Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én ezekhez, hülye vagyok de szerintem ha leadod a megrongálodott régit, lehet legyártják
persze az is lehet, hogy csak túl naív vagyok...
szereztem kettes magnéziumos alu lemezt(alig hajlik)
összerakok 3 réteget meg a rendszámot rendszám alá fbs és teliverem szegecsekkel
műszakiig jó is lesz........ utána meglátom
ha nem adnak ugyanilyent akkor mindegy......
Szerintem ini csinálj egyett kazánlemezből
a lényeget meg airbush-oltasd rá...
A kipufogós rendőrös témához annyit fűznék hozzá, hogy nekem az FZS 600 gyári dobján pl. nincs E betű. A Pannóniámról nem is beszélve:)
Szia Bear!

Írtam mailt, gondoltam mivel nem motoros ill. közl. téma így nem untatok vele itt senkit, légysziv foglalj állást az ügyben ha időd engedi.

Előre is köszi!
műszaki? most volt pár hónapja.........

szóval ha leadom a régit akkor van esély megkapni ugyanazt?
csinálhatnák valami rendes anyagból nem ilyen 0,5ös fis-fos alumíniumból
akkor ezért nem nyüzsögnek mostanság?......
Motorra sztem csak akkor adják ki újra ugyan azt a kombnációt, ha a régi rendszámot leadtad. Ha azt mondod elveszetett, akkor adnak egy új kombinációt, annak az összes költségével együtt...
mivel egy rendszámod van, új rendszámot adnak, forgalmi és törzskönyvcsere, valamint műszaki.
mivel a régió megszűnt, és újra megye van a jogköreik tisztázatlanok. Így a bírságolás sem jogszerű.
rendszámtáblám totál káosz
eddig is elég ócska volt de most már több helyen törött, hiányos, kopott stb stb
hogy lehet beszerezni egy ugyanilyen betű/szám mint ami van?
ha azt mondom az okmányirodán hogy elhagytam akkor tudnak adni egy ugyanilyent?
mert akkor ez a szakadt jó lenne terepre az új meg műszakira
mert épp most mondja egy gyerek hogy elhajtották műszakiról mert át volt fúrva 4 helyen
Nem bírságolhatnak?....akkor, hogy vágták meg a kollégát 5 kilóra nemrég?....ez komolyan érdekel....
na látod
A vége 0,8 mm vastag, oda egy légypöcs sem megy fel.
Igen, mentem misére, meghalt az asszony nagymamája, utána meg horgásztam, fogtam 4 pontyot meg egy kárászt
Az NKH jelenleg nem hatóság, ugyanis nincs bírságolási jogköre, amíg újra el nem készül az SZMSZ-ük.
Az állásfoglalásról. AZ nem jogszabály, egy vélemény, ami ráadásul megyénként eltérhet. Ha engedély nélküli átalakítás lenne a sportdob akkor nem menne át vele a motor a műszakin.
Fordítsunk. Az autókon a kókány tuninglámpákat, dobokat miért nem bántjátok? Inkább veszélyes az, mint a sportdob, vagy a xenon.
Végül is az smkp-t nem szokták forgalomba helyezni. Bár jó lenne...
Üdv!

Nemrég vettem egy 50ccm-es motort(Generic Trigger 50)A megvétel után vettem észre hogy az adásvételi szerződés alsó sorában a következő mondat áll: "A motorkerékpár zárt pályás verseny motorkerékpár, forgalomba nem helyezhető!" Számít ez valamit? Mire számíthatok egy esetleges igazoltatás során?Ha büntetésre akkor mekkora lehet ennek az összege?Csak az adásvételim van hozzá semmi más papírom.Ha valaki tud erre vonatkozóan valami jogszabályt vagy bármit azt nagyon megköszönném!
A végébe....a cső köré...az nem karbon
Egyébként Köhém rendelet és nem BM, ami előírja, hogy kell "E" vagy sem, mégpedig a 6/1990-es....ami kibaxotosan hosszú és halandók számára átláthatatlan teljes egészében.
Jó reggelt Maci!

Te se bírsz aludni?

Kérdésedre a válaszok:
-nem vettem még el ilyenért forgalmit, nem látom értelmét, nem gondolom, hogy ez engedély nélküli átalakítás lenne, de lehet, hogy "tévedésben" vagyok. Ennek akarok utána járni.
-Szerintem sem kell bele az "E" betű.
-NKH állásfoglalás azért jó, mert nehéz eldönteni mi "engedély nélküli átalakítás" és mi nem az. Ezt, hadd tudják már jobban ők, mint én, vagy te, vagy akármelyik sima állampolgár, a jelenlegi kusza leírás nem egyértelmű számomra és sokak számára sem.
-Ha a dob csere annak számít azt jó tudni, mert akkor nem javaslom senkinek a dob cseréjét, mivel a BM rendelet szerint "engedély nélküli átalakításért" el kell venni a forgalmit.

Én jogszabályok alapján dolgozom, de ezek nem minden esetben egyértelműek vagy értelmezhetőek.

Nagyon jól tudod, hogy ahány Kapitányság annyi szokás. Én szeretnék a jogszabályok és nem a szokások alapján dolgozni.
a másik kedvencem ez az engedély nélküli átalakítás. Vettél már ezért el motorostól forgalmit? Ez megint a bírságoljunk mert muszáj kategória.
karbon dobba hova ütöd be? Amúgy a gyári E legál Yoshimurámon is gravírozva volt, újonnan vettem, boltban.
ne bosszants már ezzel az NKH faszsággal Pohi. Mióta jogalkotó az NKH? Nagyon jól tudod, ha lehet valamit szigorúan, korlátozóan értelmezni azt az NKH le fogja szabályozni. Ez egészen addig jó, amíg te e szerint dolgozol. Csak lesz valaki, mondjuk én, aki nem nyeli le a basztatást, és a bíróságig viszi az ügyét. Akkor az NKH állásfoglalása annyit ér, mint az a papír amivel ma reggel töröltem ki.
Próbálj meg légyszíves úgy jogszabályt alkalmazni, ahogy a normál embernek olvasnia kell azt. Tehát ne magyarázzunk bele mindenféle véleményt, pl. a xenonnál, hogy azért szabálytalan, mert a lámpa csak halogén minősítésű, vagy a kipuff, hogy EU-ban vagyunk legyen E betű. Előírja a BM r.? Nem. Kell? Nem.
Óvatosan a 20-as táblával:

http://failsite.blog.hu/2011/0...

- katalizátor nélküli, Otto-motoros,

Ez van a 0-nál! Mivel az enyém dupla 0 (ügynök), ezért duplán nincs katalizátor!

Pohi, a fenti elmélet szerint, tényleg nem kell katalizátor nekem?
na jó hogy említed az eü csomagot. engem múltkor megállítottak, nem voltam nálam eü csomag, de csak figyelmeztettek, mert egyébként mindenem rendben volt.
megyek is veszek egy csomagot ma.
Én is meg a spanom is holnap rakjuk vissza a gyári dobokat. Nem akarunk büntit. Ma vettem egy új eü csomagot is mert állítólag most az is egy kritikust pont az ellenörzések során.