x 100%, hogy cigó stoptáblás kereszteződésen úgy 60+ körül (ha nem állsz meg, beláthatatlan mindkét irány). Múlt héten v. előtte egy másik valaki csinált hasonlót (onnan még megállva is nehéz körülnézni. Kanyarokat (nem belátható) hölgyek-urak (nem így nevezem őket egyébként) levágják helyenként (pl. helyi kapitányságtól kb. 70-100 m-re legalább két kanyarban ez a trend), felteszem, ha ezzel megállásra kényszerít, akkor szabálysértésnek tekinthető a balra kis ív. Kicsit gáz, hogy inkább az alárendelt utcákat célszerű favorizálnom helyben, mert jobb elsőbbséget adni, mint meg nem kapni.
Az 50 helyett a 119, csak én látom hogy itthon 300e Ft lenne? A 600 EUR kevesebb ennél... majdnem a fele. Viszont tényleg állatság volt az a tempó...
1. kérdés, aláírtatok-e valamit, ha nem, akkor fizetnék bármit, ha megmutatja a követelés alapját (de ehhez kommunikálni kell, méghozzá, hogy szívesen fizetek, ha elkövettem valamit, ellenkező esetben azonban kérem a jogsim szíves visszaadását, stb. - nem meglepődni, ha ennek költségein felül bizonyítják a 600 pénz kiszabásának okát)
2. suttyó dolog a szomszédban így viselkedni és előítéletet hozni más honfitársaitokra; botorság arra számítani, hogy amit itt külföldi rendszámmal néhanap megúsznak, azt máshol is futni hagyják
3. Itthon, ha kapsz egy hasonló bírságot ugyanezért, akkor mit mondasz, motorosgyűlölőt? vagy itthon nem mész 119-el lakotton?
(Mert épp Szlovákia azért tetszett a múltkor is, hogy 100 felett lehet simán haladni, mert a forgalom úgy 100-120 között halad a jobb autók esetén. Hazatérve meg a k.. M2-esen kijelzett 85-nél többel nem ment a forgalom. Sajnálatos, hogy lakotton a 60 már náluk is 50, de ez van.)
egyiket sem nézem....... inkább azt és az olyanokat, hogy hogyan készül pl. a Bentley (Gyáróriások)
Kezdődik a kékfény az M1-en pár percen belül. Nézzetek valami értelmes műsort is ne csak a VV-t meg az Alekoszt
bizony.....bizony..... ha ráellenőriznek az emberre és van egy "csillag" a neve mellett a rendszerükben, akkor jön a következő lépés.... ami már nem szarral guriga
Én amikor megcsináltam az osztrák jogsit '98-ban, akkor ott elvették és hazaküldték a magyart
igen, az a valós sebesség, az órád mutat kb 125-130-at ilyenkor, de nem is ez a lényeg azt hiszem.
A pénzbüntetést azért nem szorgalmazzák mert az a behajtó országé lesz az eu-ban, nem utalják át a büntető ország kasszájába így tulképp leszarják csak ha legközelebb megállítják és a gépet megnézik akkor ott már elzárás is lehet(kollégák mondták) a jogsi meg talán nem érdekli őket....
Vezetői engedélyt csináltatott, de alá kellett írni valami nyilatkozatot az okmány irodában, hogy nem áll M.o.-on büntetőeljárás alatt....stb.
Ismerősnek útdíj fizetéses valami szabálysértés miatt elvették a vezetői engedélyét meg 400 euróra büntették. Ez volt tavaly októberben, azóta se vezetői engedélyt nem küldtek, se pénzbüntetést nem akartak behajtani.....

Fene tudja, hogy megy ez. Az tuti, hogy itthon a külföldi rendszámok mennek a kukába, sajnos.....
nagyon mérnek és a legkülönbözőbb módon, helyen, -féle képen .... a lakott terület meg különösen "szent" náluk.... és szerintem jogosan
Szorozzátok be laza 270-el és = 162.000 Ft
szép....odaát lakott területen mindig 60 körülire levesszük a tempót, meg lehet nézni, hogy a szlovákok sehol nem hajtanak gyorsan, lakott területen kívül viszont ritkán mérnek...
Fejenként kaptak 600-at